biszkopt - 18068 przepisów (strona:315/1205)

Sernik cappuccino 69

kawki polecam. Do pracy polecam. Na śniadanie, obiad i kolację również. A na deser polecam większy kawałek tego cuda. Arek Gie Składniki:         32 sztuki biszkoptów lady fingers 500 g sera z wiaderka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 3 jajka 2 opakowania budyniu cappuccino (bez cukru 40g) 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki zimnego mleka(...)kawy rozpuszczalnej 100 ml wrzątku 1 tabliczka czekolady (ulubionej)         Przygotowanie:         Kawę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy i mieszamy z amaretto. Lekko namaczamy biszkopty.   Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy biszkopty (połowę). Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy

R'n'G Kitchen
Rolada biszkoptowa z kremem śmietankowym mascarpone i galaretką-pyszna i delikatna +FILM 57

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na przepyszną, klasyczna roladę biszkoptową z kremem mascarpone i galaretką. Pokażę Wam jak zrobić super biszkopt, który pięknie się zwija i nie pęka. Rolada wychodzi rewelacyjna, delikatna, pięknie wygląda. Zapraszam  zapraszam też na film z jej przygotowaniem  SKŁADNIKI *używam szklanki 250ml  BISZKOPT (pieczemy go na dużej blasze z wyposażenia piekarnika ok 43x38cm(...)truskawkowa  Dzień wcześniej, wieczorem, przygotowujemy galaretkę-rozpuszczamy ją w gorące wodzie, przelewamy do prostokątnej formy, czy miski, studzimy i odstawiamy do stężenia do lodówki. Na początek zrobimy biszkopt. Nie ma potrzeby wyciągać wcześniej jajka z lodówki. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier wciąż miksując. Chwilę miksujemy, zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tiramisu z wiśniami 59

duże jajka 2 łyżki likieru Amaretto  4 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki ( około 200 ml ) mocnej, lekko posłodzonej kawy + około 50 ml likieru Amaretto lub likieru wiśniowego kilka biszkoptów savoiardi lub lady fingers 300 g wiśni ( świeżych lub mrożonych ) około 50 g cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżeczki zimnej wody kakao do posypania Wykonanie : Zaczynamy od przygotowania(...)pianę. Dodać ją do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Przygotować 4 pucharki ( lub szerokie szklanki ). Na dnie każdego pucharka umieścić około 2 łyżek sosu wiśniowego. Biszkopty połamane na szerokość pucharków zanurzyć w ponczu z kawy i likieru i ułożyć na warstwie wiśni. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu, następnie powtórzyć czynność z biszkoptami. Na to wyłożyć resztę

Opowieści z piekarnika
Rajska rolada 77

Znów mam dla Was coś absolutnie pysznego - orzechowe biszkopty, a pomiędzy nimi krem budyniowy i rolada biszkoptowa z jabłkami. Jak zwykle gdy nie mam pomysłu sięgam po przepisy siostry Anastazji i trochę je modyfikuję, tak było i tym razem, pozwoliłam sobie na pominięcie galaretki, która była w oryginalnym przepisie. To ciasto wymaga trochę pracy, ale jest po prostu przepyszne więc(...)chwil.  Przyznam, że uwielbiam takie warstwowe ciasta, coś składasz, coś mieszasz, a potem jeden szybki ruch nożem i jest radość, że znów udało się zrobić coś pysznego.  Biszkopt orzechowy: 8 jaj 8 łyżek zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 6 łyżek bułki tartej 8 łyżki cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka

Cynamonowe szczęście
Ciasto Kokosanka 377

nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ciasto pięknie prezentuje się na talerzu i rewelacyjnie smakuje. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje jak i bez okazji. Ciasto kokosanka składa się z kakaowego biszkoptu przełożonego pyszną masą kawową. Wierzch zdobi chrupiąca beza z dodatkiem wiórek kokosowych. Jeśli szukacie przepisu na wyjątkowy deser , ciasto kokosanka będzie idealnym wyborem. CIASOT KOKOSANKA PRZEPIS Składniki Biszkopt(...)mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru Beza 200 g wiórków kokosowych 5 białek 180 g cukru szczypta soli Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić z dodatkiem soli na puszystą pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie już odpowiednio puszysta i szklista, zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka. Mąkę wymieszać

