biszkopt - 18068 przepisów (strona:320/1205)

Rolada z serkiem mascarpone 391

łyżeczka proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 500 g. serka mascarpone 1 cukier waniliowy DODATKOWO: 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Przygotowujemy biszkopt. w tym celu oddzielamy białka od żółtek. Białka miksujemy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy łyżka po łyżce cukier cały czas miksując. Ciasto miksujemy na puszystą pianę. Następnie dodajemy żółtka(...)mieszamy szpatułką. Blaszkę o wym. 30x40cm. wykładamy papierem do pieczenia. Na całą powierzchnię wykładamy ciasto. Pieczemy na środkowej półce w nagrzanym piekarniku do170 st. około 10 minut. ( uważać ,żeby biszkoptu nie przesuszyć, bo przy zwijaniu popęka) Po upieczeniu wyjmujemy blaszkę z piekarnika. Odklejamy papier z biszkoptu. Biszkopt kładziemy na lekko wilgotną ściereczkę bawełnianą. Luźno zwijamy ciasto wraz ze ściereczką. Pozostawiamy

Olcia gotuje!
Ciasto wiśniowa królewna 573

Wiśniowa królewna to ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej(...)wymagających gościach, wszyscy będą się nad nim rozpływać z rozkoszy… CIASTO WIŚNIOWA KRÓLEWNA PRZEPIS Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców

Alle Dobre!
Ciasto Hawana z ananasem 118

Przepis na ciasto Hawana z ananasem . Na jasnym biszkopcie, z masą budyniowo maślaną wzbogaconą pysznym ananasem i przykrytą blatem bezowo kokosowym. Góra oblana jest syropem czekoladowym przyozdobionym złotym maczkiem cukrowym. Ciasto jest delikatne w smaku i sprawdzi się na każde okazje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Hawana z ananasem SKŁADNIKI: *na foremkę 25 x 25cm.  Biszkopt : jajka (3 szt.) cukier(...)dnie papierem do pieczenia. Boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ Ananasa z puszki odsączamy na sitku, a soku po ananasie nie wylewamy. Odsączonego ananasa kroimy w kostkę. 2. Biszkopt . Do misy miksera wlewamy białka i zaczynamy ubijanie na najwyższych obrotach miksera. Gdy białka się spienią wsypujemy szczyptę soli, a gdy już prawie się ubiją wsypujemy stopniowo cukier. Od momentu

Rita creative
Ciasto Dacquoise (Dakłas) 392

Idealny deser dla wielbicieli bardzo popularnego francuskiego tortu o nazwie Dacquoise.  Ciasto Dacquoise to bardzo uzależniający wypiek, który chyba każdy uwielbia. Przygotowane jest na kakaowym biszkopcie, przełożonym masą z dodatkiem daktyli i orzechów. Wierzch ciasta to delikatna beza, która stanowi idealne wykończenie dla tego wypieku. Ciasto dakłas jest niesamowicie eleganckie i pięknie prezentuje się na talerzyku. Dodatkowo smakuje obłędnie(...)Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO DACQUOISE Składniki BEZA 4 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g drobnego cukru do wypieków 60 g posiekanych orzechów włoskich szczypta soli BISZKOPT KAKAOWY 3 jajka rozmiar L 50 g mąki pszennej 30 g kakao 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Delikatny biszkopt pomarańczowy z masą waniliową 67

wiem czy to tort, choć na pierwszy rzut oka - tort. Warstwy posiada i to trzy. Biszkopt porządnie naponczowany,  przełożony masami. Czyli jak nic - tort. Jednak w moim odczuciu, czegoś,  czego skategoryzować nie potrafię - mu brakuje. Ten brak czegoś ma absolutnie pozytywny wydźwięk.  Moja dzisiejsza propozycja jest ciekawa w smaku,  degustatorom częstowanym musiałam wyjaśniać,  co sprawia(...)jest ciekawa :) Cynamon, wanilia, sok pomarańczowy. Nic ponadto. Składniki: Biszkopt: proporcje na formę kwadratową o wymiarach 22 cm /  22 cm 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 120 ml soku z pomarańczy 4 jajka rozmiar L 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 250 gram serka mascarpone 200 gram serka waniliowego - u mnie Bieluch

