Uwielbiam gzik z twarożkiem , ale ziemniaki można jeść też z każdą inną pastą kanapkową – będą sycące i bezglutenowe. Składniki: kilka ładnych, średnich ziemniaków pasta jajeczna – przepis tuta j kilka rzodkiewek do dekoracji Jak zrobić gzik z pastą jajeczną? Ziemniaki myjemy i szorujemy szczotką do warzyw, gotujemy w mundurkach przez 30 minut. Zostawiamy je do przestygnięcia, obieramy
Ugotowane pozamiataneokazję mam wypiekać smakołyki rabarbarowe razem z dziewczynami w akcji " Ciasto na niedzielę". Przepis zaczerpnęłam z bloga Veggieola . Zajrzyjcie tam koniecznie, blog pełen inspiracji na dania vege, a nawet bezglutenowe. Składniki: - 100 gram kaszy jaglanej np. ze sklepu zielona esencja - 250 ml śmietany roślinnej - sok z połowy cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 5 łyżek cukru - cukier waniliowy - odrobina oleju
Życie zaczyna się w kuchniBardzo lubię warzywne placuszki, z ziemniaków i cukinii robiłam już na milion sposobów ale tym razem postanowiłam zaproponować coś fajnego osobom będącym na diecie bezglutenowej. Pyszne placuszki z cukinii polecają się również dla was;) mąkę pszenną zastąpiłam mąką jaglaną, dodatkowo możemy je usmażyć na oleju kokosowym. Składniki: 1 duża cukinia cukinia 1 cebula 100 gram mąki jaglanej 2 jajka
Życie zaczyna się w kuchniżyczę smacznego! Jeśli dotrwałeś aż do tego miejsca, wiedz, że bardzo przyjemnie będzie mi zobaczyć ślad Twojej obecności u mnie. Zapraszam do komentowania i wypróbowywania przepisów! #kokosanki #bezgluten #bezglutenowe #ciasteczka #ciastka #kokos #itbmtt
I tu będę miała takie temleka. Żywienie paleo oraz protokół autoimmunologiczny stosowany między innymi przy Hashimoto wykluczają zboża i nabiał. Całe szczęście można przyrządzić „owsiankę” paleo bez owsa, nabiału, orzechów, strączków, cukru. „Owsianka” paleo, bezglutenowa, wegańska, bez nabiału, orzechów i zbóż... Wpis „Owsianka” bez zbóż, nabiału, nasion pojawił się najpierw na blogu PaleoSMAK
PaleoSMAKbrownie z batatów, jednak miało ono trochę za dużo węglowodanów. Zacząłem więc testować brownie z cukinii i okazało się, że jest całkiem smaczne! Brownie z cukinii – ciasto czekoladowe paleo – bezglutenowe, bez... Wpis Brownie z cukinii (ciasto czekoladowe paleo) pojawił się najpierw na blogu PaleoSMAK
PaleoSMAKWiele chlebów paleo jest dość wilgotnych i ciężkich, mają też wyraźny posmak omleta albo kokosa (z mąki kokosowej). Chleb paleo z ziemniaków i lnu jest lekki i dość suchy – bezglutenowy, bez mąki kokosowej, zbóż i nabiału. Smakiem ten chleb odpowiada nieco pszenicznemu razowemu albo pełnoziarnistemu, choć nie ma w składzie pszenicy ani żadnych innych zbóż. Doskonale nadaje się na kanapki
PaleoSMAKinnych chorobach z autoagresją? Ścisły protokół autoimmunologiczny – sposób odżywiania stosowany w takich przypadkach – wyklucza jajka, orzechy, zboża i nabiał. Można! Jest chleb zgodny nawet ze ścisłym protokołem autoimmunologicznym – chleb bezglutenowy, bez jajek, orzechów, zbóż, pseudo-zbóż, nabiału – chleb... Wpis Chleb bananowy AIP (paleo, bez jajek) pojawił się najpierw na blogu PaleoSMAK
PaleoSMAKDynia często gości w naszej kuchni więc zapraszamy na kolejne dyniowe wariacje, gdzie tym razem będzie makaron dyniowy z kurczakiem i pieczarkami :) Składniki na dyniowy makaron
Kuchenne Wariacjeprzez 15-20 minut (w zależności od grubości ciastek). Zaraz po ich upieczeniu ciasteczka mogą być miękkie więc je wystudź, wtedy stwardnieją i staną się idealnie kruche. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe wegańskie ciasteczka z pistacjami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmieć dużo energii! Ryż jest bardzo dobrym źródłem złożonych węglowodanów, które powinny być podstawą naszej diety. Takie węglowodany są dłużej trawione, dzięki czemu jesteśmy dłużej syci. Do tego jest bezglutenowy, więc śmiało można go jeść nawet jeżeli mamy nietolerancję na gluten. Jak dla mnie biały i brązowy ryż nie różnią się bardzo smakiem. Jeżeli chodzi o kalorie to nie zdziwcie
rabarbarowobrak konserwantów to jeszcze można skomponować jego smak wg własnego uznania. Zdecydowałam się na egzotyczne smaki stąd dodatek kokosa, bananów, ananasa, mango i papai. Dodatkowo musli jest w wersji bezglutenowej, ale można oczywiście użyć zwykłych płatków owsianych i kukurydzianych. Takie musli doskonale smakuje z jogurtem naturalnym lub mlekiem. Ja bardzo często zajadam je z budyniem lub kisielem. Wykorzystuję też
Wiem co jemkokosowa uzyskiwana jest ze stałych części wnętrza orzecha kokosowego, zawdzięcza temu subtelny aromat i smak kokosa. Jest lekka i sprawdza się idealnie do wypieków i naleśników. Jest ona produktem bezglutenowym, zawiera pokaźną ilość błonnika i charakteryzuje się działaniem przyspieszającym metabolizm. Zawiera dużą ilość tłuszczów, większość z nich to tłuszcze nasycone mające złą opinię. Jednak te zawarte w kokosie średniołańcuchowe mają
Gawron w rosolerybnego), wody z kaktusa, pestek arbuza, kiszonek, jogurtów warzywnych i złotego mleka z kurkum ą. Jeszcze popularniejsza będzie kuchnia wegetariańska i produkty dla wegetarian typu Bezmięsny Mięsny, oraz bezglutenowe zamienniki i bezalkoholowe koktajle. Kiszonki i słoiki W 2016 ukazało się całkiem sporo książek o kiszonkach (tutaj zestawienie ), więc wiemy już, że fermentowana żywność jest pyszna i zdrowa. Jeśli nastawiliście
Ugotowane pozamiatanecaprese z pesto (przepis) . Pieczenie pomidorów to zdecydowanie moja ulubiona metoda ich obróbki, a ta sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Kasze bulgur możecie zastąpić dowolną: np bezglutenową jak komosa ryżowa, lub bardziej powszechną jak np: jaglaną czy gryczaną niepaloną. Składniki na ok 4 porcje Czas przygotowania: 120 min 6-8 szt. pomidorów śliwkowych 250 g kaszy bulgur
Słodki Kompromis