bułki z serem - 3510 przepisów (strona:123/234)

Portobello faszerowane quinoa 203

Podsmażyć razem z posiekanymi ogonkami. Dołożyć czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę, przesmazyć razem kilka minut quinoa wymieszać z zawartością patelni. Dodać pokruszony ser feta. Doprawić pieprzem, ewentualnie skorygować ilość soli nadzieniem napełnić kapelusze grzybów. Posypać bułką tartą, ułożyć na każdym kapeluszu wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200`C. Piec 20 minut. Podawać gorące posypane natką zielonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mleczne grzanki z parmezanem pod jajem sadzonym z sosem paprykowym. 207

mielona Rozgrzewamy dużą patelnię. Nie używam tłuszczu, ale jeżeli nie macie takiej patelni, która na to pozwala, użyjcie masła, będzie jeszcze smaczniejsze. Kromki bułki smarujemy mlekiem, posypujemy parmezanem z jednej strony, dociskamy i wrzucamy na patelnię serem do dołu. Z góry również posypujemy parmezanem i przewracamy na drugą stronę. Smażymy każdą do zrumienienia. Na patelnie wbijamy jajo, solimy, pieprzymy

BaRepas
Grünkern-Burger,kotleciki z zielonego orkiszu 176

Grünkern,czyli zielony orkisz to ziarno zbierane w fazie dojrzalosci mlecznej.Posiada juz wszystkie skladniki odzywcze,a jeszcze niewiele skrobii,co z pewnoscia zainteresuje wszystkie osoby dbajace

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
"Zawijaki" - drożdżówki z serem (pyszne na drugie śniadanie) 175

kulki. Kładziemy na stolnice i rozwałkowujemy na nieduży prostokąt (zależy jak duże chcecie mieć bułeczki) i przecinamy go wzdłuż. Na jedną część kładziemy ser, a drugim nakrywamy. Zawijamy w ósemkę. I tak aż wyczerpiemy zapas ciasta. Bułki układamy na blachę. I odstawiamy, aby wyrosły.Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.Nasze wyrośnięte bułeczki smarujemy rozbełtanym białkiem i wkładamy do piekarnika.Pieczemy ok.25 minut

Moje pyszne gotowanie
Bułeczki orzechowe 171

temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut. Ja swoje piekłam w temperaturze 190 przez 20 minut. Wyszły lekko zrumienione i równomiernie wyrośnięte. Orzechowe bułki doskonale smakują zarówno z dodatkami słodkimi (miody, twarożki) jak i słonymi (wędlina, sery).Ten przepis wrzucam na listę moich ulubionych wypieków :) Spróbujcie sami, a na pewno zachwycicie się :)Smacznego!Wpis został opublikowany również

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z serem camembert 1404

pomidora1/4 czerwonej cebulipół papryki czerwonejser camembertjajkobułka tartaolej do smażenia Sos do sałatki:3 łyżki olejułyżka soku z cytrynyłyżeczka mioduząbek czosnkupieprz czarny, sól Ser obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie w bułce tartej. Takie obtaczanie powtarzamy 3 razy. Smażymy ze wszystkich stron na rumiano.Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora, cebulę i paprykę kroimy

Czerwona Porzeczka
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 193

sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko

Taste Of My Day
Red Rock City - opinia 215

Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l).  Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością. Wołowina była średnio wysmażona, co bardzo nas ucieszyło. Do tego każdy zestaw zawierał frytki

Pasja Smaku
Brak tytułu 207

łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, jeśli masa jes zbyt rzadka - dodać więcej bułki tartej. Formować okragłe kotleciki, obtoczyć w pozostałej bułce i smazyć na złoto. Na sos: 3/4 szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użyłam Majonez czosnkowy Kętrzyński    Śmietanę podgrzać na patelni, dodać pokruszony ser - roztapiać. Do masy serowej wsypać

kolorowotorcikowo
Serowy garnek 116

dwóch kostek, domowych bulionetek https://s9.pl/2020/01/02/domowe-bulionetki-kostki-rosolowe/ 2 kubki surowego makaronu świderki 5 trójkątnych serków topionych chohland śmietankowych 100 gram sera żółtego, u mnie gouda przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobną(...)dodajemy go do pulpetów, całość zalewamy bulionem, gdy bulion zacznie się gotować, dodajemy surowy makaron, i gotujemy pod przykryciem 5 min co jakiś czas mieszając, po tym czasie dodajemy sery i dalej gotujemy pod przykryciem ok 4 minuty do momentu aż makaron będzie miękki, co jakiś czas mieszając, gdy makaron będzie miękki, wyłączamy gaz, doprawiamy całość solą i pieprzem, dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 113

Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i tania, choć kaloryczna. Przygotowanie  takich krążków w domu jest niezwykle proste! Złociste i chrupiąca krążki cebulowe świetnie smakują na ciepło, podane z różnymi sosami. Można podać je samo jako przekąska np. do piwa(...)obiadowych. Składniki: 3 duże cebule 1 kula mozzarelli 4 jajka około 3/4 szklanki mąki pszennej  około 1 i 1/2 szklanki bułki tartej około 500 ml oleju rzepakowego lub więcej (zależy o wielości patelni) sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy z wody i kroimy w słupki o grubości około 1 cm. Cebule obieramy i kroimy w plasterki o grubości około

Kuchnia MagdaLeny
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 113

Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i tania, choć kaloryczna. Przygotowanie  takich krążków w domu jest niezwykle proste! Złociste i chrupiąca krążki cebulowe świetnie smakują na ciepło, podane z różnymi sosami. Można podać je samo jako przekąska np. do piwa(...)obiadowych. Składniki: 3 duże cebule 1 kula mozzarelli 4 jajka około 3/4 szklanki mąki pszennej  około 1 i 1/2 szklanki bułki tartej około 500 ml oleju rzepakowego lub więcej (zależy o wielości patelni) sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy z wody i kroimy w słupki o grubości około 1 cm. Cebule obieramy i kroimy w plasterki o grubości około

Kuchnia MagdaLeny
Suflet serowy 169

smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2 łyżki miękkiego masła do posmarowania foremek 4 łyżki bułki tartej 3-4 białka szczypta soli kilka kropel soku z cytryny Baza sosu: 3 żółtka 1 łyżka musztardy sarepskiej lub dijon 250 ml mleka 10 dag twardego, utartego sera Baza: Do miski z żółtkami dodać musztardę, ostrą paprykę  i gałkę muszkatołową oraz sól(...)masa zgęstnieje a na powierzchni pojawią się pęcherzyki.Wsypać ser, ewentualnie doprawić i wymieszać. Należy pamiętać, że po dodaniu białek masa stanie się bardziej delikatna. Przykryć dokładnie folią aluminiową docisnąć do masy. Wstawić do lodówki. Wyjąć dopiero jak ostygnie.  Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Natłuścić kokilki miękkim masłem, wysypać bułką, równo pokryć nią foremki.  Ubić białko z solą

Humanistka w kuchni
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 168

rowerowej. Wszędzie! Dzisiaj wersja raczej do wykonania w domu. Składniki: pieczywo typu włoskiego szpinak czosnek ostra papryczka por wędzona makrela ser edamski suszone pomidory z zalewy sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Pieczywo kroicie na kawałki (bochenki na kromki, bułki na połówki). Na patelni rozgrzewacie oliwę z oliwek. Czosnek i papryczkę kroicie w drobną kostkę. Wrzucacie na patelnię i podsmażacie

GRUBY WAŁEK
Żarcie na kółkach| Start sezonu 2016 107

niestety, nie był to jeden z burgerów, o których będę pamiętać do końca życia, a szkoda. Jedyne co mi smakowało to… ser i bekon, jak mówi nazwa Popracowałabym tutaj szczególnie nad mięsem, aby było aromatyczne, soczyste. Bułka była zdecydowanie za sucha. Dodatkowo, nikt się nie pytał jak wysmażyć wołowinę. Jednak plusem była miła obsługa. Urban Burrito Burrito z wołowiną(...)Easy Rider Bardzo miłe zaskoczenie. Foodtruck wyglądał niepozornie, jednak kryła się w nim prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Wybrałam Quesadille z łopatką wieprzową, cebulą, BBQ, grillowaną papryką, ananasem, 3 rodzajami sera oraz 3 salsami. Wszystkie składniki tworzyły jedną, smaczną całość. Sposób podania zasługuje na duuuży plus, nie dość, że się pięknie komponuje to jest praktyczne – nie zalejemy się jedząc quesadille

Kuchnia Bazylii