Kronika Piekarnika
Tort Oreo z malinami 81

Tort mimo, iż wygląda na skomplikowany wcale taki nie jest. Udekorowałam go wydrukowanymi na masie cukrowej końmi, ciasteczkami i delikatnymi roślinami. Córka była zachwycona a tort wszystkim bardzo smakował :) Biszkopt kakaowy: 7 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/3 szkl czarnego kakao Krem Oreo: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru(...)pudru opakowanie Oreo Krem malinowy: 200 ml śmietanki 30% galaretka malinowa ok 200 g malin Tynk: 200g masła 300g mleka skondensowanego słodzonego Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista i lśniąca. Nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać z kakao i delikatnie, łyżką, wymieszać z masą jajeczną

Smakołyki Asi
TORT MALINOWY 77

Tort malinowy z bitą śmietaną, delikatny, puszysty przygotowany na urodziny. Powiem nieskromnie smakował wszystkim. ;) SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana ½ szklanki soku z Żórawiny 500 ml bitej śmietany 2 łyżki żelatyny rozrobione w ½ szklanki gorącej wody 4-5 łyżek cukru pudru Poncz(...)cukru pudru 240 g serca mascarpone ¼  szklanki soku malinowego + łyżeczka żelatyny rozrobiona w 3 łyżkach gorącej wody Drip 5 g białej czekolady łyżeczka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać

RAROSSA
Pomysły na ciasto na niedzielę – 5 prostych przepisów 74

bokach rozsmarowujemy resztę serka i posypujemy pokruszonym ciastem. Układamy owoce i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Tiramisu Składniki: 2 opakowania serka mascarpone 250 g 1 opakowanie biszkoptów języczków 2 żółtka ½ filiżanki przestudzonej kawy rozpuszczalnej 5 łyżeczek likieru Amaretto 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę i dodajemy serki mascarpone(...)Ucieramy dalej do otrzymania jednolitej masy. Zaparzamy kawę, studzimy a następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namaczamy w tak przygotowanym płynie i układamy na kwadratowej blaszce. Na biszkopty wykładamy połowę masy serowej, następnie układamy drugą warstwę namoczonych w kawie z likierem biszkoptów i kolejną warstwę sera. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Ciasto wstawajmy do lodówki na całą noc. Sernik

Rozdomowiona
Chałwowe tiramisu 75

tiramisu Składniki 350 ml zaparzonej mocnej ostudzonej kawy 2 jajka + 2 żółtka 70 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 150 g chałwy waniliowej marki Unitop 300 g podłużnych biszkoptów ok. 3 łyżek gorzkiego kakao lub tartej gorzkiej czekolady   Jak to zrobić? Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)ubitych żółtek dodaj jednolity krem chałwowy.   W oddzielnej misce ubij białka na idealnie sztywną pianę, połącz je z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.   Połowę biszkoptów zanurz na chwile w kawie i ułóż w prostokątnym naczyniu (ok. 20 x 22 cm). Biszkopty posyp cienką warstwą kakao lub tartą gorzką czekoladą. Deser układaj warstwowo.   Wyłóż połowę

Wylizany Rondel
Chałwowe tiramisu 78

tiramisu Składniki 350 ml zaparzonej mocnej ostudzonej kawy 2 jajka + 2 żółtka 70 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 150 g chałwy waniliowej marki Unitop 300 g podłużnych biszkoptów ok. 3 łyżek gorzkiego kakao lub tartej gorzkiej czekolady   Jak to zrobić? Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)ubitych żółtek dodaj jednolity krem chałwowy.   W oddzielnej misce ubij białka na idealnie sztywną pianę, połącz je z kremem z żółtek i mascarpone delikatnie mieszając łyżką.   Połowę biszkoptów zanurz na chwile w kawie i ułóż w prostokątnym naczyniu (ok. 20 x 22 cm). Biszkopty posyp cienką warstwą kakao lub tartą gorzką czekoladą. Deser układaj warstwowo.   Wyłóż połowę

