Dietetyczne, bezglutenowe i bezcukrowe ciasteczka, których przygotowanie zajmuje chwilę – nawet nie trzeba używać miksera. Lubicie podjadać? ;p Ja miewam takie dni, kiedy ochota na słodycze jest przeciwnikiem wagi ciężkiej ;p Warto mieć wtedy w słoiku na ciastka coś lekko słodkiego, lekkiego i przede wszystkim zdrowego. Do tej pory w moim słoiku znaleźć było można głównie batoniki samoziarniste , teraz gościć
Eat me! Fit me!wyjątkowe gofry! delikatne, pachnące, wierzchu chrupią a w środku są wilgotne. Łatwo je przygotować więc zrobiłam je dzisiaj na pierwsze śniadanie :) Inspirację znalazłam TUTAJ . Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 2 duże jajka 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 4 czubate łyżki mąki owsianej 2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 40 g masła
Dzieje kuchennej WiewióryBanalnie prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna „nutella” na bazie awokado, które jest źródłem witaminy: A, B1, B2, PP, C, K, H oraz substancji
Ola la LCHFczekoladą, idealnie do dekoracji nadaje się skóra pomarańczowa, ja nadal używam swojej domowej roboty, a przepis znajdziecie tu. Smacznego! Artykuł Francuskie naleśniki w wersji wegańskiej i bezglutenowej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfsmak dania. A ten dodatkowo wzbogacony jest grubiej tartym parmezanem i zieleniną - natką pietruszki (spokojnie możecie zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię
Zasmakuj KuchniPrzyjęło. Są pyszne przede wszystkim. Zrobiłam je w większej ilości, bo takowe pierogi są super zdrowe, pyszne i inne niż wszystkie. Jak najbardziej nieskomplikowane podejście do pieroga. Bezglutenowe podejście. Składniki na około 60 pierogów. Szklanka u mnie ma 250 ml. CIASTO 2,5 szklanki białej mąki ryżowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki kukurydzianej 2,5 szklanki mąki
Z Kuchni Do Kuchnipizza ma wszystko, co ma tradycyjna pizza, a w dodatku jest zdrowa i szybka w przygotowaniu. Spód jest bezglutenowy, zrobiony na mące z quinoy i mące kasztanowej z dodatkiem inuliny, która jest doskonałym probiotykiem. Zamiast sosu pomidorowego świetnie sprawdzi się prozdrowotny dżem Łowicz z dzikiej róży. Polecam go szczególnie teraz zimą, ponieważ jest skarbnicą witaminy C i wspomaga naszą odporność
Quinoa Raz!Przysięgam. To nie przez modę. Bezglutenowe (kochamy gluten!) wyszło nam zupełnie przypadkiem. Wszystko przez miłość do mąki gryczanej. I malin. Przepysznie czekoladowe ciasto. Z ledwie wyczuwalną gryką (wyczułam ja, nikt poza mną). Delikatne. Maliny idealnie dopełniają całości (ale nie są koniecznością). Tyle opisu. Teraz konkretniej: Składniki 300 g dobrej, gorzkiej czekolady 1/2 szkl mąki gryczanej 120 g masła
OliveandThymełyżeczce mielonej kolendry i słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy i kozieradki, po dużej szczypcie mielonego kuminu, cynamonu i kminku 2 średnie bakłażany 2-3 pomidory 5 naleśników (bezglutenowych lub pełnoziarnistych, u mnie orkiszowe; najlepiej, jeśli naleśniki mają średnicę równą lub odrobinę większą od średnicy naczynia do zapiekania) około 50-100g wybranego sera (opcjonalnie) Przygotować nadzienie warzywne. Cebulę
Even Better FoodNajlepsze w swoim życiu gruszki jadłam mając siedem czy osiem lat – było to w trakcie wakacji spędzanych pod namiotami. Na pole biwakowe przyjechał wówczas rolnik, który
Even Better FoodPozostając wierną fanką hinduskiej kuchni będę wytrwale zachęcać do bliższego jej poznania. Aromatyczne przyprawy, cudowne kolory, głębokie i intensywne smaki – to kwintesencja orientalnych potraw. Niemniej, nasze
Even Better Food