biszkopt - 18068 przepisów (strona:324/1205)

Ciasto bez pieczenia z truskawkami 78

Dzień dobry :-) Co prawda sezon na truskawki już powoli się kończy, ale póki są trzeba korzystać. Moje ciasto robi się szybciutko, nie trzeba go piec. Spód to biszkopty okrągłe, następnie warstwa z serków homogenizowanych z truskawkami, kolejna to pianka z dodatkiem galaretki mango. Na niej truskawki i galaretka truskawkowa oczywiście. Ciacho pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25(...)Składniki: 1 galaretka bezbarwna 1 galaretka mango 1 galaretka truskawkowa 4 serki homogenizowane waniliowe każdy 150 g 500 ml śmietanki 30% truskawki biszkopty okrągłe 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Galaretki - bezbarwną i mango zalewamy wrzątkiem 300 ml każdą, galaretkę truskawkową zalewamy 500 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Na spód blaszki wykładamy biszkopty. Jak galaretka bezbarwna ostygnie i zacznie

kruche babeczki
Tiramisu na biszkoptach z truskawkami - Przygotuj w 10 minut 243

Składniki: (blaszka 20x30 cm) Biszkopty podłużne 400g Śmietana 30% 500 ml Mascarpone 250g Truskawki 300g cukier puder 4 łyżki Kawa zaparzona 250 ml Kakao do posypania  Przygotowanie:  Przygotwać szklankę kawy rozpuszczalnej lub z ekspresu i odstawi do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić mikserem z cukrem pudrem. Gdy masa zacznie gęstnięć dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować do uzyskania(...)jednolitego, gęstego kremu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty na krótko zamoczyć w kawie i odrazu układać na blaszce. ( kawę najlepiej przelać do głębokiego talerza lub miseczki). Na biszkopty wyłożyć połowę kremu śmietankowego. Na kremie układamy truskawki pokrojone na plasterki i lekko dociskamy do kremu. Wykładamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych kawą i pozostały krem. Na wierzch ciasta posypać kakao. Schłodzić

Kulinarne przygody
Jogurtowo-biszkoptowa kostka z jagodą kamczacką 135

skórką tylko podłużne. Zjadamy je prosto z krzaka a nadwyżka trafia do sezonowych ciast i koktajli. I właśnie dzisiaj takie proste ciacho z udziałem jagody kamczackiej. Po prostu ciemny biszkopt przełożony masą jogurtową z dodatkiem owoców. Fajny delikatny deser na ciepłe dni. Na wierzchu można jeszcze ułożyć wartwę owoców i zalać galaretką. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)łyżki oleju rzepakowego masa 1 duży jogurt skyr (330g) 1 galaretka truskawkowa 250 ml goracej wody 300 g jagody kamczackiej Składniki przygotować wcześniej aby były w temepraturze pokojowej. Przygotować biszkopt. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać cukier, miksować aż cały się rozpuści. Następnie dodać żółtka oraz olej. Potem dodać mąki wymieszane

Monia miesza i gotuje
Kostka Rabarbarowa 83

Kostka Rabarbarowa to lekkie warstwowe ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. To ciasto składa się z warstwy owocowej i śmietanowej, które ułożone są na puszystym biszkopcie, a wierzch ciasta przykrywają herbatniki polane cytrynowym lukrem. Herbatniki po włożeniu deseru na kilka godzin lub na całą noc do lodówki zmiękną, dzięki czemu można go ładnie pokroić. Do przygotowania Kostki Rabarbarowej najlepiej wybrać czerwony(...)smakować wyśmienicie. Kostka Rabarbarowa to idealne ciasto na letnie przyjęcia i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×38 cm. Składniki na Kostkę Rabarbarową: Biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego Masa rabarbarowa: 500 g rabarbaru

Danka Pichci
Szybkie Ciasto z Truskawkami 87

window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszym wpisie – pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami. Jest puszyste, wilgotne i pięknie pachnie. Z pewnością posmakuje każdemu z Was! Składniki na biszkopt 1 szklanka mąki, 6 jajek, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. Przygotowanie Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, a następnie żółtka, miksować do połączenia składników. Dodać(...)przelewamy żelatynę do ubitej śmietany, ubijając ją na niskich obrotach. Gotowa masa będzie wodnista, taka właśnie ma być! Wstawiamy ją do lodówki na około godzinę, aby stężała. Biszkopt przekrawamy na 2 części. Jedną cześć biszkoptu smarujemy 1/2 gotowej masy. Następnie wykładamy truskawki, które pokrywamy pozostałą masą. Na górę nakładamy drugą część biszkoptu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybkie Ciasto

