biszkopt - 18139 przepisów (strona:322/1210)

Biszkopt z jogurtowym musem i owocami 73

Biszkopt z jogurtowym musem i owocami, czyli ciasto, które pokochają wszyscy wielbiciele truskawek, malin i borówek… albo bardziej ogólnie świeżych owoców, bo tych w nim nie zabraknie! Pyszny biszkopt, jogurtowy mus z sokiem z owoców oraz świeże owoce zwieńczajcie ciasto. Idealna, letnia propozycja na wykorzystanie sezonowych produktów do stworzenia przepysznego deseru. Owoce² to chyba najlepszy ... The post Biszkopt(...)jogurtowym musem i owocami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z jogurtowym musem i owocami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Charlotte jagodowa 97

mascarpone, schłodzonego 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) + 2 łyżki zimnego mleka Ponadto: około 16 sztuk podłużnych biszkoptów Savoiardi/ladyfingers pół opakowania galaretki jagodowej lub o smaku owoców leśnych ( opakowanie standardowe, o masie netto 75 g ) + 200 ml wody * Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 18 cm - wyłożyć jej spód(...)papierem do pieczenia. UWAGA : Użyłam rantu cukierniczego z ustawioną średnicą 18 cm. Postawiłam go bezpośrednio na podkładzie do tortu, bez papieru do pieczenia. Wokół rantu tortownicy ustawić biszkopty, jeden przy drugim, przycinając je u podstawy, najlepiej lekko po skosie, aby trzymały się w pionie. Mus jagodowy: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, tylko do jej przykrycia, wymieszać i odstawić

Opowieści z piekarnika
CIASTO MALINOWA CHMURKA - BEZ PIECZENIA + FILMIK 274

Malinowa chmurka to bardzo smaczne ciasto z malinami, biszkoptami, bitą śmietaną i bezami. Bardzo łatwo się je przygotowuje i pysznie smakuje :)  SKŁADNIKI :   2 galaretki malinowe + 3 i 1/2 szklanka wrzątku  500 g malin duże opakowanie podłużnych biszkoptów 600 g śmietany 30 % 250 g mascarpone 2 cukry waniliowe  2 łyżki cukru 2 zagęstniki do śmietany(...)cukrami. Nastepnie dodajemy mascarpone i zagęstniki, dalej ubijamy aż składniki się połącza.  Blaszkę o rozmiarze 25/30 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia.  Na dno rozkładamy biszkopty, na to wylewamy gęstniejącą galaretkę, następnie układamy biszkopty i bita śmietana. Na sam wierzch układamy bezy. Ciasto chłodzimy kilka godzin i można je kroić. Smacznego.    Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
TIRAMISU + FILMIK 111

Tiramisu to pyszny deser złożony z warstw biszkoptów nasączonych kawą i przełożonych masą z mascarpone. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu.  SKŁADNIKI :  5 jajek "M" 150 g cukru  750 g mascarpone  podłużne, słodkie biszkopty duża paczka 500 g  250 ml mocnej kawy (bez fusów ) 100 ml likieru amaretto  ciemne kakao do posypania ciasta(...)ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Ubite białka dodajemy do masy z żółtek i mieszamy.  Na dno formy o rozmiarze 25/30 cm rozkładamy pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na to masa, ponownie biszkopty i masa. Nałość posypujemy ciemnym kakao i chłodzimy najlepiej kilka godzin.  Deser podajemy schłodzony, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik na zimno z mango i galaretką. 135

możemy znaleźć w mango to: A, B6, C, E, K, kwas foliowy, niacyna, tiamina, ryboflawina. Poza tym występuje też błonnik. Składniki jakie będą potrzebne: Spód: – 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Masa: – 800 g jogurtu greckiego – 150 g erytrytolu – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 400 g mleczka kokosowego z puszki – 5 g żelatyny(...)Wierzch: – 1 galaretka żółta – 300 ml gorącej wody – 1 mango Mleczko kokosowe wsadź do lodówki na 24 godziny. Tortownica o średnicy 24 cm. Spód tortownicy wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odłóż na bok. Jogurt grecki ubij z erytrytolem i wanilią. W osobnej misce ubij mleczko kokosowe ( wodę z puszki odlać do szklanki). Połącz jogurt

Zdrowy Styl Joanny
TIRAMISU SEROWE 117

wiśniowym 375 g margaryny Esencja herbaciana: 3 torebki herbaty earl grey 400 ml gorącej wody 1 łyżka wyciśniętego soku cytrynowego Dodatkowo: 2 opakowania galaretki cytrynowej 700 ml gorącej wody biszkopty podłużne (36 sztuk) Przygotowanie: Galaretka cytrynowa -  2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć(...)części dodać wyciśnięty sok z cytryny i szpatułką lub łyżką wymieszać. Natomiast do drugiej części masy serowej dodać proszek cappuccino i również za pomocą szpatułki lub łyżki wymieszać. Przełożenie: Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej herbacie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Na biszkopty wykładamy cały masę cappuccino

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowe tiramisu 98

wiem jak Wy ale ja uwielbiam i gdyby nie kalorie mogłabym jeść codziennie. Za każdym razem się tym deserem zachwycam ;)   Najlepsze dobrze schłodzone prosto z lodówki. Biszkopty savoiardi kupicie w sklepie Kuchnie Świata   Blaszka o wym 30/22 cm 500 g   podłużnych biszkoptów savoiradi    Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki(...)ubić w drugiej misce na gęsty krem, dodać ubitą masę jajeczną i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Na dnie formy o podanych wymiarach-(ja robiłam w ceramicznym naczyniu) ułożyć biszkopty delikatnie nasączone naparem kawowym z likierem, oprószyć grubo ciemnym kakao, wyłożyć   połowę masy śmietankowo-jajecznej, wygładzić, wylać   tężejący   i zimny   już mus truskawkowy, przykryć kolejną warstwą

Wanilia i Kardamon
Truskawkowy puszek – ciasto z kremem budyniowym i truskawkową pianką jak „ptasie mleczko” 156

truskawkowe ciasta ( pojawiły się już na blogu TUTAJ i TUTAJ ), ale ostatni weekend znów truskawki zagościły na stole! Tak więc dziś zapraszam na przepyszną Truskawkowy Puszek – ciasto na biszkopcie, z kremem budyniowym, truskawkową pianką, owocami i galaretką. Po sezonie możecie dodać też inne owoce! Szybkie! łatwe! Pyszne! Nie jest bardzo słodkie! Jest puszyste i lekkie jak ptasie mleczko! Zapraszam(...)SKŁADNIKI: ( 24x 30 ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * cukier – 4 łyżki * mąka – 4 łyżki * sól – 1 szczypta KREM BUDYNIOWY: * mleko- 1 l * budyń śmietankowy bez cukru – 120 g * cukier – 3/4 szkl * cukier waniliowy – 1 łyżka * masło – 200 g PIANKA TRUSKAWKOWA: * truskawki – 400 g * cukier – 0,5 szkl * śmietana

Ostra na Słodko
Migdałowy sernik na zimno a’la tiramisu 96

łyżki (jeśli za masa będzie za mało słodka) 3 – 3,5 łyżeczki żelatyny (latem więcej, 4 łyżeczki pełne) 3 – 4 łyżki mleka 1 paczka okrągłych biszkoptów 2 filiżanki mocno zaparzonej kawy kilka łyżeczek kakao do posypania Wykonanie Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i cukrem migdałowym. Stopniowo dodajemy śmietankę, olejek. Masa powinna byc słodka i puszysta. Tortownicę wykładamy papierem(...)pieczenia. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami maczanymi w mocnej kawie. Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy żelatynę, podgrzewamy do jej rozpuszczenia. Nie gotujemy! Schłodzoną żelatynę wlewamy cienkim strumyczkiem do masy serowej i wolno miksujemy. Połowę masy serowej przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i ponownie wykładamy biszkopty maczane w kawie. Po ich ułożeniu (w miarę ciasno) całość posypujemy spora ilością kakao. Na biszkopty

Raj dla Podniebienia
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 92

Dzisiejszy przepis na tort czekoladowy to moja propozycja nie tylko na wyjątkowe okazje, ale także na zbliżające się święta Składniki biszkopt 6 jajek / 1 szklanka cukru pudru / 1 szklanka mąki pszennej tortowej / 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej / 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 500 g serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki(...)porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury porzeczkowej / kieliszek wiśniówki /  ponadto 1 łyżeczka cynamonu / kieliszek rumu / 1/2 szklanki herbaty earl grey / cukrowe ozdoby do dekoracji Wykonanie biszkopt Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka przełożyć do misy miksera, ubijać na pianę na wysokich obrotach. W trakcie ubijania dodaj cukier. Gdy piana będzie już sztywna, dodawaj po żółtku. teraz

Raj dla Podniebienia
Ciasto Jagodowe Mango 205

Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia . Na biszkoptach, o delikatnie aksamitnym kremie jagodowym z dodatkiem białej czekolady. Wykończone galaretką z mango i udekorowane bitą śmietaną z borówkami. Polecam zrobić, bo warto. Po prostu pycha. Jak zrobić takie ciasto jagodowe mango pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative(...)będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO JAGODOWE MANGO SKŁADNIKI:  Spód: biszkopty podłużne (18 szt.) Krem: galaretki jagodowe (2 opakowania = 94 g) gorąca woda (300 ml.) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) biała czekolada (200 g) jagody mrożone lub świeże (400 g) Mus mango: mango duże (potrzeba 400 g miąższu) galaretka żółta (1 opakowanie = 71 g) żelatyna

RITA food channel
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO 200

Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie truskawkowym. Składniki Biszkopt (22 cm) lub paczka biszkoptów 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanka mąki pszennej łyżki mąki ziemniaczanej   Masa serowa 500g sera 500g śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru, Galaretka krystaliczna, rozpuszczona w 1/2szklanki gorącej wody 300g truskawek, galaretka truskawkowa, przygotowana według przepisu Sposób przygotowania(...)Biszkopt   Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.   Piec w temperaturze 160 -170 C  około

RAROSSA
Ciasto bez pieczenia z truskawkami 105

Dzień dobry :-) Co prawda sezon na truskawki już powoli się kończy, ale póki są trzeba korzystać. Moje ciasto robi się szybciutko, nie trzeba go piec. Spód to biszkopty okrągłe, następnie warstwa z serków homogenizowanych z truskawkami, kolejna to pianka z dodatkiem galaretki mango. Na niej truskawki i galaretka truskawkowa oczywiście. Ciacho pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25(...)Składniki: 1 galaretka bezbarwna 1 galaretka mango 1 galaretka truskawkowa 4 serki homogenizowane waniliowe każdy 150 g 500 ml śmietanki 30% truskawki biszkopty okrągłe 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Galaretki - bezbarwną i mango zalewamy wrzątkiem 300 ml każdą, galaretkę truskawkową zalewamy 500 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Na spód blaszki wykładamy biszkopty. Jak galaretka bezbarwna ostygnie i zacznie

kruche babeczki
Tiramisu na biszkoptach z truskawkami - Przygotuj w 10 minut 273

Składniki: (blaszka 20x30 cm) Biszkopty podłużne 400g Śmietana 30% 500 ml Mascarpone 250g Truskawki 300g cukier puder 4 łyżki Kawa zaparzona 250 ml Kakao do posypania  Przygotowanie:  Przygotwać szklankę kawy rozpuszczalnej lub z ekspresu i odstawi do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy masa zacznie gęstnięć dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować do uzyskania(...)jednolitego, gęstego kremu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty na krótko zamoczyć w kawie i odrazu układać na blaszce. ( kawę najlepiej przelać do głębokiego talerza lub miseczki). Na biszkopty wyłożyć połowę kremu śmietankowego. Na kremie układamy truskawki pokrojone na plasterki i lekko dociskamy do kremu. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą i pozostały krem. Na wierzch ciasta posypać kakao. Schłodzić

Kulinarne przygody
Jogurtowo-biszkoptowa kostka z jagodą kamczacką 161

skórką tylko podłużne. Zjadamy je prosto z krzaka a nadwyżka trafia do sezonowych ciast i koktajli. I właśnie dzisiaj takie proste ciacho z udziałem jagody kamczackiej. Po prostu ciemny biszkopt przełożony masą jogurtową z dodatkiem owoców. Fajny delikatny deser na ciepłe dni. Na wierzchu można jeszcze ułożyć wartwę owoców i zalać galaretką. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)łyżki oleju rzepakowego masa 1 duży jogurt skyr (330g) 1 galaretka truskawkowa 250 ml goracej wody 300 g jagody kamczackiej Składniki przygotować wcześniej aby były w temepraturze pokojowej. Przygotować biszkopt. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać cukier, miksować aż cały się rozpuści. Następnie dodać żółtka oraz olej. Potem dodać mąki wymieszane

Monia miesza i gotuje