boczek - 14002 przepisów (strona:25/934)

Boczek pieczony – przepis 62

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Boczek pieczony – przepis Bardzo prosty przepis na pyszny, ziołowy, domowej roboty boczek pieczony w piekarniku, który będzie idealny do kanapek czy jako pieczona wędlina na świąteczny stół. Przepis jest sprawdzony, mało pracochłonny, a satysfakcja po upieczeniu gwarantowana. Boczek pieczony Składniki: 1,2kg boczku wieprzowego 4 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 25ml oleju roślinnego(...)łyżki) 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 3 listki laurowe Boczek pieczony Przygotowanie: Boczek oczyszczamy, płuczemy i osuszamy Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z solą, po czym wcieramy w mięso z każdej strony. Przygotowujemy marynatę, do miseczki wlewamy olej i dodajemy wszystkie przygotowane wcześniej przyprawy, wszystkie składniki mieszamy

Księga-Smaku
Makaron z cukinią i boczkiem 107

Makaron z cukinią i boczkiem wędzonym to danie do przygotowania którego będzie nam potrzebne większy garnek i głęboka patelnia. W garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, a na patelni przygotowujemy sos. Dzięki temu, że obie te czynności wykonujemy jednocześnie to mamy pewność, że makaron nam nie ostygnie w momencie, kiedy będziemy robić sos, a na przygotowanie takiego obiadu poświęcimy(...)więcej niż pół godziny. Makaron z cukinią i boczkiem wędzonym to danie, które zrobimy z ogólnodostępnych i niewielu składników, a mimo to zachwyci nas swoim smakiem. Ja do zrobienia makaronu z cukinią i boczkiem wędzonym wykorzystałam penne, ale może to być również inny rodzaj makaronu, na przykład tagliatelle lub spaghetti. Bardzo ważnym składnikiem tej potrawy jest surowy boczek wędzony, który

Danka Pichci
Pulpety z pieczarką owinięte boczkiem 59

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejsze danie będzie się składać z kilku części. Na początek zaprezentujemy Wam jak przygotować surowy boczek, a później przejdziemy do pulpetów i sałatki z grzybów Shimeji. To było nasze danie Walentynkowe, także jeśli szukasz pomysłu na romantyczną kolację, oto on!   Jak przygotować surowy boczek? Boczku mieliśmy(...)więc został nam go spory kawałek, który świetnie sprawdził się na kanapkach. SKŁADNIKI DO BOCZKU: - 1kg boczku w całości - 3 łyżeczki musztardy - 1 łyżeczki chrzanu - 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego - 1 łyżeczka jałowca suszonego - kilka ziarenek ziela angielskiego - papryka piri-piri suszona - 1 łyżeczka soli - 2 ząbki czosnku - 2 cebule   SPOSÓB PPRZYGOTOWANIA BOCZKU: KROK 1: Boczek myjemy i wkładamy

Związek na patelni
Grillowany boczek na patyku – hit 113

Grillowany boczek na patyku – czego to ludzie nie wymyśla by było różnorodnie i inaczej, choć przecież ciągle to boczek Boczek jaki jest każdy widzi jak mawiał poeta No dobra żarty na bok Podrzucam dziś kolejny pomysł dla mięsożerców na danie z grilla – kręciołki z boczku, obtoczonego w aromatycznych przyprawach i nawiniętego na patyczek. Super prosta sprawa a efektownie się(...)prezentuje. Po więcej przepisów w tym temacie zapraszam do odpowiednich działów: Mięso z grilla Warzywa z grilla Sałatki na grilla Sosy do grilla PRZEPIS GRILLOWANY BOCZEK NA PATYKU Składniki: boczek surowy bez kości w długim kawałku lub w plastrach długich, niezbyt cienkich sól kłodawska pieprz czarny świeżo mielony mieszanka przypraw gyros – zobacz przepis na domową przyprawę gyros oregano patyczki

Dorota Smakuje
Carbonara 66

three ingredients and it isn’t low in calories, but it’s delicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices(...)Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron, żeby było szybciej możesz najpierw zgotować ją w czajniku. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Plastry boczku pokrój w 0,5 cm paski, rozgrzej sporą patelnię i wrzuć na nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj

Martyna Cooks
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 194

Zapiekanka makaronowa z warzywami- nasza ulubiona. Ja co prawda dodałam dzisiaj także wędzony boczek, ale zwykle obywamy się bez niego, a i tak jest pyszna. Zapiekanka, to tak naprawdę nie tylko bardzo smaczne i pożywne, ale też praktyczne danie. Możemy przygotować ją bowiem  na bazie świeżo przygotowanych produktów, ale równie dobrze możemy zrobić tzw. przegląd lodówki: wykorzystując do niej(...)Zapiekanka jest tylko inspiracją, dodatki są oczywiście dowolne. Dzisiaj miałam małego pomocnika w kuchni, więc poszło nam bardzo sprawnie. Mała (coraz częściej garnie się do garów ;-) ) podsmażała warzywa i boczek, ja mogłam zająć się resztą ;-) Moja forma ma wymiary (dół): 24x17cm  Składniki: - 440g ugotowanego makaronu (u mnie orkiszowy) - ok.400g cukinii - 1/2 strąka papryki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 150g

Smaczne Zdrowe
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 157

Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami By Piotr 4 maja 2018 Doskonałe aromatyczne szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami przyrządzone na ruszcie. Coś pysznego! Składniki: Szaszłyki: filet z kurczaka - 1, podwójny boczek wędzony - ok. 200g cukinia - 1 większa bakłażan - 1, średniej wielkości papryka - 2-3 sztuk cebula czerwona(...)łyżka, posiekanej sól, pieprz Do podania: Ketchup Kielecki łagodny extra i Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki. Wykonanie: Szaszłyki: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości i kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w plastry. Cukinię, bakłażan i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Mięso wraz z warzywami przekładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, oregano, paprykę słodką

Pogotujmy.pl
Pyszny gotowany boczek na chleb 184

Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić nad palnikiem, żeby pozbyć się wszystkich ewentualnych włosów. Skórę ponacinać tworząc skośną szachownicę. Boczek doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz majerankiem. Z dwóch stron posmarować musztardą. W środku posmarować musztardą grubiej. Ciasno(...)zwinąć boczek. Związać ciasno sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć boczek na złoty kolor ze wszystkich stron. Początek i koniec boczku też obsmażyć. Boczek włożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę, dodać grzybki suszone, listki laurowe, ziele angielskie. Zagotować i doprawić do smaku solą. Wszystko z patelni wlać do garnka. Dolać tyle wody żeby boczek był przykryty. Ponownie doprawić

Kuchnia Pokoleń
Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową 133

Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową By Piotr 9 kwietnia 2018 Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową - propozycja na bardzo pyszne, ale też nie najlżejsze śniadanie. Doskonały smak i solidna dawka energii zapewniona :) Składniki: ulubione pieczywo - 2 kromki jajka - 2 sztuki boczek - 4-6 plastrów pomidory(...)niewielkie cebula czerwona - 1/2 niewielkiej oliwa - łyżeczka sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo opiekamy na suchej patelni lub w tosterze. Plasterki boczku umieszczamy na zimnej patelni i smażymy do zarumienienia z obu stron. Na pozostały tłuszcz wbijamy jajka i smażymy przez kilka minut, do czasu ścięcia się białka (jajka można przykryć pokrywką). Pomidory i cebulę siekamy w drobną kostkę. Łączymy w niewielkiej

Pogotujmy.pl
Boczek po japońsku 173

boczek przy­go­to­wany po japoń­sku? Jeśli nie, to Wam go przed­sta­wię. Uwierz­cie, jest bar­dzo łatwy do przy­go­to­wa­nia i sma­kuje wyśmie­ni­cie, gdy­bym jadła go z zamknię­tymi oczami, to na pewno nie powie­dzia­ła­bym, że jem boczek. Jest(...)smaku, o lek­kiej nucie sło­dy­czy prze­ła­ma­nej imbi­rem i sosem sojo­wym. Pierw­szy test takiego wyko­na­nia boczku był prze­pro­wa­dzony przez mego syna, który jest fanem Japo­nii i kuchni japoń­skiej, więc pomysł na to danie zaczerp­nę­łam od niego

Kuchcik gotuje