biała czekolada - 5588 przepisów (strona:30/373)

Bezglutenowa kostka piernikowa p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe 147

Delicja! Bezglutenowa kostka piernikowa Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki słoiczek powideł4-5 łyżek musu jabłkowego1,5 łyżeczki żelatyny4 łyżki gorącej wody150g gorzkiej czekolady kilka kostek białej czekoladypiernik80g mąki owsianej bezglutenowej80g mąki gryczanej40g masła50g ksylitolu lub cukru trzcinowego2 łyżki miodu gryczanego80ml mleka1 jajko1 łyżka karobu lub kakao1 łyżka cynamonu1/2 łyżki przyprawy do piernika1 łyżeczka proszku(...)powstały kostki. Krok 3W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, następnie pokryć czekoladą boki każdej kostki trzymając ją w ręce (najlepiej nożem do smarowania nabierać czekoladę i rozprowadzać po bokach). Gdy wszystkie kostki mają oblane boki i ułożone są na talerzu, można pokrywać górę. Całość wstawić do lodówki. Gdy czekolada zastygnie można udekorować białą czekoladą

CoolinarniePL
Dwukolorowy Sernikobrownie z Musem Truskawkowym 191

wiaderku President) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka ziarenka z jednej laski wanilii lub 3 łyżki cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady Mus truskawkowy: 400 g mrożonych truskawek 1/4 szklanka cukru Wykonanie: Ser i jajka na sernik ocieplić do temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 26 cm lub formę o wymiarach 20x30cm(...)krótko zmiksowałam z mąką i cukrem. Następnie dodałam jajka, po każdym jajku przemiksowałam i ziarenka z laski wanilii. Masę podzieliłam na pół o do każdej połówki dodałam roztopioną czekoladę białą i ciemną. Czekolada może być ciepła, ale nie gorąca. Czekoladę rozpuszczałam w kąpieli wodnej. Po  15 - 20 minutach pieczenia wyciągnęłam ciasto brownie, na które wylałam masę

Blondynka Gotuje
Wielkanocne muffinki z kremem 164

proszku do pieczenia 150 g cukru 1 jajko 300 ml jogurtu naturalnego  1/3 szklanki oleju cukier waniliowy z prawdziwą wanilią ( lub ziarenka wanilii ) Składniki na krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie wielkanocnych muffinek z kremem: 1. W misce wymieszać suche składniki, czyli  mąkę, cukier, sodę(...)pozostawić do ostygnięcia. 2. Białą czekoladę połamać, przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą, pozostawić aż czekolada się rozpuści. Miskę z rozpuszczoną czekoladą zdjąć z garnka, pozostawić do lekkiego ostygnięcia ( nie może jednak zbyt wystygnąć i zgęstnieć ). Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Do utartego serka dodać białą rozpuszczoną czekoladę. Szybko zmiksować, do połączenia

kolorowotorcikowo
Biała czekolada do picia 112

Grudzień zaczynam z filiżanką swojego ulubionego słodkiego pocieszacza w dłoni. Cudownie rozgrzewającą, nęcącą cynamonowym zapachem białą czekoladą do picia, która błyskawicznie podnosi na duchu i poprawia humor. Idealną na co raz dłuższe, zimne wieczory pod kocem i magiczny czas oczekiwania na Święta. A czy Wy już zaczynacie odliczanie dni do Bożego Narodzenia? Jeżeli wolicie ciemną wersję czekolady do picia(...)zapraszam po przepis na GORĄCĄ CZEKOLADĘ Z KAWĄ GORĄCĄ CZEKOLADĘ Z RUMEM Składniki (2 porcje): 1 tabliczka (100 g) białej czekolady 1,5 szklanki (375 ml) mleka 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 łyżka (10 g) budyniu śmietankowego bez cukru kawałek kory cynamonu lub szczypta mielonego cynamonu Dodatkowo: kilka pianek marshmallow Przygotowanie: 1) Z całości mleka odlać pół

Fitsweet.me
Biała czekolada do picia 163

Grudzień zaczynam z filiżanką swojego ulubionego słodkiego pocieszacza w ręce. Cudownie rozgrzewającą, nęcącą cynamonowym zapachem białą czekoladą do picia, która błyskawicznie podnosi na duchu i poprawia humor. Idealną na co raz dłuższe, zimne wieczory pod kocem i magiczny czas oczekiwania na Święta. A czy Wy już zaczynacie odliczanie dni do Bożego Narodzenia? Jeżeli wolicie ciemną wersję czekolady do picia(...)zapraszam po przepis na GORĄCĄ CZEKOLADĘ Z KAWĄ GORĄCĄ CZEKOLADĘ Z RUMEM Składniki (2 porcje): 1 tabliczka (100 g) białej czekolady 1,5 szklanki (375 ml) mleka 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 łyżka (10 g) budyniu śmietankowego bez cukru kawałek kory cynamonu lub szczypta mielonego cynamonu Dodatkowo: kilka pianek marshmallow Przygotowanie: 1) Z całości mleka odlać pół

