wędzonej papryki. Całość jest banalnie prosta do przygotowania. Taka potrawa syci, rozgrzewa i dostarcza wszystkich potrzebnych składników odżywczych. Mogą ją przygotować również osoby będące na diecie wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej. Składniki (3 porcje): 150 g kaszy gryczanej niepalonej 1 papryka czerwona 1 cukinia 6 pieczarek 1 duża marchewka 2 pomidory kostka wędzonego tofu 2 łyżki posiekanej
Zdrowie na języku :Pkrówek 200-250 ml wódki 100 ml śmietanki 36% 150 ml bardzo mocnej kawy (z kilku pełnych łyżeczek) 3 pełne łyżki kawy Inka (u mnie bezglutenowa) Przygotowanie: Z kilku łyżeczek zaparzyć mocny napar kawowy i przefiltrować lub przygotować bardzo mocną kawę z ekspresu. Napar kawowy umieścić w garnku, dodać 3 łyżki kawy Inka i 100 ml śmietanki i podgrzewać
Ze smakiem i z pasjąDziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka
Kuchenne WariacjeTym razem nasze polskie, tradycyjne danie domowe, które każdy z nas zna Niby nie jest trudno je przygotować, ale często coś z nimi jest nie tak
Ola la LCHFRADIX-BIS - jest producentem, importerem oraz dystrybutorem szerokiej gamy produktów pochodzenia naturalnego. Oferta jest bardzo bogata, różnorodna, ciekawa, a także wzbogacona o produkty ekologiczne, bezglutenowe czy bezcukrowe. Tych kategorii jest o wiele więcej, dlatego zainteresowanych odsyłam do strony marki. Ja tymczasem zapraszam Was na słodką miseczkę, w której znajdziecie przepyszną quinoę z suszoną morwą i migdałami. Całości towarzyszy kokosowy
Zdrowie na języku :Pmoże sobie pozwolić na objadanie się bezkarnie słodyczami zawierającymi gluten czy laktozę. I właśnie dla tych osób przeznaczony jest pochodzący z książki Moniki Mrozowskiej " Słodko, zdrowo, świątecznie " przepis na bezglutenowy, bezjajeczny, bezcukrowy i bezmleczny piernik gryczany ze śliwką. PS. Recenzję książki "Słodko, zdrowo, świątecznie" możecie przeczytać na naszym blogu To czytają Saudyjskie Wielbłądy . Książka, jest aktualnie dostępna m.in
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKarp smażony to jedno z tych dań, które od zawsze pojawiają się na świątecznym stole w mojej rodzinie i zapewne w Waszych również Jeśli lubicie takiego
Ola la LCHFKolejny przepis, którym udowadniam że w modelach LCHF jest też miejsce na desery Tym razem coś dla wielbicieli muffinek. Pyszne, aromatyczne i delikatne babeczki, które mogą
Ola la LCHFKolejna propozycja dla tych, którzy chcą jeść zdrowo a pracują lub uczą się bądź studiują. Oto co możecie zabrać do pracy lub szkoły a czego nie
Ola la LCHFJajko w koszulce jest idealnym posiłkiem na LCHF. Wyróżnia je ścięte z zewnątrz białko oraz płynne żółtko. Wspaniale komponuje się z solą i pieprzem, świeżym szczypiorkiem
Ola la LCHFSos holenderski sprawdzi się idealnie wśród osób na LCHF. Przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut więc naprawdę warto stosować go w kuchni. Kremowy i subtelny, idealnie komponuje
Ola la LCHFNie wyobrażam sobie świąt bez pierników. Dotychczas pokazywałam już przepis na małe ciasteczka pierniczki a tym razem pora na ciasto piernik Niezwykle aromatyczny, korzenny, wypełniony bakaliami
Ola la LCHFDziś będzie o mące bezglutenowej, do której wciąż wiele osób podchodzi z pewną dozą nieufności. Mąka z ciecierzycy stała się popularna stosunkowo niedawno, stąd też niektórzy nie do końca wiedzą jakie ma właściwości i jak tak naprawdę wykorzystać ją w swojej kuchni. Postaram się nieco rozjaśnić i przekonać Was, że warto spróbować. Zacznijmy od podstaw, czyli wyjaśnienia pokrótce
Powiedz dietom nieSzybki i prosty deser który można zrobić jak mamy ochotę na coś słodkiego a nie chcemy spędzam w kuchni dużo czasu. Wersja bezglutenowa z nuta migdałowo owsianą. Kruszonka wyszła pyszna dzięki temu połączeniu. 1/2 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki migdałów tartych 50 g masła 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki cukru trzcinowego 40 dkg śliwek 1 łyżka cukru trzcinowego Śliwki
wesoła kuchniaTarta lekko wędzona za sprawą ryby, z dodatkiem fasolki, kukurydzy i groszku Firmy JAMAR . Otrzymałam smaczną paczuszkę dzięki której ona powstała. Wersja bezglutenowa. Tarta powstała fajna, krucha. spód tarty: 150 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 3 żółtka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy miks 150 g masła zimnego 3 łyżki zimnej wody farsz: 2/3 puszki kukurydza z groszkiem
wesoła kuchnia