Przepiski.pl
Rolada z serkiem mascarpone i truskawkami 88

Przepis na niezwykle puszystą i delikatną roladę biszkoptową z truskawkami i bitą śmietaną. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 5 jajek rozmiar L pół szklanki cukru około 130g 80g mąki pszennej 40g skrobi ziemniaczanej łyżka cukru waniliowego Jajka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę. Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy do piany. Stopniowo wsypujemy mąkę pszenną oraz skrobię ziemniaczaną. Wszystko mieszamy(...)masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piekarnik ustawiamy na 180 stopni i pieczemy 15 minut, grzałka góra-dół. Przygotowujemy papier do pieczenia, obsypujemy cukrem pudrem i przekładamy gotowy biszkopt. Zawijamy biszkopt z papierem i pozostawiamy do ostudzenia. Krem: 200g śmietanki 30% 150g serka mascarpone 50g cukru pudru Ubijamy na sztywną masę. Wykładamy na ostudzony biszkopt. Dodajemy przekrojone na pół

Wasze Przepisy
SERNIK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 88

torebki herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 100 ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka cukru Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym ok. 700 ml gorącej wody biszkopty podłużne (22 sztuk) ok. 100 g dżemu truskawkowego. Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki truskawkowe  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Truskawki - owoce  wypłukać dokładnie(...)dodać startą gorzka czekoladę, wymieszać robotem. Dodać ubita na sztywno śmietankę i wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Na koniec dodać pokrojone w słupki truskawki wymieszać łyżką.  Przełożenie: Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm. Każdy biszkopt nasączyć esencja herbacianą. Następnie każdy biszkopt posmarować dżemem truskawkowym. Na koniec wyłożyć całą masę serowa, wyrównać

Ciastka - domowe słodkości
Letni, owocowy tort z borówkami 67

letni, owocowy deser. Poczęstunek z soczystymi borówkami, które nęcąco   prezentują się w przekroju ciasta, włożone w masę o lawendowym kolorze. Torcik jest prosty w wykonaniu,  puszysty biszkopt piecze się błyskawicznie, masa borówkowa jest wyjątkowo lekka i stabilna zarazem. Proponuję jednakże wykonanie masy rozłożyć na dwa dni,  dzień wcześniej przygotować mus borówkowy. Składniki: Mus borówkowy - baza(...)masy: 100 gram borówek amerykańskich 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany 18 % 50 gram białej czekolady 2 łyżki cukru pudru Biszkopt: proporcje na kwadratową formę o brzegu 22 cm 2 jaja rozmiar L 2 łyżki cukru szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa borówkowa: przygotowany wcześniej mus borówkowy 200 gram śmietanki kremówki 30 % 250 gram

Kronika Piekarnika
Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 422

nada się na każdą okazję Zapraszam na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI ***przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm*** *szklanka u mnie to zawsze 250ml* BISZKOPT -4 jajka -1/3 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szkl mąki pszennej tortowej KREM -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe(...)polecam zrobić bazę kremu-do garnka dajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając tak by się nie przypaliło. Budyń studzimy do temp pokojowej.  BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je na sztywną pianę, wciąż ubijając dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania błyszczącej piany Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy. Na koniec dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORT TRUSKAWKOWY 148

Tort truskawkowy z bitą śmietaną, przepłeniony aromatem truskawek, delikatny   po prostu rozpływa się w ustach. Składniki Biszkopt ( tortownica 22 cm) Składniki 6 jajek ¾ szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 4łyżki mąki ziemniaczanej Krem 0,5g śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w ½ szklanki gorącej wody 0,5 kg truskawek ( umytych i przekrojonych na pół) Poncz Sok z jednej cytryny ¾ szklanki(...)przegotowanej wody 2-3 łyżki cukru Dekoracja 250g schłodzonej śmietanki kremówki 36% Fix do śmietany Cukier waniliowy 05kg truskawek Cukier puder Sposób przygotowania: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać

RAROSSA
Jabłecznik królewski z bitą śmietaną 73

Jabłecznik królewski z bitą śmietaną to ciasto idealne na każdą okazję. Delikatny i puszysty biszkopt, soczyste jabłka zatopione w galaretce i lekka bita śmietana oprószona tartą czekoladą to połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Przepis na jabłecznik królewski z bitą śmietaną nie jest trudny i nie wymaga skomplikowanych składników. Ciasto przygotowuje się szybko i przyjemnie. Nawet osoba początkująca bez problemu(...)sobie z nim poradzi. Jabłecznik z bitą śmietaną będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy jak również na każdą uroczystość rodzinną lub święta. JABŁECZNIK KRÓLEWSKI Z BITĄ ŚMIETANĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki

Alle Dobre!
Tiramisu 81

się, że to ich jest słynne tiramisu. Szlachcic Camillo Cavour, też uchodził za smakosza, wręcz był żarłokiem niepospolitym. Dlatego też, na jego cześć turyńscy cukiernicy przygotowali tiramisu na słynnych biszkoptach savoiardi. Zdaniem Piemontczyków już sam fakt tych biszkoptów daje im prawo do przypisania sobie ojcostwa pod tiramisu. Z kolei mieszkańcy Lombardii upierają się, że przepis jest ich, bo przecież mascarpone(...)sztywną pianę i połącz z kremem, ale nie używaj miksera, ponieważ mascarpone popłynie. Savoiardi zanurz na chwilkę w kawie z alkohole. Dno naczynia posmaruj cieniutką warstwą masy, następnie ułóż biszkopty jeden obok drugiego i wyłóż na nie połowę kremu. Na kremie ułóż biszkopty nasączone kawą prostopadle do tych na dole.  Pokryj tę warstwę kremem i posyp kakao. Odstaw

Z Kuchni Do Kuchni
Tort czekoladowy z kremem śmietankowym i powidłami śliwkowymi 110

Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi? jest prosty w przygotowaniu składa się z prostych składników nie jest za słodki jest bardzo czekoladowy Składniki na biszkopt 5 jajek 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mąki 60g kakao 3 łyżki oleju Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na krem śmietankowy(...)chwilę przed przygotowaniem wyjąć je z lodówki. Składniki na poncz do nasączania 150 ml likieru kawowego 50 ml wody Oba składniki mieszamy, otrzymując w ten sposób poncz do nasączania biszkoptów. Dodatkowo 100g gorzkiej czekolady 150 g powideł śliwkowych owoce sezonowe Blaty biszkoptowe – jak przygotować Jajka wraz z cukrem ubijamy na wysokich obrotach miksera, aż uzyskamy puszystą, gęstą piankę. Suche

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi 113

Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi? jest prosty w przygotowaniu składa się z prostych składników nie jest za słodki jest bardzo czekoladowy Składniki na biszkopt 5 jajek 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mąki 60g kakao 3 łyżki oleju Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na krem śmietankowy(...)chwilę przed przygotowaniem wyjąć je z lodówki. Składniki na poncz do nasączania 150 ml likieru kawowego 50 ml wody Oba składniki mieszamy, otrzymując w ten sposób poncz do nasączania biszkoptów. Dodatkowo 100g gorzkiej czekolady 150 g powideł śliwkowych owoce sezonowe Blaty biszkoptowe – jak przygotować Jajka wraz z cukrem ubijamy na wysokich obrotach miksera, aż uzyskamy puszystą, gęstą piankę. Suche

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tiramisu w pucharkach z frużeliną wiśniową 88

Włoski deser tiramisu w pucharkach który zawsze wyjątkowo smakuje. Biszkopty nasączone w aromatycznej kawie z dodatkiem ciemnego rumu   i kremowo-jajeczna   pianka oprószona grubo ciemnym kakao. Smaku zdecydowanie dodają wiśnie dzięki czemu jest obłędnie pyszne.   Klasyka która zawsze się sprawdza i nie sposób przejść koło niej obojętnie. To połączenie warto wypróbować, smak zostaje długo w pamięci. Składniki(...)Tiramisu: 20 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi –można kupić min w sklepie Kuchnie Świata 3 żółtka 350 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka posłodzonego   naparu z mocnej kawy espresso 90 ml rumu kakao   do oprószenia Frużelina wiśniowa: 450 g wiśni mrożonych lub świeżych bez pestek 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki

Wanilia i Kardamon