najprostszy przepis. Wychodzi za każdym razem, smakuje wyśmienicie zarówno sama jak i z dodatkiem wszelakich konfitur. Na przykład z konfiturą ze śliwek (link) Przepis idealny Chałka z kruszonką to obowiązkowe zaopatrzenie naszego chlebaka. Kiedyś kupowaliśmy fajną chałką w lokalnej piekarni, niestety piekarnię zamknięto i dostęp do tego
kuron.com.plsmaku. Czarny czosnek to tak naprawdę biały czosnek poddany procesowi fermentacji.W wyniku tego procesu zmienia się smak. Czosnek traci swoją ostrość i nabiera słodkiego posmaku (przypomina on nieco suszone śliwki, lukrecję lub ocet balsamiczny). Przemianie ulega też konsystencja ząbków - staja się nie tylko granatowo-czarne, ale też miękkie i nieco kleiste (jak serek topiony). Składniki - 50 g pieczarek - 1 ogórek
Zainspirowana w kuchniSKŁADNIKI: - jajo - 1 szt. - woda - (20ml) - odżywka białkowa - (25g) - wiórka kokosowe - (10 g) - kakao - (5g) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki - masło klarowane - (3g) jako dodatek: - śliwki - 2 szt. (70g) - serek wiejski - (50g) WYKONANIE: Jajo wymieszać z wodą, dodać odżywkę białkową, kakao, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Na rozgrzaną patelnię wylać masę
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSuszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko śliwki ( http://kuchniawedwoje.pl/suszone-sliwki/ ) ale i maliny. A co można zrobić z tych suszonych owoców? O tym w dalszej części artykułu. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.pljagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany z budyniem bananowym appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoJesień już w pełni! Za co ją lubicie? Ja uwielbiam ją przede wszystkim za cudowne warzywa i owoce. Uwielbiam dynie, kapustę, jabłka, gruszki i śliwki, a tych o tej porze roku nie brakuje Na jesienne chłodne dni świetnie sprawdzi się rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki. Pyszny, aromatyczny, o cudownym kolorze, … no cóż mogłabym wyliczać tak długo. Najlepiej
PatiGotujeŚliwki się skończyły, malinek znalazłam już tylko parę, ale za to mam jeszcze mnóstwo gruszek i dziś właśnie przygotowałam taki pyszny, prosty a przede wszystkim zdrowy deser jaglany. Ja ten pucharek pełen zdrowia zjadłam zamiast deseru do przedpołudniowej kawy, ale spokojnie może zastąpić kolację czy śniadanie. Składniki (na 2 porcje): 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 gruszka
Cynamonowe szczęścieProste do zrobienia, bardzo smaczne i zaskakujące swoim wyglądem. Ciasto Fale Dunaju, zrobiłam z wiśniami, bo taka wersja najbardziej mi odpowiada, ale możecie również dodać śliwki. Ciasto składa się z jasnego i ciemnego ciasta z owocami oraz masy budyniowej i polewy czekoladowej. Weekend już niedaleko, więc zachęcam wypróbować przepis 😊 Składniki: Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier
kulinarne odsłony patiMożna je kreatywnie wykorzystać, nadając im drugie, smaczne życie Nie marnuję – ziemniaki Burgery ziemniaczano – marchewkowe Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką Kotlety ziemniaczane z kaszą Knedle ziemniaczane ze śliwkami Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i papryką Tortilla de patatas Gnocchi Czekam teraz na Wasze pomysły na niemarnowanie ziemniaków Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuję
365 dni dookoła kuchniprzyjaciół, szczerze polecam. Z pewnością na dokładki trzeba się przygotować:) Składniki 500 g polędwiczek wieprzowych 2 łyżki oleju kilka plastrów szynki dojrzewającej sól, pieprz do smaku Sos 400 g śliwek 50 g powideł śliwkowych 80 ml … Czytaj dalej Polędwiczki w sosie śliwkowym
gotuj ze mnąjuż oficjalnie wkrada się chłodem pod płaszcz i prowokuje do wyjęcia z szafy wszystkich grubych swetrów. Lubię ją, tą jesień :) jest przytulna, a przy okazji hojna - dynie, owoce lasu, śliwki, gruszki, jabłka... Tyle do przerobienia! :) Dziś rozgrzewające curry na śniadanie, bo dłonie zimne, a niedziela leniwa. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie! Składniki: 500g dyni / 150 g ziemniaków / 100g pieczarek
Spektrum Smakumasła bądź Kasi 250g * 2 szklanki mąki pszennej * szklanka cukru * 4 jajka * łyżeczka proszku do pieczenia * 1 cytryna * 2 łyżki kakao * owoce : porzeczki, śliwki, maliny Przygotowanie : Masło utrzeć z cukrem i z jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sok wyciśnięty z cytryny. Ciasto wymieszać, odłożyć 1/3. Dodać skórkę otartą z cytryny
Magiczne Życie Martypiękny kolor pieczonych ziemniaków? Sekret tkwi w dwóch podstawowych składnikach. Pierwszy to złocisty olej rzepakowy. Złoto w płynie. Drugi składnik to wędzona papryka, której aromat przypomina mi o wędzonych śliwkach. wybierając ziemniaki pamiętajmy, aby był to gatunek idealny do pieczenia. Udało mi się dzisiaj właśnie takie kupić, jak widać na zdjęciu w tle, ziemniaki są jasne i malutkie
Moja smaczna kuchniapokryła się w tym roku z pogodą – od razu zrobiło się zimno i ponuro. Nie lubię tej pory roku, więc pocieszenie odnajduję w owocach i warzywach: dyniach, jabłkach, śliwkach i figach. Kupiłam ostatnio mnóstwo jabłek. Z części zrobiłam na prośbę męża szarlotkę cesarską , a kolejne – oprócz podjadania, wykorzystałam na wytrawnie – jako dodatek do wyjątkowej karkówki zapiekanej
Poezja smaku