bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:457/1049)

Wegański budyń czekoladowy z kawą, kokosem i whiskey, Dobrze się rozmawia w miłym towarzystwie 186

Dziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z czekoladą - bezglutenowe, wegańskie :) 168

Spontaniczne połączenie składników dało oto taki efekt. Jestem w 100% zadowolona. Muffinki są bezglutenowe i wegańskie, słodziutkie, czuć banana i wanilię oraz oczywiście pyszne czekolady.   😄 Składniki (4 sztuki): 100 g banana 30 g mąki kasztanowej  30 g mąki ryżowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 ml napoju roślinnego  1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii 80 g ziaren konopi

Zdrowie na języku :P
Placki z quinoa kokosowo migdałowe 187

Niedawno przyrządziłam sałatkę z czarną quinoa . Dzisiaj proponuję placki z quinoa kokosowo migdałowe. Pyszne bezglutenowe placki pachnące kardamonem. Uwielbiam kardamon . Najlepiej świeżo zgnieciony w moździerzu. Niesamowity aromat. Doszłam do wniosku, że czasami mam większą ochotę na kardamon niż cynamon. Jeśli nie podzielacie mojego zdania z pewnością możecie zamienić nieco pieprzny kardamon na słodki cynamon. Placki z quinoa przyrządzam często

codojedzenia
Co zjeść na śniadanie? Co to jest krem budwig? 171

rognieciony widelcem) 2 suszone figi 3 suszone śliwki   3. Pełnoziarniste zboża: 2 łyżeczki świeżo i drobno zmielonych:  w wersji z glutenem owsa lub jeczmienia w wersji bezglutenowej: prosa lub komosy ryżowej   4. Rośliny oleiste. 2 łyżeczki świeżo zmielonych ziaren: lnu, slonecznika, sezamu, dyni, migdałów, orzechów. 5. Owoce  150 -200 g owoców z danej pory roku, najlepiej

MODA NA BIO
Curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą 175

Dzisiaj mamy dla Was rozgrzewające, ostro-słodkie curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą :)   Składniki na curry: – 1 pierś z kurczaka (ok. 300 g

Kuchenne Wariacje
Pulpeciki rybne w sosie słodko-kwaśnym 193

podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Inspiracją do zrobienia pulpetów był przepis Jamiego, w wersji oryginalnej są z kalmarów i mrożonych krewetek, ja wolę jednak białą rybę :) W wersji bezglutenowej bułkę tartą należy zastąpić np. mąką z amarantusa. 4 filety z morszczuka (lub innej ryby) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków bułka tarta 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej natka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik kasztanowy 187

moimi małymi modyfikacjami. Muszę się przyznać, że to mój pierwszy sernik pieczony w kapieli wodnej, ale na pewno nie ostatni. Efekty są nieziemskie! Składniki na spód: 150 g bezglutenowych ciastek typu digestive ok 50 g roztopionego masła (oryginalnie w przepisie jest 30, ale za chiny nie chciało mi się to zlepić jakoś sensownie) Ciastka zmiksujcie w malakserze, dodajcie masło. Wyłóżcie

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto z cieciorki z bakaliami 187

Pyszne, wilgotne ciasto z ciecierzycy bez dodatku cukru i tłuszczu. Można przygotować je w wersji bezglutenowej dodając np. mąkę gryczaną. Można zrezygnować z bakalii i podać z ubitą śmietanką 30% lub kokosową. Smaczne w każdej wersji :) Składniki na małą prostokątną/kwadratową blaszkę: 280 g suchej ciecierzycy 5 pełnych łyżek gorzkiego kakao 8 pełnych łyżek ksylitolu 4 łyżki dowolnej mąki

Ze smakiem i z pasją
Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy 151

minut. Po upieczeniu ciastka są delikatne, więc zanim przełożysz na talerz to je wystudź. Ciacha możesz udekorować roztopioną czekoladą. Po wystudzeniu są naprawdę lekkie, miękkie i puszyste. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pizza na spodzie z mąki z cieciorki 198

cieciorki, a ostatnio stwierdziłam, że wreszcie pora ją do czegoś wykorzystać i tym oto sposobem trafiłam na blogu Kotlet.tv na pizzę. Pomijając ze składników mozzarellę będzie ona nie tylko bezglutenowa, ale także wegańska i bez laktozy. Ciasto jest płynne, jednak po zapieczeniu zmieni zupełnie konsystencję, więc nie musicie się tym martwić. Pizza w 100% wychodzi, jest przepyszna i zdrowa. Natomiast

Fabryka pomysłów
Budyń ryżowy z owocami - wegański i bezglutenowy :) 162

Budynie wykonane z kaszy jaglanej to jedne z moich ulubionych. Tym razem postawiłam na całkowitą dla mnie nowość, a mianowicie budyń ryżowy. Wykonany z produktów bezglutenowych i wegańskich. Ma mocno kleistą, półgęstą konsystencję. Urozmaiceniem są chrupiące owoce liofilizowane , które znajdziesz zarówno w środku tej kremowej masy jak i na zewnątrz. Efekt końcowy wyszedł bardzo zadowalający i z pewnością ponowie

Zdrowie na języku :P
Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi 171

Lekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby przygotować niebanalne śniadanie - pieczoną jaglankę szarlotkową z dodatkiem orzechów włoskich. Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 jabłka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 czubata łyżeczka cynamonu garść orzechów włoskich Kaszę

My Chcemy Jeść
Cripsy Natural - naturalna i zdrowa przekąska - recenzja 141

Cechy Crispy Natural:   -  wysoka zawartość błonnika pokarmowego   - niska zawartość tłuszczów nasyconych    - bez smażenia i pieczenia     - bez dodatku cukru    - produkt bezglutenowy    - bez konserwantów   -  polecane jako uzupełnienie racjonalnej diety    - także dla wegetarian i dzieci powyżej 3 roku życia   Testowałam: 1. Jabłko  Chrupiące jabłka Crispy

Di gotuje
Szpinakowe crepes czyli jak jeść tanio w styczniu 190

pewno znajdziecie mnóstwo inspiracji. Nasiona, orzechy czy suszone owoce zawsze zalegają na półkach. Można je wykorzystać w styczniu do owsianki czy pieczenia chleba czy szpinakowych crepes. Szpinakowe crepes bezglutenowe Składniki: na 10 crepes 2,5 dl mąki gryczanej 40 g świeżego szpinaku 4 jajka 400 ml mleka 1 łyżeczka soli masło lub olej do smażenia Nadzienie 1 wiejski twarożek garść

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania