pyszne i zdrowe placuszki śniadaniowe, takie "pankejki" w zdrowszej odsłonie. Moje placuszki przygotowałam na bazie mąki ryżowej , wszak dodałam do nich odrobinę budyniu, dzięki czemu straciły miano "bezglutenowych", niemniej jednak budyń możecie w przepisie zwyczajnie pominąć. Placuszki będą wymagające podczas smażenia i przekręcania na drugą stronę, ale myślę, że dacie sobie radę. Placuszki śniadaniowe najlepiej smakują w towarzystwie świeżych
kolorowotorcikowoZapraszam na pyszne i zdrowe kuleczki w sam raz na słodki i zdrowy deser. Dodatkowo kulki są bezglutenowe. Pamiętajcie, że bakalie mają moc! Firma Agnex ma dla Was niespodziankę: zniżka 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Zapraszam, ja robię tam zakupy już dłuższy czas i jestem bardzo
słodkie i nie tylko historie kulinarneszybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? Składniki: 2 jajka M 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko ) 1 mniejszy ogórek kwaszony sól ziołowa do smaku pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do jajek
Słodkie okruszkiwszelkiego rodzaju kluseczki. Zanim okazało się, że nie mogę jeść glutenu, robiłam je bardzo często, później musiałam z nich zrezygnować, ale dość szybko zorientowałam się, że z mąk bezglutenowych też da się je przyrządzić i zaczęłam eksperymentować. To jest właśnie bardzo smaczny efekt jednego z takich eksperymentów. Z kolei owoce morza staram się jeść, gdy tylko mam okazję. W czasie
Quinoa Raz!Proste i szybkie w przygotowaniu bezglutenowe ciasteczka, które posmakować powinny każdemu, a szczególnie tym, którzy lubią bakalie. Przepis na te ciasteczka pochodzi z książki "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" . Jest w niej mnóstwo słodkich, a jednocześnie zdrowych przekąsek i dziś zapraszam na jedną z nich. SKŁADNIKI: - 60 gram amarantusa ekspandowanego - 2 małe jajka - 20 gram wiórków kokosowych - 30 gram
Wielopokoleniowopodwieczorek. Można go przelać rano do butelki i zabrać do pracy lub szkoły. Zasmakują w nim weganie, wegetarianie oraz osoby nietrawiące laktozy. Jeśli pominiecie płatki owsiane, otrzymacie koktajl bezglutenowy. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/koktajl-bananowo-malinowy-bez-nabialu-bez-cukru-banana-smoothie-raspberries2-1170x874.jpg The post Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaśniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie wykonałam aparatem Lumix Panasonic, w ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis podaje poniżej ;-) #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH BEZGLUTENOWE GOFRY: - 200 ml mleka bez laktozy - 100 g mąki kokosowej - 60 g mąki jaglanej - łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki zmielonych migdałów - 2 jajka rozmiar L - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIW naszym domu co weekend na życzenie naszej córki goszczą na śniadanie naleśniki W zasadzie wszyscy je uwielbiamy i często powstają ich nowe wersje. Tym razem
Ola la LCHFWITAM WSZYSTKICH ! Oto Kolejna propozycja szybkiego "odchudzonego" i bezglutenowego obiadu . Lżejsza wersja "kopytek" czy jak kto woli klusek kładzionych lub leniwych 😊 Mięciutkie ,delikatne, wręcz rozpływające się wzbogacone nutą korzennego cynamonu i słodyczą brązowego cukru , przełamane kwaśnym jogurtem Greckim ! Przepis pokochają nie tylko dzieci , ale także wielbiciele obiadów na słodko . Danie to sprawdzi się także jako lekki deser na świeżym
Marcepanowa kuchniatruflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem produktów bezglutenowych i bezlaktozowych zapraszam do sklepów Lidl, gdzie znajdziecie szeroki asortyment takich produktów
Kuchnia Bon Appetitjedzenia. Moje dziecię jest wybitnie mięsno-ziemniaczano-jajeczne, a jakieś placuszki nawet z rozmaitymi sosami stoją na drugim miejscu. Teraz jest mały L. więc próbujemy różnych glutenowych i bezglutenowych placuszków. Te są super gdy mamy dobre wiejskie mleczko i specjalnie trochę zostawimy do skwaszenia! Dla kogo: dla tych, którym zsiadło się mleko dla placuszkożerców dla dzieciaków Składniki: szklanka zsiadłego
Mania Wypiekaniajedną warstwę, a do ciasta wykorzystałam całą marchewkę, startą na tarce o małych oczkach. Nie użyłam jajek, więc dodając mleko roślinne z powodzeniem mogą je zajadać weganie. Ciasto jest bezglutenowe, ale (aaaaa!) zawiera cukier (aaaaa!). Oczywiście możecie go zamienić na dowolne słodziwo, ja jednak lubię cukier kokosowy w kokosankach :) Marchewkowa kokosanka Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje
KucharzycaJeśli smakowały Wam grzanki z dyni piżmowej (tutaj przepis) , ale nie mogliście jej ostatnio kupić to zdradzę Wam, że plasterki batatów to równie pyszne bezglutenowe grzanki. Są doskonałe, a robi je się dosłownie 10 minut. Składniki: 2 duże bataty pokrojone w plasterki grubości ok. 1 centymetra 100 g tartego żółtego sera kupny sos pesto zielenina do dekoracji
Ugotowane pozamiatanezaskoczyć nowym pomysłem. Ja wykorzystując ostatni bób w sezonie, przygotowałam makaron z tym pysznym przysmakiem. Makaron spaghetti z bobem Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarniste albo bezglutenowe) 7-9 ząbków czosnku w zależności od wielkości ( u mnie więcej niż mniej) 2 papryczki chili 1/2 kg bobu 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka masła
Moja Mama Gotuje