three ingredients and it isn’t low in calories, but it’s delicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices(...)Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron, żeby było szybciej możesz najpierw zgotować ją w czajniku. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Plastry boczku pokrój w 0,5 cm paski, rozgrzej sporą patelnię i wrzuć na nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj
Martyna CooksZapiekanka makaronowa z warzywami- nasza ulubiona. Ja co prawda dodałam dzisiaj także wędzony boczek, ale zwykle obywamy się bez niego, a i tak jest pyszna. Zapiekanka, to tak naprawdę nie tylko bardzo smaczne i pożywne, ale też praktyczne danie. Możemy przygotować ją bowiem na bazie świeżo przygotowanych produktów, ale równie dobrze możemy zrobić tzw. przegląd lodówki: wykorzystując do niej(...)Zapiekanka jest tylko inspiracją, dodatki są oczywiście dowolne. Dzisiaj miałam małego pomocnika w kuchni, więc poszło nam bardzo sprawnie. Mała (coraz częściej garnie się do garów ;-) ) podsmażała warzywa i boczek, ja mogłam zająć się resztą ;-) Moja forma ma wymiary (dół): 24x17cm Składniki: - 440g ugotowanego makaronu (u mnie orkiszowy) - ok.400g cukinii - 1/2 strąka papryki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 150g
Smaczne ZdroweCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami By Piotr 4 maja 2018 Doskonałe aromatyczne szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami przyrządzone na ruszcie. Coś pysznego! Składniki: Szaszłyki: filet z kurczaka - 1, podwójny boczek wędzony - ok. 200g cukinia - 1 większa bakłażan - 1, średniej wielkości papryka - 2-3 sztuk cebula czerwona(...)łyżka, posiekanej sól, pieprz Do podania: Ketchup Kielecki łagodny extra i Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki. Wykonanie: Szaszłyki: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości i kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w plastry. Cukinię, bakłażan i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Mięso wraz z warzywami przekładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, oregano, paprykę słodką
Pogotujmy.plZrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić nad palnikiem, żeby pozbyć się wszystkich ewentualnych włosów. Skórę ponacinać tworząc skośną szachownicę. Boczek doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz majerankiem. Z dwóch stron posmarować musztardą. W środku posmarować musztardą grubiej. Ciasno(...)zwinąć boczek. Związać ciasno sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć boczek na złoty kolor ze wszystkich stron. Początek i koniec boczku też obsmażyć. Boczek włożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę, dodać grzybki suszone, listki laurowe, ziele angielskie. Zagotować i doprawić do smaku solą. Wszystko z patelni wlać do garnka. Dolać tyle wody żeby boczek był przykryty. Ponownie doprawić
Kuchnia PokoleńCzas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową By Piotr 9 kwietnia 2018 Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową - propozycja na bardzo pyszne, ale też nie najlżejsze śniadanie. Doskonały smak i solidna dawka energii zapewniona :) Składniki: ulubione pieczywo - 2 kromki jajka - 2 sztuki boczek - 4-6 plastrów pomidory(...)niewielkie cebula czerwona - 1/2 niewielkiej oliwa - łyżeczka sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo opiekamy na suchej patelni lub w tosterze. Plasterki boczku umieszczamy na zimnej patelni i smażymy do zarumienienia z obu stron. Na pozostały tłuszcz wbijamy jajka i smażymy przez kilka minut, do czasu ścięcia się białka (jajka można przykryć pokrywką). Pomidory i cebulę siekamy w drobną kostkę. Łączymy w niewielkiej
Pogotujmy.plboczek przygotowany po japońsku? Jeśli nie, to Wam go przedstawię. Uwierzcie, jest bardzo łatwy do przygotowania i smakuje wyśmienicie, gdybym jadła go z zamkniętymi oczami, to na pewno nie powiedziałabym, że jem boczek. Jest(...)smaku, o lekkiej nucie słodyczy przełamanej imbirem i sosem sojowym. Pierwszy test takiego wykonania boczku był przeprowadzony przez mego syna, który jest fanem Japonii i kuchni japońskiej, więc pomysł na to danie zaczerpnęłam od niego
Kuchcik gotujeNic dodać, nic ująć:) Po prostu wypasiona wersja zwykłego dania...
Kulinarne Inspiracje