oraz kilka podstawowych warzyw, jakimi są pomidor, ogórek i czerwona cebula. Rewelacyjne połączenie, wszystko ze sobą świetnie grało. Przy okazji wizyty w Kauflandzie natrafiłem na bułkę tartą chrupiącą i bezglutenową w jednym. W składzie mąka z kukurydzy i ciecierzycy, więc nie mogłem nie skorzystać… porwałem paczkę z zamiarem użycia do burgerów. Ty oczywiście możesz użyć zwykłej bułki tartej
Blendmanjest bardzo dobry - kremowy, słodki, jakby maślano-serowy - pycha! I nawet szybko się robi :) Więcej o Bio-Kraina TUTAJ :) Składniki (ok. 3 porcje): 250 g makaronu ryżowego bezglutenowego (Bio-Kraina) 1/2 średniej dyni Hokkaido 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 50 g nerkowców 200 ml śmietany owsianej (Bio-Kraina
Zdrowie na języku :Pchciała i musiała zostać zrealizowana ;) efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - doskonale wilgotne, rozpływające się w ustach i idealnie słodkie brownie z kaszy jaglanej! Poezja smaku! Mój pierwszy bezglutenowy wypiek, który miał na celu wypróbowanie nieco innej, może minimalnie zdrowszej (bo bez mąki, z olejem kokosowym zamiast masła czy margaryny, ale jednak z nutellą;)) wersji ciasta. Tak przygotowane z dbałością ciasto
Kolorowy PrzepisownikWarto wiedzieć, że kasza gryczana nie zawiera glutenu i nie zakwasza organizmu. Jest idealna do komponowania w oparciu o nią potraw przy chorobie hashimoto, czy diecie bezglutenowej. Kasza gryczana jest bogatym źródłem dobrze przyswajalnego białka, błonnika, kwasu foliowego i aminokwasów. Poprawia pracę jelit i metabolizm, a także korzystnie wpływa na układ krążenia, czyli ta kasza to samo zdrowie. Zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnikOshinki to bardzo popularne ciasteczka, w szczególności w internecie. Proste w przygotowaniu, lekko kokosowe, chrupiące i bezglutenowe. Zapewne wielu z Was pamięta je z dzieciństwa! Może warto odtworzyć te smaki...? :) Składniki: (na ok. 40 sztuk) Ciasto: 250 g miękkiego masła 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 200 g kleiku ryżowego
Nastoletnie Wypiekanietakże to ich recenzje będzie mogli wkrótce przeczytać. Desery Koko Yogo to doskonała alternatywa dla osób uczulonych na mleko i produkty mleczne, osób, które są diecie wegańskiej i bezglutenowej. Te pyszności produkowane są ręcznie, bez użycia jaj, mąki, cukru czy soi. Użyte składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są wysokiej jakości i pozbawione konserwantów. WŁAŚCIWOŚCI KOKOSOWEGO DESERU KOKO YOGO
Zdrowie na języku :Pbajecznie smaczna i intensywnie kokosowa. Dodatkami są masło orzechowe, wiórki kokosowe i maliny (jak dobrze, że zamroziłam kilka torebek na przyszłe miesiące :D). Składniki: 50 g płatków owsianych bezglutenowych 250 ml napoju roślinnego 1 łyżka musu kokosowego (Look Food) 1 łyżeczka błonnika owsianego (Look Food) 1 łyżeczki stewi (Look Food) dodatki - maliny, masło orzechowe, wiórki kokosowe
Zdrowie na języku :Pwstępie pora na przepisy, dla każdego zioła jest ich co najmniej trzy. Najczęściej są proste, kilkuskładnikowe i podążające za współczesnymi trendami kulinarnymi np granola z gruszkami i tymiankiem czy bezglutenowe ciasteczka z melisą. Już jak czyta nazwy tych smakołyków, moja wyobraźnia podsuwa mi ich aromat i próbuje zaciągnąć do kuchni by tam coś pysznego wyczarować. Zdecydowanie ciekawa pozycja, po którą
Cynamonowe szczęścieziołami o wyczuwalnym posmaku delikatnego i puszystego serka śmietankowego i pora. Idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Kolejna seria dla miłośników makaronów - tu także możecie użyć makaronu bezglutenowego. Jak zawsze, pomysłowo, zdrowo, szybko i ziołowo:) Jeśli lubicie makarony i macie ochotę spróbować nowego połączenia (a pomysłów jest masa na sosy do makaronów) to wypróbujcie połączenie pomidorów
Zasmakuj Kuchnidahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki również są łatwo dostępne. Dahl możemy podawać według uznania, z ryżem (wtedy będzie to wersja bezglutenowa), jak i z chlebkami naan. Danie jest o tyle fajne, że po podgrzaniu smakuje nawet lepiej niż świeżo przygotowane (niczym nasz polski bigos). Dlatego właśnie wczoraj nabierałem sobie dahl za pomocą
Blendmanryżowy. Smakuje bardzo naturalnie. Podsumowując, w smaku bardzo dobry i jeżeli nie miałby w składzie cukru na pewno zostałby moim ulubieńcem :) MLEKO OWSIANE baza owsiana (99,5%) - woda, bezglutenowy pełnoziarnisty owies (11,5%) * olej słonecznikowy * sól Jest to jedyny spośród prezentowanych produkt ekologiczny, który posiada takowy certyfikat. Napój pachnie słodko-owsiano i tak też smakuje. Bardzo naturalny smak
Zdrowie na języku :PWypieki bezglutenowe są o wiele lżejsze od tego z mąki pszennej. Smakuje na pewno nieco inaczej, ale warto się przyzwyczaić. Dzisiaj chciałam Was zaprosić na kukurydziane ciasto, które w sumie mogłoby być również chlebem. Najważniejsze jest to, że jest delikatne w smaku, puszyste i wilgotne. Do przygotowania chleba (keksówka) potrzebujemy: – 1 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 2 łyżeczki
Szybko Tanio SmacznieBabka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę – bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 ml mleka roślinnego – 50 g oleju roślinnego – 100g mąki gryczanej – 200g mąki z migdałów – proszek do pieczenia – 1 banana – sok z cytryny
Szybko Tanio Smacznieszklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy – budyń waniliowy – ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej) W celu przygotowania „Zebry” utrzyjcie na jasną puszystą masę masło z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawajcie ser oraz śmietanę, cały czas ucierając otrzymywaną masę. Następnie wbijcie jajka i dodajcie
Szybko Tanio Smaczniepłomieniach sięgających brzegów ciasta. Reasumując – jak zwykle przypadek! Ale za to jaki efekt końcowy i co za smak. Do przygotowania 1 flammkuchen potrzebujemy: 125 g mąki (u mnie bezglutenowa) 2 łyżeczki oliwy 50 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli 2-3 czerwone cebule 100 g crème fraîche 1 żółtko świeżo mielony pieprz sól W misce umieszczamy mąkę, oliwę, sól
Szybko Tanio Smacznie