Pyszny gotowany boczek na chleb

Pyszny gotowany boczek na chleb

Pyszny gotowany boczek na chleb

Przepis na : kolacja

Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić nad palnikiem, żeby pozbyć się wszystkich ewentualnych włosów. Skórę ponacinać tworząc skośną szachownicę. Boczek doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz majerankiem. Z dwóch stron posmarować musztardą. W środku posmarować musztardą grubiej. Ciasno zwinąć boczek. Związać ciasno sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.