Przedstawiam Wam przepis na przepyszną sałatkę z tuńczyka ale w wersji, która idealnie sprawdza się na LCHF, czyli z jajkami, masłem i serem żółtym Jest to
Ola la LCHFporcje Czas przygotowania: 10-15 minut Składniki: 1 papryczka chili 1/2 łyżeczki gęsiego smalcu pęczek pietruszki 300g mięsa wołowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego Tamari bezglutenowego 2 jajka Przygotowanie 1 Papryczkę chili kroję w cieniutkie plasterki. 2 Od łodyżki pietruszki odrywam same listki i siekam. 3 Na patelni lub w woku na średnim ogniu rozgrzewam gęsi smalec
Book of spellszdążą wyciąć), będzie można zrzucić ciężkie kurtki i buty, dzień stanie się przyjemniejszy, a nam zdecydowanie poprawi się nastrój. Dlatego z okazji nadejścia wiosny upiekłam marchewkowy tort bezglutenowy. Niech i u nas w domu zagości wiosna. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTyle na niej robiłem, że w końcu postanowiłem zrobić naleśniki na standardowej patelni. Poniżej widzicie gdzie ona trafiła. Naleśnik przywarł, nie dało się odczepić. Wiem, że były to naleśniki bezglutenowe, które zazwyczaj ciężej się smaży, ale bez przesady… Wkurzyłem się i resztę ciasta usmażyłem na patelni tytanowej. Wow! Naleśniki nie tylko nie przywarły, ale jak poduszkowiec po niej śmigały
BlendmanIlość: ok. 30 szt. Czas przygotowania: 20 min + 2h chłodzenia Składniki: – 3/4 szkl. suchej kaszy jaglanej – 200 mleka kokosowego z puszki – 1 mrożony
Podwójnaporcjaporcji ) 1 porcja = 275 kcal 4 dojrzałe banany 1 i 1/2 szklanki maki pszennej ( wersja bezglutenowa : 1 szklanka maki ryżowej + 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej ) 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 70 g cukru ( można pominąć ) 50 g masła WYKONANIE: 1. Do rozpuszczonego, przestudzonego masła
Atlas Smakówprzypadnie Wam do gustu ta słodka i zdrowa rolada. Wszystkim którzy mieli okazję spróbować, bardzo smakowało. Wierzę im na słowo i deser polecam, tym bardziej, że jest całkowicie bezglutenowy, bez laktozy i bez pieczenia, dzięki czemu zachowuje maksimum wartości odżywczych. Gdyby nie pierzga pszczela, byłby wegański, ale zdecydowałam się ją dodać, nie tylko ze względu na intrygujące walory smakowe
Quinoa Raz!Dzisiaj zachęcam do przygotowania zdrowszego ciasta - biszkoptu kokosowego nadzianego jabłkami. Ciasto łatwe do przygotowania, kokosowe, z delikatnym biszkoptem i bardzo smaczne! Dodatkowo jeżeli użyjecie bezglutenowego proszku do pieczenia to ciasta będzie idealne dla osób chorujących na celakię :) Składniki na tortownicę do średnicy 24 cm: 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 6 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka
UgotowaćDziś miałam ochotę na coś a'la burrito. Zamiast pszenicznej tortilli przyrządziłam bezglutenowe naleśniki. W daniu tym też na próżno szukać mięsa, nie dodałam również ryżu. Wyszła mi ... hmmm... moja domowa, pyszna i zdrowa wersja burrito. Zjadłam jej łagodną postać, mój mąż dodał chilli w celu wyostrzenia smaku. A Wy lubicie łagodne czy pikantne dania? Składniki na 7 sztuk: naleśniki
Jeść, by żyć w zdrowiusię zdecydujesz. Ja tym razem wybrałam wersję tradycyjną z jabłkami i owocami leśnymi. Najlepiej smakuje na ciepło z bitą śmietanką kokosową lub posypany pudrem ze zmiksowanego ksylitolu. Bezglutenowy placek jabłkowy z owocami leśnymi Drukuj Porcje: 8 - 10 porcji (naczynie żaroodporne 30x20cm) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 laska wanilii 500g musu jabłkowego (kliknij po przepis) 2 łyżki miodu (lub syropu
Book of spellswygląda bajecznie! Ciasto swoim smakiem przypomina pyszny sernik ( moja mama się nie skapła! ). Ciasto nie zawiera ani grama mąki, ani grama masła, ani grama białego cukru. Jest bezlaktozowe oraz bezglutenowe! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) SPÓD: * błyskawiczne płatki jaglane – 70 g * migdały – 0,5 szkl * orzechy nerkowce – 1 szkl * olej kokosowy – 1 łyżka * prawdziwe, dobrej
Ostra na Słodkorukola, awokado, zielony ogórek, jajko, orzechy nerkowca i natka pietruszki. Wszystko skropione dressingiem na bazie octu porzeczkowego i oleju z pestek dyni. Zajadałam tę pyszną sałatkę z kromką mojego bezglutenowego pieczywa chrupkiego . Było bardzo smakowicie. Czytaj więcej
Wiem co jemsprawia, że ciasto ma zbitą konsystencję. - mąka pszenna: zapewnia elastyczność i wilgotność ciasta. - mąka kukurydziana: ma żółty kolor. Nadaje się do zagęszczania zup i sosów. Idealna na pieczywo bezglutenowe i na ciasta. - mąka żytnia: ma więcej wartości odżywczych niż mąka pszenna. Dobra do wypieku chleba. mąka pszenna, źródło: niam.pl - mąka sojowa: dobra do wyrobu mleka i past sojowych. Używana przez
Gotuję Testujęowoce suszone kompletnie nie są twarde, a mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Dodatek pistacji podkręcił smak i nadał troszkę chrupkości. Coś pysznego! Składniki: 30 g mąki owsianej bezglutenowej (Radix-bis) 30 g mąki gryczanej (Radix-bis) 50 ml napoju roślinnego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Zdrowie na języku :Pciasto bananowe, bezglutenowe oczywiście. Jestem fanką bananów i uwielbiam je w każdej postaci, czy to w koktajlu, czy w cieście lub po prostu solo. Co ciekawe jako mąkę użyłam kokosowej, która ku mojemu zaskoczeniu w ogóle nie jest wyczuwalna. Ciasto jest wilgotne i zwarte. Dużo razy eksperymentowałam z ciastem bananowym jednak nigdy nie wychodziło tak jak należy, jednak dzięki pomocy
madamekuchnia.wordpress.com