orzechowym) 15g żelatyny 100ml zimnej wody 4-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 50g startej na drobnych oczkach gorzkiej czekolady 400g malin Dodatkowo: maliny do ozdoby biała czekolada lub wiórki z białej czekolady 1. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. 2. Tortownicę o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)lodówki na około 4 godziny, najlepiej na całą noc. 6. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze. Na wierzchu poukładać maliny i posypać je wiórkami białej czekolady. Wiórki czekolady zrobiłam sama, używając do tego obieraczki do warzyw ( patrz FILM ). Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała CukierenkaTeksas i czekoladowe słodkości. Zapraszam na teksańskie czekoladowe krowy Składniki: - 1 czekolada mleczna - 2-4 tabliczek białej czekolady - pisaki cukrowe - wykałaczki Najpierw roztapiamy mleczną czekoladę na parze a następnie przelewamy do foremek (połówki kulek) i pozostawiamy do zastygnięcia. Potem rozpuszczamy białą czekoladę i na foli formułujemy rogi. Niestety biała czekolada ciężko mi się topiła
Kuchenne Wariacjegorzkiej czekolady startej na drobnych oczkach tarki (ewentualnie można użyć naturalnego kakao)kilkanaście lub nawet więcej połówek orzechów włoskichżurawinę w czekoladzie lub podobnej wielkości draże czekoladoweodrobinę białej czekolady plastycznej lub zwykłej, rozpuszczonej białej czekolady do wykonania napisu (opcjonalnie)Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki. Ananasa kroimy w małą kostkę. Orzechy i żurawinę siekamy dość drobno. (Jeśli(...)orzechów. Na koniec można dodać napis. Ja wykonałam go z plastycznej czekolady i przy krojeniu niestety nie trzymał się podłoża, dlatego następnym razem napis zrobię szprycą z rozpuszczonej białej czekolady. Jednak zapewniam, że nawet bez napisu takie ciasto będzie wyglądało odświętnie i wyjątkowo.Może się to wszystko wydawać skomplikowane, ale takie nie jest. Serio, serio ;) Udekorowanie tego tortu było
Ratunku obiadmasą czekoladową. Składniki 300 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru 200 g masła 1 i 1/4 szklanki mąki 4 jajka 250 g mielonego twarogu tłustego 100 g białej czekolady 1 jajko 2 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladę gorzką rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. W drugiej misce rozpuszczamy czekoladę białą. Do gorzkiej czekolady dodajemy cukier(...)Następnie dodajemy mąkę i mieszamy całość dokładnie. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie ucieramy twaróg z jajkiem i cukrem aż do całkowitego połączenia się masy. Dodajemy białą czekoladę i całość mieszamy delikatnie, masę wylewamy na wierzch czekoladowej masy. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
Delusional Trinetemu sernik łatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może być gorzka,mleczna lub deserowa 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki mleka 3-4 herbatniki Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze(...)Masę serową podzielić na dwie równe części. W kąpieli wodnej (w misce nad gorącą wodą) rozpuścić białą czekoladę. Roztopioną czekoladę przestudzić a następnie dodać do jednej części masy serowej. Całość dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę serową z białą czekoladą przełożyć do schłodzonej szklanej miski. Wierzch wyrównać i miskę ponownie wstawić do lodówki. Następnie w kąpieli wodnej
Monia miesza i gotujeciemnego JABŁKA Z ŻURAWINĄ: 250g świeżej żurawiny 250g jabłek (po obraniu) 1/2 szklanki cukru 1 szklanka soku z pomarańczy skórka z pomarańczy 4 łyżeczki żelatyny BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250g twarogu mielonego 150g czekolady białej 1/2 szklanki śmietanki 30% KULKI: 200g piernika 50g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła Jajka utrzeć do białości razem cukrem, a następnie połączyć z płynnym miodem(...)Białą czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Trzepaczką rozmieszać dobrze zmielony twaróg (użyłam tego z wiaderka) i wlać czekoladę. Twaróg powinien być w temperaturze pokojowej, a czekolada lekko przestudzona, ale wciąż płynna. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w masę twarogową. Wyłożyć na wierzch piernika i ozdobić odłożoną masą owocową. Zanim stężeje powciskać w biały krem, czekoladowe kulki
https:KKuchniaMniamKolejny przepis z konkursowych E. Wedel. Koktajl jest dosyć słodki, więc można śmiało dodać więcej maślanki lub truskawek. Link do oryginalnego przepisu: Chłodnik truskawkowy z białą czekoladą . SKŁADNIKI 1 szklanka maślanki 300 g truskawek 50 g białej czekolady E. Wedel 3 łyżki mleka do dekoracji: 1 truskawka, nieco startej gorzkiej czekolady E. Wedel WYKONANIE Białą czekoladę rozpuścić
Passions hobbies lifeczekoladek nie trzymałam długo w palcach, bo szybko znikały w mojej i mojego syna buziach. Co napiszę o smaku? Inny, niecodzienny i ciekawy. W pierwszej chwili czuć słodkość białej czekolady, potem przechodzi w lekko gorzki i kończy posmakiem aromatycznych ziaren kakaowca. Podczas gryzienia fajnie skrzypi w ustach, a to przez rozgryzane(...)ziarna :) Na koniec jeszcze napiszę, że dodatkowo bardzo podobają mi się z wyglądu. Składniki: 100 g białej czekolady 4 kosteczki mlecznej czekolady 2 kosteczki gorzkiej czekolady 1 garść ziaren kakaowca Skworcu Wykonanie: Na początku wyciągnęła silikonową foremkę do lodu. Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wsypałam garść ziaren kakaowca, wymieszałam i przelałam
Blondynka Gotujetrudno poprzestać na jednym kawałku. Zaczynamy SKŁADNIKI *PRZEPIS NA KWADRATOWĄ BLASZKĘ 24x24cm -1 duża paczka słonych krakersów 180g -2 białe czekolady po 100g każda czyli 200g czekolady białej dobrej jakości -2 czekolady mleczne po 100g każda czyli 200g czekolady mlecznej dobrej jakości -1 łyżka kakao -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -2,5 szklanki pszenicy(...)miodzie dmuchanej Dno blaszki wykładamy krakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy na krakersy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusmakuje "nieziemsko" .Musicie spróbować!Składniki:ciasto150 g mąki1/3 szklanki wiórków kokosowych1/3 szklanki cukru pudru1/4 szklanki kakao150 g masła1 duże żółtkomus z białej czekolady300 g białej czekolady 100 ml śmietany 30%1 łyżka mleka100 g serka mascarpone5 łyżek żelatyny6 łyżek wodydodatkowoposypka z Crispearls mleczne Przygotowanie:Umieść w mikserze mąkę, wiórki kokosowe, cukier puder, kakao(...)jeszcze przez 10-12 minut, aż ciasto się zarumieni. Ostudź.Ubij na puszystą pianę śmietanę, następnie wymieszaj ją ręcznie z mascarpone (temperatura pokojowa). W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę z łyżką mleka i połącz ze śmietaną. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie, delikatnie przestudź i połącz z musem czekoladowym. Jak mus zacznie gęstnieć wlej
Niezły Młynekpomarańczy; otarta skórka z 2 pomarańczy; 100 ml maślanki; 40 g roztopionego masła; 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia; 5 łyżek dżemu pomarańczowego; 100 g groszków (chipsów) z białej czekolady lub posiekanej białej czekolady; Wykonanie: W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę pszenną, otręby, cukier, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane jajko, sok, skórkę(...)maślankę, masło, dżem. Połączyć ze sobą zawartość obu naczyń, wymieszać z grubsza, dodając pod koniec białą czekoladę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 190 o C przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, lekko przestudzić, potem studzić na kratce
In my kitchenjeśli eklerki jeszcze nie będą dopieczone dodać jeszcze kilka minut. Wyjąć eklerki z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę z pokruszoną białą czekoladą i odrobiną śmietany, zmniejszyć ogień. Woda powinna delikatnie parować. Czekolada musi się rozpuścić. Śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać łyżkę cukru pudru. Wymieszać. Do ubitej śmietany dodać letnią czekoladę
Kuchnia Pokoleń100g białej czekolady, 4 łyżki likieru z białej czekolady, 4 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan-fi. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodają cukier puder i śmietan-fixy. Dodać serek mascarpone oraz posiekaną czekoladę. Na sam koniec dodać likier z białej czekolady. Kremem przełożyć blaty ciasta. Lukier plastyczny: 750-800g cukru pudru
Z miłości do słodkościmasę z białą czekoladą: 100 g białej czekolady 1 opakowanie bitej śmietany w proszku 250 ml śmietanki kremówki 30% wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę umieszczamy w misce nad gotującą się wodą). Dodajemy śmietankę, mieszamy i zagotowujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej śmietany z czekoladą dodajemy śmietanę w proszku i ubijamy na gładką masę. składniki(...)szkl herbaty wymieszanej z amaretto dżem z czarnej porzeczki dżem pomarańczowy z imbirem polewa czekoladowa wykonanie tortu: Na ciemnym, naponczowanym spodzie rozsmarowujemy dżem pomarańczowy z imbirem, wykładamy masę z białą czekoladą. Każde ciasto ponczujemy. Następnie dajemy jasny biszkopt, smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki, wykładamy masę z serkiem mascarpone (trochę masy możemy zostawić na wykończenie). Na końcu kładziemy
Domowy Smak JedzeniaNiezwykle delikatny torcik, z lekkim musem z białej czekolady, na puszystym biszkopcie z poziomkami i galaretką. Smaczna odmiana po sernikach na zimno ;) Nie jest pracochłonny, ani nawet czasochłonny ;) Gwarantuję, że Was zachwyci :) Ktoś się skusi? :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka, wystudzić, przekroić na 2 części. Mus z białej czekolady: 100 g białej czekolady 1 łyżka oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia 300 ml śmietany kremówki 2 - 3 łyżeczki żelatyny 50 ml śmietany podgrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać
Domowa cukiernia Ewy