Nie ma to jak prosty i kolorowy obiad, który na pewno i Wam posmakuje. Polecamy kaszę jaglaną z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką :) Składniki
Kuchenne WariacjeChleb z mąki gryczanej Na blogu od bardzo dawna jest chleb z kaszy gryczanej , który cieszy się wśród Was ogromną popularnością. Nie ma jednak przepisów idealnych
Blendmanczęścią, gęstą część mleka można wykorzystać np. do warzyw z basmati w mleku kokosowym ). Smaczne połączenie i odpowiednie dla osób mających alergię lub nietolerancję na białka mleka krowiego. Dodatkowo: bezglutenowe. Smacznego! Składniki: 1 marchewka 1 pietruszka 2-3 łyżki oleju roślinnego 1 duży kalafior 1/3 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (rzadsza część, dowolna ilość) sól, pieprz lubczyk posiekana, świeża zielenina
Qlinarnie i QlinarnieBudyń w wersji wegan – bez jajka. Bezglutenowy – bo przygotowany na skrobi z mąki z manioku. Ciekawy w konsystencji bo nie dosyć, że maksymalnie gładziutki i kremowy, to jeszcze o strukturze… żelków. Samodzielne zrobienie galaretki truskawkowej na wierzch deseru to też nie problem! Tapioka to skrobia z bulw manioku. Ma niewiele białka, trochę łatwo strawnych węglowodanów. Nie uczula – jest hipoalergiczna
Karo in the KitchenDzisiaj kolejna odsłona z serii sałatek warstwowych, które nie tylko doskonale smakują ale i pięknie wyglądają. Idealnie sprawdzają się zatem na wszelkiego rodzaju imprezach, ale i
Ola la LCHFksylitolu) – 2 łyżki z lekką górką 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 100g truskawek wiórki kokosowe do posypania wierzchu *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier lub ksylitol, cały czas miksując. Potem stopniowo dodawać po 1 żółtku miksując
Fabryka pomysłówIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 15 min + chłodzenie Składniki: – 100 ml mleka kokosowego z puszki – 300 ml mleka krowiego (lub można dać całą puszkę
PodwójnaporcjaWeekendowe śniadania na zamówienie Wiktorii to u nas tradycja Tym razem serwowałam puszyste racuszki z truskawkami, ale w wersji bez glutenu i laktozy. Cudowny zapach truskawek
Ola la LCHFIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 min. Składniki: – 200 g truskawek – 300ml mleczka kokosowego z puszki – 1 -2 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki
Podwójnaporcjamgnieniu oka. Dla nas to dobra wiadomość, bo możemy cieszyć się tymi owocami przygotowywanymi na różne sposoby. Niżej prezentuję wegańską wersję na truskawki, idealną dla osób o diecie bezglutenowej i bezlaktozowej. W tej szybkiej propozycji truskawki są gorące, ale się nie rozpadają. Składniki (na formę o średnicy 22 cm): truskawki 2 łyżeczki brązowego cukru 50 g mąki kokosowej
Weekendy w domu i ogrodziewspółgrające smakowo. Polecamy tartę z tymi specjałami z dodatkiem kremu jaglano-waniliowego. Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (w wersji bezglutenowej: (1 szklanka mąki gryczanej i 1 szklanka mąki jaglanej) 120 g zimnego masła lub oleju kokosowego 3 łyżki cukru pudru (u mnie z ksylitolu) szczypta soli około 1/3 szkl. zimnej
Moja Mama GotujePulpeciki jaglane z batatem i botwinką polecam na obiad wszystkim wielbicielom tytułowych składników, osobom na diecie odchudzającej lub bezglutenowej i rodzicom gotującym dla swoich dzieci. Propozycja jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Batat i botwinka nadają całości słodyczy, dlatego szczególnie upodobały sobie to danie moje dziewczynki (i polecam wszystkim dzieciom), ale ja - jako jaglany kaszożerca ;) i wielbiciel zarówno batata
Kolorowy Przepisownik