Alle Dobre!
Ciasto SŁODKA WALENTYNKA-budyniowo-śmietankowe z galaretką-łatwe i pyszne +FILM 62

Cześć Kochani, dziś zapraszam na pyszne ciasto w walentynkowym klimacie. Bardzo ładnie wygląda, idealnie nada się na każdą okazję, nie tylko Walentynki. Składa się z jasnego biszkoptu, masy budyniowej na gorąco, pianki z kawałkami malinowej galaretki, serduszek galaretkowych zalanych galaretką cytrynową. Ciasto ciekawie wygląda i super smakuje. Jest łatwe do zrobienia. zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok(...)kroku  SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm używam szklanki 250ml BISZKOPT -4 jajka -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -0,5 szkl cukru -łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA -1 litr mleka -200g masła -3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka -3/4 szkl cukru -2 żółtka SERDUSZKA -2 galaretki malinowe -750ml gorące wody PIANKA ŚMIETANKOWA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kawowy budyniowiec 55

Przepyszne ciasto dla fanów budyniowo-kawowych wypieków. Kawowy budyniowiec składa się z kawowego biszkoptu, budyniowej masy na gorąco i kawowej pianki. Jest przepyszne, a najlepiej smakuje mocno schłodzone. Biszkopt kawowy: 5 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej typu crema, może być też zbożowa karmelowa 2 łyżki rumu(...)się sprawdzi drewniana pałka z okrągłą końcówką, ale UWAGA. jeśli masa się rozwarstwi, należy ją zmiksować aż do połączenia. Powinna wyjść gęsta i gładka). Gorący krem budyniowy wykładamy na biszkopt w blaszce, wyrównujemy. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Pod koniec ubijania śmietanki podgrzewamy na najmniejszej mocy palnika, tylko do rozpuszczenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto Michałek-pyszne,wilgotne i delikatne +FILM 70

zapraszam Was na rewelacyjne ciasto Michałek. Jest to moja wersja tego wypieku. Ciasto zachwyca smakiem, jest niesamowicie delikatne, wilgotne. Składa się z pysznego kremu z dodatkiem cukierków Michałków, delikatnego biszkoptu nasączonego kawą, dżemu porzeczkowego oraz śmietanki. Całość rewelacyjnie smakuje, pięknie wygląda. Bardzo zapraszam i polecam  Zapraszam też na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI *blaszka(...)25x35cm używam szklanki 250ml BISZKOPT -6 jajek -0,5 szkl cukru -2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki kakao KREM MICHAŁKOWY -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g  -1 łyżka mąki pszennej tortowej -0,5 szkl cukru  -300-350g cukierków Michałki -200g masła ŚMIETANKA

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort mango 58

właściwie tort mango i czekolada. Przepyszne połączenie, które gorąco polecam. Składniki na biszkopt o średnicy 20 cm: 5 jajek ½  szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając(...)Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i przesiewam do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej herbaty Krem czekoladowy: 180 g czekolady

Słodki sentyment
tort ambasador 53

składniki na biszkopt kakaowy: (jeden blat, pieczemy takie trzy) 35 g mąki 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 50 g cukru 1 łyżka oleju 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białka dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka i powoli wlewamy olej cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę(...)ananasem: pozostała część kremu budyniowego 1/2 puszki ananasa (ok. 5-6 plastrów) wykonanie: Plastry ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę, dodajemy do kremu budyniowego i mieszamy. złożenie tortu: biszkopt kakaowy – krem czekoladowo bakaliowy – biszkopt kakaowy – krem z ananasem – biszkopt kakaowy – dowolnie dekorujemy krem do obłożenia i dekoracji: 250 g masła w temperaturze pokojowej

Domowy Smak Jedzenia
Tort orzechowy stracciatella - keto 51

Velvet. Mimo odszyfrowania zaleceń czeskiej instrukcji, wypiek absolutnie niejadalny.  Czerwony, nepozivatelny neporadek. Oto więc na szybko - Zastępczy Tort w wersji nie red, lecz keto. Wart tegorocznego ukoronowania. Biszkopt wykonany na bazie mielonych orzechów,  z dodatkiem musu jabłkowego dodającego przyjemnej wilgotności i sprężystości.  Lekka jak puch masa śmietankowa i kremowa,  subtelna warstwa kremu czekoladowego,  drobinki startej(...)czekoladowej: 100 ml śmietanki 30 % 50 gram gorzkiej czekolady 1 pełna łyżka kremu migdałowego - u mnie z podketo.pl, można użyć masła orzechowego lub innego ulubionego kremu z orzechów. Wykonanie: Biszkopt: Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm, wszystkie składniki w temperaturze pokojowej Na wstępie mieszamy sypkie składniki - mielone orzechy,  mielone migdały, proszek do pieczenia i przyprawę do szarlotki. Białka

