usmażeniu wychodzą prześmieszne kształty, które z pewnością zachwycą Wasze maleństwa :) Składniki: * 3 łyżki jogurtu greckiego * 1 łyżeczka cukru muscavado (możecie użyć zwykłego, białego) * 7 łyżek mąki tortowej (u mnie bezglutenowej) * szczypta ekstraktu z migdałów * 2 jajka Jajka roztrzepujemy i mieszamy z cukrem. Dodajemy jogurt i porządnie mieszamy. Dodajemy ekstrakt z migdałów oraz przesianą mąkę. Film na którym znajdziecie idealną
Klasyka Gotowaniaroku i zajmuje się dystrybucją i importem produktów ekologicznych i naturalnych. Posiada bardzo bogatą gamę produktów, w tym o specjalnym przeznaczeniu żywieniowym: produkty bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe oraz specjalną ofertę dla wegan i wegetarian. Polecam Wam i firmę i produkt. A poniżej moja inspiracja na pudding chia. :) Składniki: 1/4 szklanki nasion chia 400 ml mleka kokosowego syrop
Garniec Magaliejednak zaraz potem odczuwamy duże poczucie winy. Możemy jednak pozwolić sobie na małe przyjemności jeżeli dobrze dobierzemy składniki. Poniższy przepis na sernik jest wysokobiałkowy, niskowęglowodanowy a przy okazji też bezglutenowy. Bardzo wilgotny i smaczny. Składniki: 500g chudego twarogu 6 jajek cytryna 200g orzechów brazylijskich 50g masła 3 łyżki masła orzechowego Sposób przygotowania: Orzechy posiekaj bardzo drobno lub zmiel przy pomocy
wysmienitypoczątku miało być tylko beztłuszczowe a dopiero później zorientowałam się, że jest również bezglutenowe. Bardzo wilgotny, czekoladowy biszkopt, przełożony dżemem żurawinowym. Czyli połączenie słodkiego z kwaśnym. Bardzo pocieszające w chłodne jesienne dni:-) Składniki na małą blaszkę: 400g czerwonej fasoli 5 czubatych łyżek kakao pół szklanki cukru 3 jajka łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka proszku do pieczenia 50ml mleka
wysmienityNie ma to jak zjeść coś porządnego i pysznego na obiad. Polecamy Wam gulasz wołowy z czosnkiem i cytryną, który pochodzi z książki „Księga mięsa
Kuchenne Wariacjediecie Raw, ale widziałam też mięsne, z owocami morza i z rybami. Miałam okazję jeść tego typu danie w bardzo fajnej knajpce w Limie, gdzie serwowano potrawy bezglutenowe, wegańskie i raw. Generalnie idea jest taka, że w misce umieszcza się wszystkie składniki dania i podaje z sosem, zatem przeciętny Kowalski wrzucił by tam ziemniaki, schabowego i zasmażaną kapustę
Quinoa Raz!Edena to sklep ze zdrową żywnością, w którym znajdziesz ogrom przeróżnych produktów - certyfikowanych jako ekologiczne, bezglutenowe, przeznaczone dla wegan, diabetyków, dzieci. Możesz się tu także zaopatrzyć w środki czystości i naturalne kosmetyki. Co zauważyłam i co bardzo mi się spodobało to szczegółowe opisy pod zamieszczonymi produktami. Poznasz kilka informacji na temat danego artykułu, jego właściwościach, zastosowaniu, pochodzeniu itp. Markę
Zdrowie na języku :Ppszenne, delikatne, i wierzcie mi, że białe pieczywo od czasu do czasu nikomu szkody nie zrobi. Oczywiście jeśli może jeść produkty pszenne. Na szczęście sztucznie wywołana moda na jedzenie bezglutenowe powoli mija... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakoniec wlewamy odrobinę mleka roślinnego , tak aby konsystencja nam odpowiadała :) Gotowy "twarożek" najlepiej schłodzić w lodówce i rano delektować się pysznym serkiem na domowym pieczywie !! Przepis jest wegański i bezglutenowy , warty wypróbowania
Marcepanowa kuchniadodatkiem mąki amarantusowej, którą niedawno odkryłam i muszę przyznać, że sprawdza się bardzo dobrze jest idealna do naleśników, wypieków i wielu innych dań, a do tego jest bezglutenowa i zawiera bardzo dużo białka i innych cennych składników, koniecznie wypróbujcie ją jako zamiennik zwykłej mąki. Uwielbiam włoską kuchnię lubię wybierać typowe dania i modyfikować je na zdrowsze mniej kaloryczne
zdrowa vege kuchniaJest na bazie ciemnej, gorzkiej czekolady. Powinno być w środku wilgotne i soczyste. Bardzo trudno jest zrobić idealne Brownie. Ja podjęłam wyzwanie, które jest podwójnie trudne, ponieważ będzie bezglutenowe, bez mąki. Dziś już jest to powszechne i nikogo nie dziwi, może z wyjątkiem mnie , bo nadal nie mogę w to uwierzyć, jak ciasto może być bez mąki
pieprzny smaczektego wyglądają chyba całkiem uroczo, prawda? :) 0/5 szklanki mrożonych truskawek Hortex średni upieczony lub ugotowany burak (ok 150g) 2 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (próbowałam zrobić również z bezglutenowej owsianej, ale nie wyszło, dlatego odradzam eksperymenty;) ) 1 szklanka wody gazowanej 1/3 szklanki mleka 2% 2 łyżki oleju rzepakowego odrobina oleju (rzepakowego lub kokosowego) do natłuszczenia patelni
Mienta blog