Wylizany Rondel
Biszkopt włoski z cytrynową nutą 60

Prosty biszkopt z 12 jaj z dodatkiem wyraźnej nuty cytryny. BISZKOPT WŁOSKI SKŁADNIKI 12 jajek; 145 gramów cukru; 145 gramów mąki pszennej; 120 gramów mąki ziemniaczanej; 60 gramów masła; 1-2 cytryny; laska wanilii, cukier waniliowy lub pasta waniliowa; sól, cukier puder do posypania; przepis na biszkopt włoski z cytrynową nutą Artykuł Biszkopt włoski z cytrynową nutą pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Przekładaniec wielowarstwowy 63

świątecznym przekładańcem. Mimo, że wygląda na nieco skomplikowanego- rekompensata w postaci niezapomnianych wrażeń smakowych niewątpliwie następuje ;) Smaczne , śmietankowo- owocowe ciacho idealnie miękkie i w sam raz słodkie . Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 6 jaj 1 kopiasta szklanka maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy z dodatkiem soli na sztywno. Stopniowo wsypujemy cukier stale miksując(...)się jej nie prze miksować;-) Następnie wlewamy ostudzone galaretki z żelatyną. Miksujemy, aż składniki się połączą i masa zacznie tężeć. dodatkowo : brzoskwinie z puszki pokrojone w kawałki opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka rozrobiona na 500 ml gorącej wody polewa WYKONANIE: blat biszkoptowy +  masa „Guma balonowa” biszkopty masa śmietanowa blat z dziurkami + brzoskwinie- zalewamy galaretką przykrywamy wykrojonymi biszkoptami pokrywamy obficie polewą

Domowe ciasta
Ciasto biszkoptowe przekładane 58

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasto na kakaowym biszkopcie, przełożone masą śmietankową z dodatkiem galaretki truskawkowej oraz agrestowej. Bardzo lekkie i smaczne ciasto, które doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje lub po prostu będzie pysznym dodatkiem do ulubionej kawy czy herbaty. W przygotowaniu ciasto jest proste i dość szybkie. Jeśli szukacie pomysłu na dobre ciasto , które nie wymaga(...)zbyt wiele pracy, a wygląda bardzo efektownie i jest pyszne, to ten przepis sprawdzi się idealnie. CIASTO BISZKOPTOWE PRZEKŁADANE PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej 5 jajek (temp. pokojowa) 180 g drobnego cukru 40 g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 1 galaretka agrestowa 1 galaretka truskawkowa

Alle Dobre!
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 372

zostanie z Wam na dłużej. Idealnie sprawdzi się na święta, sylwestra, rodzinne spotkania i inne domowe imprezy. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWO-WIŚNIOWE Składniki BISZKOPT 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej(...)galaretki wiśniowe 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga po odsączeniu) DODATKOWO posypka czekoladowa lub czekolada do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka jajek przekładamy do misy miksera, dodajemy szczyptę soli i całość ubijamy na wysokich obrotach na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, łyżka po łyżce. Całość miksujemy na szklista pianę

Przepiski.pl
Ciasto łabędzi puch 151

zachwyciło wszystkich. Jest proste w przygotowaniu, a dodatek dżemy z czarnej porzeczki idealnie przełamuje jego słodycz. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Składniki biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 2 bułki kajzerki 3 szklanki mleka(...)masła Posypka: 1 łyżka masła 100 g wiórek kokosowych 3 łyżki cukru Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki wody 2 - 3 łyżki soku z cytryny Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy aż cukier nam się rozpuści. 2. Teraz dodajemy po jednym

kruche babeczki