biała czekolada - 5588 przepisów (strona:36/373)

Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 203

roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy i 100 g czekolady 90% – której nie polecam do wypieków, bo jest zbyt gorzka) 50 g białej czekolady, pokrojonej na małe kawałki (u mnie(...)roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy i 100 g czekolady 90% - której nie polecam do wypieków, bo jest zbyt gorzka) 50 g białej czekolady, pokrojonej na małe kawałki (u mnie 100 g) 100 - 150 g aquafaby

moj przepis na
Deser truskawkowy jeszcze raz 354

mogłam  zrobić dziecku przyjemność...  Tym oto sposobem wyczarowałam coś równie pysznego jak wczorajsza słodycz, z tą różnicą, że dziś było bardziej sycąco. Truskawki z musem z białej czekolady składanki: 100 g białej czekolady 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 300 - 400 g truskawek do dekoracji groszki białej czekolady listki mięty lub bazylii wykonanie

Przysmaki Karolki
Potrójnie Czekoladowe Ciasteczka 165

Kolejne ciasteczka, kolejne w stylu amerykańskim. A takie lubimy najbardziej. Tym razem potrójnie czekoladowe. Jak zawsze duże, z dużą ilością czekolady białej, mlecznej i gorzkiej. Ponoć najlepsze jeszcze cieplutkie ze szklanką mleka, ale gwarantuje, że są pyszne zaraz po upieczeniu jak i na drugi i kolejny dzień, szczelnie zamknięte w ciasteczkowym pojemniku. Są kruchutkie, mięciutkie, slodziutkie. Są poprostu pyszne(...)jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 225 g mąki pszennej 70 g mlecznej czekolady + 50 g mlecznej czekolady 85 g białej czekolady 85 g gorzkiej czekolady 70 g mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Białą i gorzką czekoladę kroimy na drobniejsze kawałki. Masło ucieramy z cukrem brązowym i cukrem kryształem. Dodajemy jajko, wanilię, mąkę

Made By Mom And Son
Blok prawdziwie czekoladowy 193

suszonych wiśni25 g ryżu preparowanego130 g białej czekoladySposób przygotowania:Do rondelka wrzucamy pokrojone na kawałki masło i rozpuszczamy, następnie dodajemy pokruszona deserową czekoladę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników.Do lekko ostudzonej czekolady dorzucamy pokruszone herbatniki i ryż preparowany - można go lekko podsuszyć na gorącej patelni aby zrobił się jeszcze bardziej chrupki.Całość mieszamy(...)następnie dorzucić suszone wiśnie.Masę czekoladową przekładamy do kwadratowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i równo rozsmarowujemy po blaszce - wstawiamy do lodówki do stężenia.Na twardą czekoladę wylewamy chwilę wcześniej rozpuszczoną białą czekoladę - również wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, kroimy na mniejsze kwadraty - tworząc małe batoniki. Możemy je zawijać w papier do pieczenia i zabierać

Słodkie Przyjemności
Tort śliwkowy z jeżynami i musem z białej czekolady 148

zanurzam się w jesień. Napawam się cudownymi, bogatymi w smaku owocami jesieni. Moje najulubieńsze to śliwki i jeżyny. Stały się bazą do pysznego tortu z musem z białej czekolady, na który serdecznie Was zapraszam. Przeglądając stare gazety natknęłam się na przepis, który bardzo mnie zaintrygował. Był to przepis na tort […] Artykuł Tort śliwkowy z jeżynami i musem(...)białej czekolady pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tort Śmietankowy 185

słodki i chce się go jeść cały czas. Składniki  1 litr śmietany 30 %  1 Serek mascarpone  1 Biszkopt ciemny trzy warstwowy  1 Tabliczka czekolady białej  1 paczka migdałów  1 tabliczka czekolady mlecznej(...)Słoik dżemu ,bądź powideł  Wykonanie  Rozpuszczamy białą czekoladę i mleczną w osobnych naczyniach  odstawiamy aby wystygła ,następnie do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy na sztywną masę ,kiedy śmietana będzie już ubita dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy ,następnie delikatnie wlewamy czekoladę białą do masy śmietanowej ,wtedy nie trzeba dodawać cukru aby było słodkie

