się chce A mi mamo, oreo A może to połączymy? I tak z rozmów matki z córką powstało obłędnie pyszne ciacho Co nam trzeba? 400g mascarpone opakowanie podłużnych biszkoptów- minimum 400g (starczy na 2 warstwy) 400 ml śmietany 36% Opakowanie ciastek oreo original (4 w środku po 4 sztuki 300ml mocnej, zimnej kawy Robimy! Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem(...)drugiej miseczki. Ciasteczka wrzucamy do blendera i mielimy na grubszy piasek (można roztłuc tłuczkiem) Masę ze środka dorzucamy do śmietany z mascarpone oraz 2 łyżki piasku ciasteczkowego Zaczynamy układankę: Biszkopty maczamy w kawie (dosłownie zanurzamy i wyjmujemy-3 sekundy ) i układamy na spodzie prostokątnego naczynia lub blaszki Na biszkoptach układamy warstwę masy Na masie układamy ponownie biszkopty, na nie resztę
Latosiowydomdosłownie w 20 minut! Mam nadzieję, że zakochacie się w nim tak samo mocno jak ja – gwarantuję, że nie pożałujecie! Delikatna, kremowa masa przełożona nasączonymi w aromatycznej kawie biszkoptami tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch ( nie tylko wielbiciel kawy ) się nie oprze! Smacznego! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) * biszkopty okrągłe – ok. 400 g * ser 3x mielony(...)jajka, miksujemy i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Do masy wlewamy rozrobione budynie, gotujemy aż zawrze. Zdejmujemy z palnika. Na dno tortownicy układamy namoczone w naparze kawy biszkopty. Przykrywamy połową gorącej masy serowej. Układamy kolejną porcję namoczonych biszkoptów. Zalewamy resztą sera. Przykrywamy ostatnimi już ciastkami. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu dekorujemy np. kakao lub czekoladą. Smacznego! Ps. jeśli
Ostra na SłodkoCiasto mleczna kanapka Dwa wilgotne biszkopty czekoladowe przełożone wyśmienitym kremem śmietankowym i oblane płynną czekoladą. To ciacho wręcz rozpływa się w ustach! Polecam! Nazwałam to ciasto „Mleczna kanapka”, ponieważ bardzo przypomina ono z wyglądu ten słynny smakołyk. W smaku jest jednak nieco inne, myślę że nawet lepsze. Biszkopt nie jest delikatny i leciutki, lecz ciężki, wilgotny i mocno(...)serek mascarpone, śmietankę, miód oraz cukier puder *** *** Całość miksujemy do uzyskania gęstej jednolitej konsystencji – nie za długo, aby krem się nie zważył *** *** Krem rozsmarowujemy na jednej części czekoladowego biszkoptu. Ja mój biszkopt przełożyłam do małej blaszki wyłożonej papierem, jednak nie jest to konieczne, gdyż krem jest bardzo stabilny i nie będzie nam wypływał na boki ciasta *** *** Całośc przykrywamy drugą
Blog z Apetytemciasto Shrek zachwyci nie tylko dzieci, ale również dorosłych swoim smakiem i wyglądem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×36 cm. Składniki na Ciasto Shrek: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy szczypta soli do nasączenia: 1/4 szklanki(...)zielone galaretki o smaku agrestowym lub kiwi 2 paczki delicji Wierzch: 2 galaretki zielone o smaku agrestowym lub kiwi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Shrek: Przygotowanie biszkoptu. Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać partiami cukier, cukier wanilinowy, a na koniec po jednym żółtku i olej. Odłożyć mikser i do ciasta powoli wsypać
Danka Pichciblogu PRZEPISKI.PL . Nie byłabym sobą, gdybym go nieco nie zmodyfikowała. Ciasto przygotowałam w większej blaszce, oraz dodałam więcej śmietanki kremówki do masy. Ciasto Balladyna składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, przełożonego masą serową, herbatnikami i masą kajmakową. Słodki smak ciasta przełamują maliny w galaretce malinowej. Ciasto jest bardzo smaczne, wysokie, może posłużyć nawet jako tort urodzinowy. Dzięki różnorodnym warstwom smakuje(...)każdą okazję. Będzie idealnym wyborem na każde święta, czy inne okazje w ciągu roku. Dodatkowo jest bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO BALLADYNA Składniki BISZKOPT 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru MASA 500 ml śmietanki 30% 750 g sera twarogowego z wiaderka
Alle Dobre!