Fitsweet.me
Najlepsze Ciasto Świata 70626

ciasto jest wyśmienite. Bardzo czekoladowy spód z nutą migdałów w konsystencji i smaku przywodzące na myśl brownies. Natomiast góra ciasta  puszysta, delikatna stanowiąca mus na bazie żółtek, białej czekolady i kremówki - Poezja smaków, którą warto dodać do naszych kulinarnych osiągnięć.Najlepsze Ciasto Świata - Składniki:Spód:6 białek160 g cukru pudru180 g migdałów (zmielonych)40 g kakao100 g gorzkiej(...)żółtkami ciągle mieszając do momentu lekkiego zgęstnienia masy. Zdejmujemy z ognia dodajemy pokrojone masło, połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia wszystkich składników. Pozostawiamy do całkowitego schłodzenia.Następnie pozostałą część śmietanki ubijamy i bardzo powoli dodajemy zimną śmietankę z białą czekoladą - delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.Powstały mus wylewamy na czekoladowy spód (w tortownicy z obręczą). Ciasto pozostawiamy

Słodka Strona
Czekoladowe batoniki z ryżem ekspandowanym 160

Dziś zapraszam Was na coś słodkiego. Pyszne domowe czekoladowe batoniki z ryżem ekspandowanym . Przygotowanie jest naprawdę proste. Batoniki nie są przesłodzone, bo do ich przygotowanie użyłam białej czekolady bez cukru , a całość zwieńczyłam czekoladą gorzką. Batoniki po przekrojeniu / przegryzieniu są dość sypkie, ale to dodaje im uroku. Uwielbiam jeść później pozostałe po batonikach słodkie ziarenka ryżu ekspandowanego Skąd pomysł(...)doskonale umilają mi (i bliskim) wolne chwile np. podczas oglądania ulubionego serialu lub czytania książki. Jeśli też jesteście małymi łasuchami spróbujcie moich czekoladowych batoników z ryżem ekspandowanym Składniki: czekolada biała z jagodami goji bez dodatku cukru 75g 3/4 szklanki ryżu brązowego  ekspandowanego BIO 40 g masła około 40 g gorzkiej czekolady 85% do ozdoby: 2-3 maliny liofilizowane

Słodkie okruszki
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 138

jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki oleju szczypta soli Dekoracyjna pajęczyna: 100 g czekolady białej 25 g masła 40 g czekolady mlecznej Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi foremkami. Mleczną czekoladę ścieramy na drobnej tarce lub bardzo drobno(...)Upieczone muffinki wyjmujemy z piekarnika oraz z formy. Studzimy je w papilotkach na kratce. Po całkowitym wystudzeniu maczamy wierzch muffinek w roztopionej w kąpieli wodnej wraz z masłem białej czekoladzie, a następnie robimy na niej kółeczka z roztopionej mlecznej czekolady. Zaczynając od środka każdej muffinki, przesuwamy wykałaczkę na zewnątrz, tworząc dekoracyjną pajęczynę. Muffinki odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Smacznego

MyCookBook.pl
Zapiekana kasza manna z białą czekoladą i jagodami 174

Uwielbiam kaszę manną. Dziś zapraszam Was na jej pyszną zapiekaną wersję. Zapiekana kasza manna z białą czekoladą i jagodami, to wspaniały i nietypowy deser, który nie tylko cieszy smakiem, ale również syci. Tak przygotowaną kaszę możecie również podać np. w formie wczesnej kolacji. Spróbujcie, bo przygotowanie jest naprawdę proste. Jeśli nie macie jagód do swojej wersji zapiekanej kaszy manny(...)możecie użyć np. borówek lub spróbować dodać inne małe owoce. Składniki: 3 łyżki jagód 6 łyżek kaszy manny 1 3/4 szklanki mleka 4 kostki białej czekolady (około 17 g) 1 jajko 1 łyżeczka masła (czubata) cukier puder do posypania po wierzchu Przygotowanie: W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko. Dodajemy białą czekoladę. Mieszamy co jakiś czas

Słodkie okruszki
Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem 9168

Weselna Dama" to wspaniałe ciasto wzorowane na przepisie Siostry Anastazji. Charakteryzuje je przepyszna masa budyniowa, makowy biszkopt, herbatniki nasączone alkoholem oraz biała czekolada (jeżeli nie przepadamy za białą czekoladą możemy użyć mlecznej lub gorzkiej) - ciasto możemy również przełożyć konfiturą porzeczkową dla złamania słodyczy. Całość  tworzy przepyszny wypiek, który z pewnością warto przygotować w naszych domach. Ciasto(...)mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 125 g miękkiego masła cukier waniliowy ok. 100 g herbatników wódka do nasączenia  polewa: 100 g białej czekolady 30 ml śmietanki kremówki łyżka wódki  lub 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki łyżka wódki konfitura lub dżem z czarnej porzeczki(opcjonalnie) ok. 1/4 szklanki wiórków

Słodka Strona
Kinder country batonik bez pieczenia 219

kremówki 250 g mascarpone 250 g herbatników 2 czekolady białe 2 czekolady mleczne 4 szklanki płatków Nestle Kangus Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone, zmiksować i powoli wlewać ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać łyżką. Kwadratową tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Białą masę(...)przełożyć na herbatniki, wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wstawić do lodówki. Mleczne czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Pozostałe 200 ml kremówki ubić i dodać do ostudzonej czekolady, wymieszać, aż składniki się połączą. Masę przełożyć na drugą warstwę herbatników, posypać pozostałymi płatkami. Schłodzić w lodówce

Ewusiowe Smaki
Praliny potrójnie czekoladowe 185

białej czekolady, czekolada na kanapki typu nutella, 24 wiśnie z soku lub kompotu. Przygotowanie: Gorzką czekoladę podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka nalać niewielką ilość wody i doprowadzić do wrzenia. Na garnek nałożyć naczynie z gorzką czekoladą ( tak aby dno naczynia nie dotykało wody) i pozostawić do momentu aż czekolada się rozpuści. Pędzelkiem nałożyć pierwszą warstwę czekolady we wgłębienia(...)boki  dokładnie wysmarować. Włożyć do lodówki na kilka minut, do momentu aż czekolada całkowicie zastygnie (nie wkładać do lodówki gdy czekolada jest jeszcze ciepła). Gdy pierwsza warstwa jest już gotowa nałożyć drugą warstwę i również włożyć do lodówki na kilka minut. Gdy czekolada jest już twarda nałożyć we wgłębienia nutellę ( tyle by jeszcze wiśnie się zmieściły), następnie włożyć

W kuchni u Moniki
Ciasto Biały Lion 1040

auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biały Lion – Składniki: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g białej czekolady startej na tarce szczypta soli Składniki na masę: 2 żołtka 2 szklanki mleka 3 łyżki maki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny(...)białe batoniki Lion (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biały Lion – Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Kiedy piana będzie już dość sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodać przesiane obie mąki. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać startą, białą czekoladę

Kulinarne Przeboje
Wielkanocne jajka 1874

razem to deser w postaci wielkanocnych jajek. Skorupki jajek zrobione są z gorzkiej czekolady wymieszanej z odrobiną mleka. Białko składa się z musu z bitej śmietany i białej czekolady, żółtko to fruktajl: brzoskwinia z mango ugotowany z mąką ziemniaczaną. Żółtko można też przygotować z brzoskwini w puszce. Przepis na wielkanocne jajka na słodko, polecam szczególnie dla dzieci, moje dwie(...)śmietanki 30% 100 g płatków białej czekolady 125 ml fruklajl brzoskwinia&mango 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Czekoladowe skorupki: Połamaną gorzką czekoladę rozpuszczamy wraz z odrobiną mleka, można to zrobić w mikrofalówce. Formę do pieczenia w kształcie jajek wykładamy folia spożywczą, następnie za pomocą pędzelka smarujemy dokładnie wnętrze każdej foremki rozpuszczoną czekoladą (robimy to dosyć szybko gdyż masa szybko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto marchewkowo-dyniowe na Halloween 547

dyni ( by uzyskać taką ilość miąższu z dyni należy kupić dynie o wadze około 600g) Polewa: 100g białej czekolady 150g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 50ml śmietanki 30% 6 kostek ciemnej czekolady Dekoracja: 100g czekolady gorzkiej 55ml miodu Nieco białej i ciemnej czekolady Przygotowanie ciasta zaczynamy od dyni. Obieramy ją, kroimy na kawałki i gotujemy około 10 minut(...)układamy na większej. Następnie formujemy nóżki i przyczepiamy do większej kulki. Robimy włosy przy pomocy metalowego sitka. Powstałe włosy nożem przekładamy na głowę i korpus. Za pomocą odrobiny białej czekolady robimy oczy, a ciemną czekoladą źrenice. Wykałaczką robimy uśmiech. Tak przygotowane pająki układamy na ochłodzonym cieście. *Jeśli masa nie chce się odpowiednio formować warto ją na kilka chwil umieścić

Kolizje Smaków