Mój Smak
Biały blok czekoladowy z płatkami kukurydzianymi i żurawiną 156

Inna wersja tradycyjnego bloku z herbatnikami lub orzechami – ciasta z mojego dzieciństwa.  Biała czekolada zastąpiła kakao, płatki kukurydziane herbatniki, a zamiast orzechów dodałam żurawinę. Efekt końcowy zaskoczył wszystkich. Składniki: 500g mleka w proszku 200g masła extra 100g białej czekolady 1 szklanka cukru 1 szklanka suszonej żurawiny 200g płatków kukurydzianych 40g gorzkiej czekolady olej Wykonanie: 1.  Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W rondelku zagotować  3/4 szklanki wody dodać pokrojone w kawałki masło i cukier. Całość rozpuścić do uzyskania płynnej konsystencji. Do miski wsypać mleko  w proszku, wlać rozpuszczone masło z cukrem oraz czekoladę. Całość wymieszać do otrzymania jednolitej masy. Następnie do masy dodać 150g płatków oraz drobno pokrojoną żurawinę, wszystko ponownie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladki kokosowe z migdałami 149

pudełeczka dajcie i nawet bez okazji wręczajcie, bo takie słodkie niespodzianki są najpiękniejsze, a jeśli są przez Was zrobione to są najcenniejsze. Składniki na 16 czekoladek: 1 tabliczka białej czekolady, 2 łyżki drobnych wiórek kokosowych, 16 całych migdałów, 1 tabliczka czekolady gorzkiej,  ponadto: perełki do dekoracji, płatki waflowe, posypka cukrowa, foremki papierowe do pralinek. Przygotowanie: Migdały zalewamy wrzątkiem(...)skórka będzie zmarszczona to je obieramy. Suszymy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy sobie ok. 16 szt. papierowych foremek, najlepiej na deseczce, która zmieści się do lodówki. Czekoladę białą kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do metalowej miseczki  i dodajemy kokos. Czekoladę  roztapiamy  w kąpieli wodnej, energicznie mieszając.  (Garnek z niewielką ilością wody stawiamy na bardzo małym

Moniki Smakołyki
Pralinki z dyni w pomarańczowym pudrze. 183

dodatkowo wspaniały smak, który potrafi dodać magii deserom lub ciastom. I tak jest w tym przypadku. Pralinki z dyni gotowanej z przyprawami korzennymi, oblane kremową, białą czekoladą mają cudowny smak, ale dopiero ten złocisty, pomarańczowy puder dodał im splendoru i wyniósł na wyżyny wspaniałego smaku. Już sam zapach cynamonu, goździków i kardamonu wymieszany z intensywnym zapachem skórki pomarańczowej(...)obranej dyni 250 ml mleka 1 łyżka miodu ziarenka z 1/2 wanilii 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika 250 g herbatników (zwykłe, maślane, korzenne) 50 g białej czekolady DODATKOWO: 150 g białej czekolady + 2 łyżki słodkiej śmietanki 30% puder pomarańczowy      Dynię kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy mlekiem, dodajemy miód, wanilię, przyprawy i gotujemy

Rozpustne gotowanie
Brownie z białą czekoladą czyli blondies 111

Brownie z białą czekoladą tzw. blondies to ciasto czekoladowej z dużą ilością białej czekolady. Słodkie i wilgotne. Brzmi dobrze prawda? Tak jak brzmi... The post Brownie z białą czekoladą czyli blondies appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Trufle różane 154