Kronika Piekarnika
Sernik gotowany z brzoskwiniami 63

cukru 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g każdy) 100 ml mleka 4 jajka ok. 200 g biszkoptów okrągłych 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuść w 500 ml wody Brzoskwinie z puszki pokrój w dużą kostkę Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia(...)ułóż na nim warstwę biszkoptów W dużym garnku rozpuść masło z cukrem Budynie rozpuść w mleku Do garnka dodaj stopniowo ser i zmiksuj na gładką masę Następnie dodaj budynie, wanilię i jajka, ponownie zmiksuj Masę gotuj na małym ogniu cały czas mieszając aż zgęstnieje * Doprowadź masę do momentu zagotowania, czyli aż zaczną pojawiać się bąble powietrza. Następnie szybko zdejmij garnek

Słodki Blog
20 przepisów na desery i ciasta sylwestrowe 169

Bueno 3. Tradycyjna kremówka 4. Ciasto Knoppers 5. Ciasteczka Snickers 6. Brzoskwiniowe ciasto bez pieczenia 7. Kokoski w jasnej polewie 8. Miętowe ciasto z kremem 9. Ciasto Balladyna na biszkoptach 10. Sernik z jogurtów greckich 11. Ptysie z kremem nugatowym 12. Deserek Malinowa Chmurka 13. Sernikowe kulki 14. Ciasto z advocatem 15. Ciasto Pychotka z czekoladowym kremem 16. Muffiny(...)czyli czekoladowe ciasto z miętowym kremem i bitą śmietaną będzie ciastem, które zachwyci Twoich gości podczas imprezy Sylwestrowej. Delikatne, puszyste i pełne smaków! ZOBACZ PRZEPIS 9. Ciasto Balladyna na biszkoptach Ciasto Balladyna bez pieczenia jest przepisem, które wykonasz na podłużnych biszkoptach. Biszkopty przełożone są czekoladowym kremem budyniowym oraz kajmakiem, a wierzch to malinowa galaretka. ZOBACZ PRZEPIS 10. Sernik z jogurtów

Via Gusto
Ciasta na święta Bożego Narodzenia 85

Wigilię? Ciasta miodowe Grudniowe święta kojarzą mi się z wypiekami na bazie miodu. Moją listę otwiera iście królewskie ciasto miodowe z budyniem. Królewicz to wyśmienite ciasto na bazie biszkoptu, 2 kruchych, miodowych spodów przełożonych dżemem lub powidłami oraz masą maślano budyniową. Ciasto jest bardzo łatwe w zrobieniu i wygląda efektownie na świątecznym stole. Zobacz przepis: królewicz – ciasto miodowe z budyniem(...)pewna, że zachwyci serca i podniebienia Twoich gości. Zobacz przepis na makową panienkę . Listę najlepszych ciast z makiem zamyka ciasto pijak , które swą inspirującą nazwę zawdzięcza zawartości alkoholu w biszkoptach. Zapraszam po przepis na ciasto pijak . Serniki Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika jak i bez wspomnianych wcześniej ciast z makiem. Świetną propozycją jest połączenie sernika z makowcem. Seromakowiec

Ania gotuje
Ciasto z wafelkową warstwą 79

Ciasto z wafelkową warstwą to przepyszny wypiek , który doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, takie jak święta czy ważne rodzinne uroczystości. Ciasto składa się z kakaowego biszkoptu przełożonego masą czekoladową i chrupiącą wkładą wafelkową. Wierzch ciasta zdobi polewa czekoladowa. Całość prezentuje się niezwykle efektownie i z pewnością oczaruje swoim smakiem każde podniebienie. CIASTO Z WAFELKOWĄ WARSTWĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt(...)serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Polewa 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając, stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie już sztywna i szklista, zmniejszyć obroty miksera i dodawać

Alle Dobre!