czekoladą, idealnie do dekoracji nadaje się skóra pomarańczowa, ja nadal używam swojej domowej roboty, a przepis znajdziecie tu. Smacznego! Artykuł Francuskie naleśniki w wersji wegańskiej i bezglutenowej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfsmak dania. A ten dodatkowo wzbogacony jest grubiej tartym parmezanem i zieleniną - natką pietruszki (spokojnie możecie zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię
Zasmakuj KuchniPrzyjęło. Są pyszne przede wszystkim. Zrobiłam je w większej ilości, bo takowe pierogi są super zdrowe, pyszne i inne niż wszystkie. Jak najbardziej nieskomplikowane podejście do pieroga. Bezglutenowe podejście. Składniki na około 60 pierogów. Szklanka u mnie ma 250 ml. CIASTO 2,5 szklanki białej mąki ryżowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki kukurydzianej 2,5 szklanki mąki
Z Kuchni Do Kuchnipizza ma wszystko, co ma tradycyjna pizza, a w dodatku jest zdrowa i szybka w przygotowaniu. Spód jest bezglutenowy, zrobiony na mące z quinoy i mące kasztanowej z dodatkiem inuliny, która jest doskonałym probiotykiem. Zamiast sosu pomidorowego świetnie sprawdzi się prozdrowotny dżem Łowicz z dzikiej róży. Polecam go szczególnie teraz zimą, ponieważ jest skarbnicą witaminy C i wspomaga naszą odporność
Quinoa Raz!Przysięgam. To nie przez modę. Bezglutenowe (kochamy gluten!) wyszło nam zupełnie przypadkiem. Wszystko przez miłość do mąki gryczanej. I malin. Przepysznie czekoladowe ciasto. Z ledwie wyczuwalną gryką (wyczułam ja, nikt poza mną). Delikatne. Maliny idealnie dopełniają całości (ale nie są koniecznością). Tyle opisu. Teraz konkretniej: Składniki 300 g dobrej, gorzkiej czekolady 1/2 szkl mąki gryczanej 120 g masła
OliveandThymełyżeczce mielonej kolendry i słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy i kozieradki, po dużej szczypcie mielonego kuminu, cynamonu i kminku 2 średnie bakłażany 2-3 pomidory 5 naleśników (bezglutenowych lub pełnoziarnistych, u mnie orkiszowe; najlepiej, jeśli naleśniki mają średnicę równą lub odrobinę większą od średnicy naczynia do zapiekania) około 50-100g wybranego sera (opcjonalnie) Przygotować nadzienie warzywne. Cebulę
Even Better FoodNajlepsze w swoim życiu gruszki jadłam mając siedem czy osiem lat – było to w trakcie wakacji spędzanych pod namiotami. Na pole biwakowe przyjechał wówczas rolnik, który
Even Better FoodPozostając wierną fanką hinduskiej kuchni będę wytrwale zachęcać do bliższego jej poznania. Aromatyczne przyprawy, cudowne kolory, głębokie i intensywne smaki – to kwintesencja orientalnych potraw. Niemniej, nasze
Even Better FoodNic tak nie poprawia ludzkiego samopoczucia późnojesienną i zimową porą jak aromat korzennych przypraw, wydobywający się z buchającego ciepłem piekarnika. Zapach cynamonu, goździków, anyżu i imbiru
Even Better FoodBywa, że nasze diety są obwarowane licznymi ograniczeniami. Niektóre nakładamy na siebie sami, świadomie eliminując z jadłospisu pewne produkty, inne są wynikiem stanu naszego zdrowia i
Even Better FoodZ przekonania, że warzyw i przypraw korzennych w wypiekach nie dość nigdy powstały poniższe babeczki. Babeczki wyjątkowe, bo o wspaniałym smaku i świątecznym charakterze. Nieznacznie wilgotne
Even Better Food