bułki z serem - 3510 przepisów (strona:131/234)

Muffiny szpinakowe z serem i pomidorkami 175

Muffiny bywają zazwyczaj na słodko. Ja mam dzisiaj propozycje na muffiny wytrawne z serem i pomidorkami w środku. Są obłędne, środek jest puszysty, a wierzch tworzy chrupiąca skorupka. Szpinak, który jest jednym z głównych składników powoduje, że babeczki są wiosenne, a nawet bardzo radosne. Są to muffiny drożdżowe a'la pizza. Ciasto nie sprawia żadnej trudności w przygotowaniu. Bez problemu(...)umieścić dwie połówki pomidorka. uformować kulkę. Włożyć do sztywnej foremki papierowej lub metalowej, ale posmarowanej masłem i obtoczonej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30-40 minut. 5 minut przed końcem można górę muffinek posypać serem

Kuchnia Paulettes
Kotlety schabowe po zbójnicku 595

smakowały. Na Podkarpaciu takie kotlety zbójeckie robi się z reguły z oscypkiem, ale jako, że ja średnio za nim przepadam, to użyłam w zamian sera mozzarella. Śmiało też można użyć sera żółtego. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe po zbójnicku z boczkiem – Składniki: 6 plastrów schabu (ja kupiłam dość małe i cienkie kotlety(...)Następnie każdy plaster schabu otoczyć w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej (lub oliwę) i podsmażyć kotlety schabowe z obu stron na rumiano. Po usmażeniu odsączyć kotlety schabowe z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych lub średnich oczkach. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C (funkcja

Kulinarne Przeboje
Cannelloni z porem i brokułem 320

makaronem 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki bułki tartej - można użyć zamiennie lub po połowie z kaszą manną przyprawy - u mnie 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego SOS SEROWY: 350ml wody 150 ml śmietany 18% 1 kostka rosołowa 1 kostka sera topionego (100g) 100g sera gorgonzola 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)Ser gorgonzola drobno pokruszyć - jeśli da radę to zetrzeć na dużych oczkach tarki - i dodać do sosu. Opcjonalnie dołożyć podrobioną różyczkę brokuła. Wszystko chwilę pogotować. Sosu wyjdzie sporo, ale to dobrze - musi go być dość dużo aby dobrze pokrył rury makaronu przy zapiekaniu. SZYBKA WERSJA OBIADOWA: Farsz mięsny przygotować wieczorem dzień wcześniej - połączyć wszystko oprócz bułki tartej

Grunt to przepis!
Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie 163

swobodnie stosować zamiennie. Klopsiki z salsiccia w pomidorowym sosie Składniki: 4 – 5 porcji, Klopsiki 650 g surowej salsiccia 1 jajko 70 g migdałowej mąki lub 1 pszenna bułka 50 ml śmietanki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę olej do smażenia Sos pomidorowy 1 bananowa szalotka 2 ząbki czosnku 800 g pokrojonych pomidorów z puszki(...)kminu ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubomielonego 1 łyżeczka suszonego oregano sól do smaku 2 kulki mozzarella 4 łyżki utartego manchego sera świeże oregano do posypania Surową kiełbasę wyciśnij z flaków do miski. Dodaj resztę składników i wyrób luźny farsz. Jeśli użyjesz bułkę namocz ją w śmietanie. Uformuj 12 klopsików dosyć dużych. Rozgrzej olej i zrumień klopsiki. Przełóż na talerz. Pokrój szalotkę

codojedzenia
Pulpeciki mięsne w sosie serowo-koperkowym 162

miski włóż mięso, dodaj cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, wymoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę w mleku oraz połowę posiekanego koperku (drugą połowę zostaw do sosu), przypraw. Utwórz kuleczki, smaż na rozgrzanym oleju do zrumienienia. W garnuszku rozgrzej śmietanę, dodaj pokrojone w malutkie kawałeczki sery, roztapiaj, mieszaj ciągle. Gdy sos ładnie się połączy dodaj pulpeciki, duś chwilę. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Maliny. Porzeczki. Morele. Tymianek. Kanapka? Lodowa! 128

Joasi, która aż do matury woziła dla mnie bułki z mielonką tyrolską.  Bułki były z przedziałkiem, mielonka z galaretką .... mmh Duża przerwa miała smak mielonki popijanej gorzką herbatą z termosu. A później studia i koniec kanapek.  Czas drożdżówek z serem i wielkich kwadratowych ciastek francuskich z marmoladą i lukrem... A teraz?  Ulubiona kanapka? Zależy od sezonu

KUCHARNIA
Tosty francuskie 135

warto brać świeżego, gdyż wcale nie smakuje lepiej, jest wprost przeciwnie! - u mnie czerstwa bułka, podobna do wrocławskiej) o grubości ok. 1 cm dwa jajka 2 -3 łyżki zimnej wody dobrej, gęstej śmietany szczypta czarnego pieprzu duża szczypta soli 5-7 cienkich plastrów dowolnego żółtego sera ostra papryka w proszku do posypania do smaku klarowane masło do smażenia Jajka rozkłócamy

Kuchnia Prezydentowej
Roladki drobiowe z salami 158

Delikatny drób z wyrazistym akcentem Składniki 1 filet z kurczaka 5 dkg sera żółtego wędzonego 4 plastry salami sos piri-piri   do panierowania: 1 jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób … Czytaj dalej Roladki drobiowe z salami

czarrna od kuchni
Schabowe z papryką i żółtym serem 120

spożywczą wówczas ani nie ubrudzimy deski ani tłuczka. Posypujemy solą pieprzem i odstawiamy. Jajko roztrzepujemy, kotleta maczamy w jajku później w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety. W międzyczasie paprykę kroimy w paski a ser żółty ścieramy na tarce. Jak kotlety będą z jednej strony już przyrumienione odwracamy je na druga stronę, na wierzchu każdego kotleta układamy

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 186

ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego 200g szpinaku świeżego lub mrożonego cebula 200g sera żółtego startego na tarce 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki sól pieprz jajko 2 łyżki bułki tartej   Dodatkowo: 300ml bulionu kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki musztardy francuskiej  Mięso najlepiej przygotować

Czerwona Porzeczka
Miruna + ziemniaki z majerankiem + kabaczek = piątkowa propozycja obiadowa 143

mniej więcej 40 minutach ziemniaki wyjąc posypać startym żółtym serem (przed posypaniem nakłuwam jeszcze ziemniaki sprawdzając czy są miękkie). Kiedy ser się rozpuści wyjąc z piekarnika. Smażony kabaczek  Składniki 1 kabaczek vegeta pieprz  sól mąka jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób 1. Kabaczka myjemy, kroimy w plastry o grubości 1,5 - 2 cm. Każdy plaster obieramy

Kuchenne aromaty
Z OpenCard w Bohemie i rzeszowski rynek 139

serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Na pierwszym zdjęciu: dufinki (smażone kuleczki ziemniaczane), smażony kalafior w cieście oraz zielona fasolka z bułką tartą. Całkiem smacznie i nie tak bardzo drogo, nawet bez OpenCard. Na kolejnych zdjęciach prażony ser, frytki, zestaw surówek i jajko z majonezem. W menu jest nawet oddzielna zakładka „dania jarskie”. Na deser – naleśniki z kremem czekoladowym (niestety

Qlinarnie i Qlinarnie
Schab duszony w keczupie z cebulą i czosnkiem 431

koniec zapiekania można zdjąć pokrywkę, zetrzeć na wierzch mięsa żółty ser i zrumienić go. Ja tym razem obyłam się bez sera. Podawać jako danie obiadowe lub na gorącą kolację. Pasują do takiego mięsa ziemniaki lub chrupiąca bułka. Danie jest dość pikantne i aromatyczne, a keczup nadaje mięsu niezwykłej kruchości. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybkie bułeczki zapiekane z salami 125

macie pomysłu na szybką kolację? A może nie wiecie co zrobić z czerstwymi bułkami? Wystarczy zajrzeć do lodówki, znaleźć tam jakąś wędlinę, szynkę albo a najlepiej salami, dodać starty ser, trochę śmietany, majonezu i mamy pyszne, chrupiące, zapiekane bułeczki idealne an kolację dla całej rodziny. Dodam, ze podałam takie bułeczki na kolacje dziewczynkom w urodziny córki i okazało się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka brokułowa 151

ilości osolonej wody (warzywa nie powinny być zbyt miękkie) po czym osączamy. Jajka rozmącamy z jogurtem, majonezem i drobno startym żółtym serem. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Brokuły rozkładamy równomiernie w naczyniu i zalewamy masą jajeczno - serową. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut

Zainspirowana w kuchni