Romantyczne, różowe, o cudownie lekkim zapachu róży i delikatnym smaku białej czekolady... Pyszne! Składniki: 100 g białej czekolady; 60 g miękkiego masła; 1-2 łyżki wody różanej; 1 żółtko; kilka kropel barwnika różowego (lub czerwonego);     Ponadto: 30 g wiórków kokosowych różowych (lub białych); kilka kropel barwnika różowego lub czerwonego (tylko w przypadku użycia wiórków kokosowych(...)białych);   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać wodę różaną i kilka kropel barwnika spożywczego, wymieszać. Następnie dodać masło i żółtko, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce do momentu, aż masa będzie plastyczna (kilka godzin). Po schłodzeniu masy przy pomocy łyżeczki zrobić z masy dwanaście kulek. Białe wiórka kokosowe zabarwić barwnikiem spożywczym. Uformowane kulki z masy

In my kitchen
Cake popsy z ciasta marchewkowego 205

łyżki Gęstego sosu z białej czekolady Marks & Spencer (lub roztopionej białej czekolady) 1 łyżka miodu tabliczka czekolady (użyłam gorzkiej) 1 łyżeczka oleju patyczki do lizaków kolorowe posypki do dekoracji  Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) rozdrabniamy ciasto marchewkowe, dodajemy sos z białej czekolady i miód, miksujemy do połączenia składników. Tak przygotowanym ciastem wypełniamy foremki i chowamy

Domowa Cookierenka Agi
Serduszka z niespodzianką 164

nadzienie z białej czekolady. Jeśli nadzienie zastygnie, muffinke wkładamy na pół minutki do mikrofalówki i nadzienie znowu ma konsystencję płynną :) Składniki: - 250 g mąki - 100 g cukru pudru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 2 łyżki kakao - 300 ml kefiru - 1 jajko - 1 tabliczka czekolady deserowej - 100 g masła - 1 tabliczka białej czekolady Przygotowanie: W jednej(...)Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy łyżką do połączenia się masy, ale tak by było grudkowate. Formy na muffinki napełniamy masą i w środek każdej wkładamy kostkę białej czekolady. Pieczemy w 180 C przez 25 minut

Zainspirowana w kuchni
Sernik pistacjowy z polewą z białej czekolady 153

masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony spód. Wyrównać. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut, bez termoobiegu. Studzimy w stygnącym piekarniku. Składniki na polewę z białej czekolady: - 100 mililitrów śmietany kremówki 30% - 100 gramów białej czekolady, drobno posiekanej - posiekane pistacje Przygotowanie polewy: Śmietanę kremówkę podgrzewamy w małym garnuszku, prawie do wrzenia, zestawiamy z palnika. Dodajemy(...)białą czekoladę, odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy, do roztopienia się czekolady. Odstawiamy do zgęstnienia sosu - powinien mieć konsystencję dobrą do smarowania. Schłodzony sernik smarujemy białą polewa. Całość oprószamy dodatkowymi posiekanymi pistacjami (opcjonalnie). Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Brat.pl - sklep ze sprawdzonymi produktami - recenzja 108

struną, co jest bardzo wygodne, gdyż pistacje dłużej zachowują swoją świeżość. Taką torebkę można wielokrotnie otwierać oraz zamykać i naprawdę jest bardzo trwała. Belgijska czekolada biała  Czekolada biała to moja największa słabość i próbowałam już większości dostępnych w sklepach, ale i nie tylko. Przyznam, że mam swoje ulubione(...)naprawdę każda marka diametralnie różni się smakiem. Czekolada zakupiona w sklepie Brat.pl miała być dodatkiem do moich ciast, ciasteczek oraz innych wszelkich słodkości. Na razie udało mi się upiec przeeepyszne ciasteczka, gdyż ekspresowo znika małymi garstkami, ponieważ systematycznie ją podjadam. Jest naprawdę smaczna. Belgijska czekolada mleczna Czekolada ta, tak samo jak biała miała mieć zastosowanie w moich słodkościach

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania