boczek - 14002 przepisów (strona:423/934)

Barszcz z ziemniakami – zwanymi dukankami. 68

było coś nowego i dziwnego, ale ku mojemu zdziwieniu pycha. Przygotowanie barszczu – do garnka wlać wodę, dodać obrane warzywa, suszone grzybki, czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, jabłko, boczek. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości warzyw. Jabłko wyrzucić. Na koniec doprawić sokiem z cytryny. Dodać łyżeczkę cukru. Przygotowanie ziemniaków – ugotować w osolonej wodzie(...)ziemniaki. Jak są miękkie to dokładnie odcedzić. Na patelni obsmażyć boczek wędzony, muszą być chrupiące skwarki. Na koniec dodać pokrojoną drobno cebulkę i smażyć aż zmięknie. Wszystko dodać do ziemniaków i ugnieść. Na koniec wlać śmietanę. Na talerz włożyć porcję ziemniaków i zalać barszczem. Można zalać czystym barszczem jak i z kawałkami buraka. To już jak lubicie. Smacznego, polecam

Kuchnia Pokoleń
Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą 77

zupa z dyni z soczewicą, marchewką i podsmażoną cebulą. Zupa dyniowa doprawiona kurkumą, curry, czosnkiem, kuminem, kolendrą i sokiem z limonki. Najprostsza zupa krem z dyni - doskonała z podsmażonym boczkiem, prażonymi orzechami lub grzankami . Zupa jest prosta do zrobienia i smakuje niesamowicie. Zupa dyniowa. Przepis na zupę z dyni      Ten PRZEPIS NA ZUPĘ Z DYNI jest niezwykle(...)razie konieczności rozrzedzić niewielką ilością gorącego rosołu.        Gotową zupę dyniową możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Doskonale smakuje z czosnkowymi grzankami, chrupiącym boczkiem lub zaprawiona śmietaną albo mleczkiem kokosowym. Dla miłośników łagodniejszych potraw można przygotować zupę bez dodatku pasty curry, kuminu lub kolendry.       Gładka, pikantna i kremowa dyniowa, to pyszna

Moja Książka Kucharska
Polędwiczki z suszoną śliwką 78

się dużymi krokami, pora pomyśleć o świątecznym obiedzie . Polędwiczka, suszona śliwka i pyszna szynka prosciutto, to jak sądzę pyszne zestawienie. Komu nie smakują śliwki suszone pieczone w cieniutkich plastrach boczku?? Dlaczego nie połączyć tego z kruchą polędwiczką? Takie mięsko można podać jako samodzielną przekąskę, lub  z aromatycznym ryżem jako danie obiadowe. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka około 30-40 dag. około(...)suszonych śliwek 10ml brandy (opcjonalnie) około 10 plastrów szynki prosciutto lub boczku sól,pieprz,papryka 2-3 łyżek oleju WYKONANIE: Polędwiczkę pokroić na około centymetrowe paski, rozbić na kotleciki, włożyć do oleju z dodatkiem soli, pieprzu i papryki, odstawić na noc, śliwki zalać gorącą wodą z dodatkiem brandy(albo samą wodą) odstawić na kilka godzin lub cała noc, na polędwiczkę

Kuchnia Beaty
Makaron chiński z wołowiną 76

twarda. Użyjcie też dobrej części mięsa, mało żylastej, np. łopatki. Sprawdźcie inne dania w stylu azjatyckim: Makaron chiński z kurczakiem Makaron ryżowy z łososiem i warzywami Makaron udon z boczkiem i warzywami Makaron udon z kurczakiem i warzywami Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Przepis na makaron chiński z wołowiną Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut

Kuchnia Bazylii
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZENIOWYM 129

mielone usmażyć, odmrozić sos i voila - klopsiki z pięknym, ciemnym sosem gotowe!  Składniki : mięso mielone (u mnie karkówka - ok 800 g) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego boczku  2 cebule (1 do środka roladek, 1 do sosu) 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy musztarda olej lub smalec do smażenia mąka(...)jajkiem,  2 łyżkami bułki tartej, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić. Nakładać na dłoń 2 łyżki masy, spłaszczyć, posmarować musztardą i nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę posiekanej cebuli. Całość obłożyć mięsem mielonym, formując zgrabną roladkę. Każdą obtoczyć w mące. Na mocno rozgrzanym oleju/smalcu obsmażyć roladki z każdej strony do bardzo mocnego

Walijskie Pichcenie
Babcine gołąbki po babcinemu- a nadzienie można zmieniać ,jak kto lubi, 544

Składnik kapusta włoska rozdzielić liście ,każdy jeden liść włożyć do gotującej wody i na 3 min i wyciągnąć , kg boczku ,5 kiełbasek śląskich ,1 kg pieczarek ,woreczek ryżu lub kaszy co kto lubi . przygotowanie kiełbaski i boczek pokroić w kostkę usmażyć, To samo robimy z pieczarkami .ryż ugotować .Gdy mamy wszystko gotowe połączyć doprawić do smaku .Gołąbki układac jeden koło

Moje Wyroby
PREZENTOWNIK! 10 POMYSŁÓW NA PREZENT DO KUCHNI! 90

wrzątku. Masz domowy makaron? To masz najlepszą pastę w mieście! Ulubiona pasta mojego męża to oczywiście  a'la Carbonara! Na patelni stop pokrojony w kawałeczki boczek, około 300 g boczku, dodaj 4 ząbki czosnku, całość przesmaż, nie może się nic przypalić. Dodaj świeże zioła takie jak: tymianek, majeranek lub szałwię i bazylię, dodaj świeżo ugotowany -prosto

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania