zwykłymi lub wymieszać je z uprażonymi na suchej patelni, drobno posiekanymi orzechami Babeczki Red Velvet Czerwone babeczki z białym kremem. Babeczki z czekoladą i płatkami migdałowymi Czekolada i płatki migdałowe to doskonałe dodatki do babeczek. Bananowe babeczki z białą czekoladą W przepisie podana jest "Czekola blond" czyli krem z białej czekolady. Możecie zastąpić ją białą czekoladą
Codzienna kuchnia niecodziennażółtka jaj krem 500g serka mascarpone 100g mlecznej czekolady 2 płaskie łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego sok z 1/2 cytryny (można więcej) dodatkowo 100g białej czekolady maliny borówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka i masło pokrojone w mniejsze kawałki. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą(...)kremem. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, wyrównujemy. Na kremie w dowolny sposób układamy owoce. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i przy pomocy łyżeczki tworzymy z niej esy floresy na naszej tarcie (Jeśli białą czekolada jest zbyt gęsta można dodać do niej łyżkę oleju o neutralnym smaku - rzepakowego, z pestek winogron). Gotową tartę
DefinicjaSmakuSłodko, słodko, słodziusieńko ! Bezy z kremem z serka mascarpone i białej czekolady, obsypane pestkami granatu, to deser dla prawdziwego łasucha.Składniki( na około 25 szt. )* 5 białek* 1,5 szklanki drobnego cukru* 250 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* granatWykonanie:Białka lekko podbić, na wysokich obrotach miksera. Następnie dodawać niewielkimi porcjami ( około 2 łyżki ) cukier. Ubijać(...)należy suszyć w temperaturze 100 stopni C około 5 godzin.Krem do bezowych gniazdek:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić.Serek mascarpone zmiksować, żeby lekko go napowietrzyć. Do zmiksowanego serka dodać rozpuszczoną, przestygniętą czekoladę - połączyć składniki.Kremem wypełniać wysuszone bezy. Bezowe gniazdka, wypełnione kremem z białej czekolady, posypać pestkami granatu.Smacznego
kolorowotorcikowoMoje ulubione ciasto marchewkowe może czuć się zagrożone, bo na horyzoncie pojawił się godny warzywny konkurent. Aromatyczne, delikatne, bardzo wilgotne ciasto z cukinią, które w duecie z białą czekoladą kładzie na łopatki. O tym, że jest błyskawiczne i dziecinnie proste chyba już nie muszę pisać. Koniecznie zajrzyjcie do warzywnika i wypróbujcie przepis. Jeżeli lubicie ciasta z użyciem warzyw, zapraszam(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką, w tym celu połamaną na kawałki czekoladę wraz ze śmietanką umieszczamy w miseczce nad garnkiem z wrzącą wodą, tak aby roztopiło ją ciepło pary, dzięki temu unikniemy przypalenia czekolady. 7) Gotowe ciasto wystudzić, udekorować polewą z białej czekolady i posiekanymi orzechami. Artykuł Cytrynowe ciasto
Fitsweet.memniam! Truskawki są tak wspaniałymi i uniwersalnymi owocami, że można dodawać je do naprawdę przeróżnych potraw! Na słodko i na słono. Tym razem przykryłam je puszystym musem z białej czekolady. Do tego mięta. Lekkość, słodkość i letniość - właśnie to odnajdziecie w każdej czerwcowej łyżeczce tego deseru. Porcje są niewielkie ale w zupełności wystarczają by zaspokoić drugośniadaniowe lub poobiednie zapotrzebowanie(...)kremową słodycz i truskawki ;) Polecam go Wam ogromnie! Calusieńkim podniebieniem :D Puszysty mus z białej czekolady z miętą i truskawkami Potrzebujesz: 125g mascarpone 100g białej czekolady 1 białko jaja kurzego 10 listków świeżej mięty ( lub więcej- mniej w zależności od intensywności smaku i upodobań) ok. 20 podobnej wielkości truskawek Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
Kuchnia w Słońcu Skąpanamargaryny) 2 żółtka ugotowane na twardo 1 żółtko surowe 70 g cukru pudru szczypta soli skórka z 1/4 cytryny Składniki na nadzienie: 100 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej 50 g czekolady gorzkiej ulubione orzechy i bakalie CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN CZAS CHŁODZENIA: 3 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło/margarynę ucieramy przy pomocy miksera kuchennego(...)ustawiamy miskę i rozpuszczamy w niej białą czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę delikatnie nakładamy na 3 kwadraty. Dekorujemy bakaliami (u mnie żurawina). Do miski wrzucamy teraz czekoladę mleczną, rozpuszczamy tak jak białą. Dekorujemy 4 kwadraty sąsiadujące z białymi, ozdabiamy bakaliami (u mnie suszone morele). Na koniec rozpuszczamy gorzką czekoladę, dekorujemy 2 ostatnie kwadraciki, ozdabiamy np. orzechami nerkowca
My Culinary ArtDwukolorowe ciasto na oleju nadziane masą twarogową. Extra wilgotne, długo zachowuje świeżość. Z wierzchu oblane białą czekoladą, która smacznie spływa po bokach. Moim domownikom, fanom wszystkiego, co z białym serem, ciasto bardzo przypadło do gustu. Polecam! ;) Składniki: (na tortownicę o śr. 18-20 cm) Ciasto: 3 duże jajka 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szkl(...)Nadzienie twarogowe: 250 g twarogu półtłustego 1 duże jajko 1 żółtko 100 g cukru 70 g kwaśnej śmietany 12% 30 g budyniu waniliowego (proszek) Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 1,5 łyżki mleka Przygotowanie: Nadzienie twarogowe: Jajko roztrzepać w misce, połączyć z pozostałymi składnikami nadzienia, rozcierając przy tym twaróg (ja użyłam twarogu prosto z kostki- niemielonego, ale jeśli
Nastoletnie Wypiekaniejuż mnóstwo razy, szczególnie na zamówienie oraz prośbę znajomych. Cóż, ich obłędnie cynamonowo-kokosowy zapach z lekko karmelowym posmakiem (to zasługa cukru kokosowego) i rozpływająca się w ustach biała czekolada sprawiają, że nie sposób się nie skusić na jedno, czy nawet trzy ciasteczka. Dodatkowo są przyjemnie kruche, jakby delikatnie piaskowe... Polecam! (około 15 większych sztuk(...)masła 90g (1/2 szklanki) cukru kokosowego 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu (płaska) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: 150-200 g białej czekolady 50g (1/2 szklanki) wiórków kokosowych Miękkie masło z cukrem dokładnie ubić na jasną i puszystą masę, w osobnej misce wymieszać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia oraz sodę
Di gotujeśmietany kremówki 50 g białej czekolady Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować białą czekoladę, Patyczkiem zrobić wzorki. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia EwyCiemne placuszki z serka ricotta i niespodzianką w środku- białą czekoladą. Bardzo efektowne, nie za słodkie. Ja swoje posypałam cukrem pudrem, ale równie dobrze można podać je z owocami, miodem, a dla większych łasuchów polewając płynną czekoladą. Gorąco polecam! Składniki: (na 6 sztuk) 1 duże jajko 2 łyżki cukru 100 g ricotty 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)łyżeczka kakao 60 g mąki pszennej 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia 50 g białej czekolady Przygotowanie: Jajko w całości wbić do miski, roztrzepać. Dodać cukier, ricottę, sodę, kakao, mąkę oraz jogurt naturalny. Zmiksować do gładkości. Łyżką nabierać porcje ciasta i kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem. Gdy na placuszkach pojawią się bąbelki
Nastoletnie Wypiekaniebombonierka. Ale po co kupować, gotową skoro sto razy lepszą można zrobić samemu? :) Jakiś czas temu pokazałam Wam pyszne czekoladki nadziane masłem orzechowym i oblane białą czekoladą, które mogą być wspaniałym elementem bombonierki, ale wiadomo, że im więcej słodkich smaków skrywa pudełeczko tym lepiej :) Dlatego w najbliższych dniach podam Wam kilka pomysłów na domowe czekoladki, którymi na pewno(...)pewno przypadną do gustu poszukiwaczom nietuzinkowych słodkości :) SKŁADNIKI (10 sztuk) nadzienie 1/2 tabliczki białej czekolady 4 łyżki mascarpone 1 kopiasta łyżęczka hernaty matcha skorup ka 1/3 tabliczki mlecznej czekolady 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 1-2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali (uważać żeby nieprzypalić!). Czekoladę lekko
DefinicjaSmakuorzeszki- tych składników tu nie brakuje! W kawiarni deserek cieszy się bardzo dobrą opinią i świetnie się sprzedaje. Wypróbujcie, nie pożałujecie :). Składniki: (na 4-5 porcji) 50 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 150 g masy krówkowej 350 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 3 batony Snickers (3x50 g) 2 łyżeczki płynnego miodu 1 łyżeczka naturalnego kakao(...)orzeszków ziemnych Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , następnie przestudzić. Serek mascarpone zmiksować przez minutkę, po czym dodać 100 g masy krówkowej oraz wlać przestudzoną białą czekoladę, zmiksować do połączenia. W osobnej suchej misce ubić schłodzoną śmietankę kremówkę (śmietana nie powinna być ubita na sztywno- ma być dosyć luźna). Dodać ją w kilku turach do mieszanki
Nastoletnie Wypiekanieszkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na wierzch) 150 g herbatników 1 czekolada biała 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć równomiernie część herbatników. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone(...)ubijając już na wolniejszych obrotach, następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę, nadaj ubijając. Kiedy składniki się połączą dodać 3 szklanki pszenicy i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać nożem, dodać następną warstwę herbatników. Gorzką i mleczną czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Pozostałe 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać roztopione czekolady i wymieszać mikserem
Trufelkowoperfekcyjne! Serio ;). Maślane z rodzynkami, jabłkiem i białą czekoladą. Takie połączenie to strzał w dziesiątkę. Smakują wszędzie i o każdej porze. Możecie włożyć je do pudełka i zabrać ze sobą do pracy, szkoły bądź na uczelnie. Tylko ostrzegam, jedząc je przy kimś, liczcie się z tym, że będziecie musieli się nimi podzielić, ich uroczy wygląd i maślany zapach(...)miękkiego masła 125 g cukru trzcinowego szczypta soli 1 jajko 70 g suszonej żurawiny szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g białej czekolady, posiekanej 1 małe jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę 160 g mąki pszennej Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym do puszystości. Cały czas miksując wsypać sól
Nastoletnie Wypiekanie