Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację. Składa się z kilku bardzo prostych składników, w tym
Ola la LCHFprzepełnionej przeróżnymi produktami szafce ( swoją drogą zamiast ubywać produktów, ja wciąż nie mam miejsca, aby wcisnąć do środka coś nowego, też tak macie? 😂), Okazało się, że mąki są bezglutenowe, a więc ciasto w efekcie wyszło pozbawione właśnie glutenu. Dalej już mniej wyszukane produkty, coś słodkiego, coś tłustego i proszę bardzo - wyśmienite, pyszne, puszyste, leciutkie ciacho jogurtowe z owocami. Skusisz się
Zdrowie na języku :Pblog: quinoaraz.blogspot.com Quinoa z rabarbarem, miodem, tymiankiem i gorzkimi migdałami autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Lody truskawkowo-rabarbarowe podane z ekspandowaną quinoą oraz podsumowanie miodowej akcji autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Bezglutenowa tarta z kokosowo-arbuzową pianką autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Płatki na śniadanie z owocami i miodem
Quinoa Raz!kontrowersyjne, ale ciekawe i smaczne. Musicie spróbować. Trochę obawiałam się smaku końcowego,ale fasola jest niewyczuwalna. Czuć za to dość mocno nutę banana. Ciasto dobre dla osób na diecie bezglutenowej, gdyż nie zawiera w sobie mąki. Składniki (keksówa 25x11cm): Ciasto: 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 banan 1,5 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki sody
Gotuj z Mąkąniewielkiej ilości nie zaszkodzi nikomu! Do placuszków nie dodałam cukru, by bezkarnie móc zjeść czekoladową polewę. Cwaniara ze mnie :)! Składniki (na 2 porcje): 5 łyżek dowolnej bezglutenowej mąki (użyłam mixu mąk Schar) 150 gram jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka kakao szczypta soli migdały w płatkach olej rzepakowy
Mango Papajagram, jajka 3 sztuki, cukier 100 gram, sól - szczypta, aromat cytrynowy 1 łyżeczka, mleko 150 ml, masło 75 gram, truskawki świeże 40 dag, cukier puder - ile potrzeba ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze niż w wersji bez jajek - użyłam mąki do testowania razem z drożdżami suszonymi w zestawie
W Mojej Kuchni Lubięziela angielskiego 2 goździki 1 ziarno jałowca 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki gałki muszkatołwej ok. 1 płaskiej łyżeczki pieprzu sól Dodatkowo: bułka tarta lub mielone orzechy w wersji bezglutenowej do podsypania Przygotowanie: 1) Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na drobnych oczkach. W sumie powinno wyjść około 1 szklanki startych warzyw. 2) Cebulę pokroić i podsmażyć na łyżce oleju
Fitsweet.mePrzepyszne placuszki bananowe z wykorzystaniem mąki bezglutenowej jaglanej. Jeśli nie macie mąki jaglanej, lub jej nie lubicie, wykorzystajcie do przepisu zwykłą mąkę lub płatki owsiane. Tutaj możecie sobie pozwolić na wybór :) Placuszki podane ze świeżymi owocami, smakują obłędnie. Składniki: - 1 banan dojrzały - 1 jajko - 1 łyżka mąki jaglanej - cynamon do smaku Dzień dobry ☀️ u mnie słońce za oknem
CookYourselfBezglutenowa tarta z pieczonego jogurtu to nasza propozycja dla osób na diecie. Na spodzie z podpieczonych batatów wykładamy warzywa, u nas szpinak, brokuły i świeże zioła ale możecie użyć innych warzywnych kombinacji według własnych upodobań. Jeśli nie liczycie kalorio dodajcie do masy jajecznej trochę umami z parmezanem ;) Nie żałujcie sobie ziół, poza właściwościami odżywczymi poprawiają walory smakowe i pozwalają ograniczyć
SzczyptaSmaQSkładniki na keksówkę (moja ma wymiary 10 x 24cm): 1 większy batat (ok. 340g) 2 jajka 3 łyżki (30g) mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zwykłego lub bezglutenowego) 1 banan 30g gorzkiego kakao Przygotowanie: Batata w skórce upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości (ok. 40-50 minut). Przed włożeniem do piekarnika nakłułam go widelcem. Odstawić do ostygnięcia
Fabryka pomysłówczarnego bzu nie jest jakoś wyraźnie wyczuwalny, przynajmniej dla mnie. Jestem ciekawa waszych odczuć co do tego produktu, jeśli próbowaliście, to piszcie w komentarzach. Dżemik postanowiłam podać z bezglutenowymi pancakes, które przygotowałam na bazie mąki z quinoy, tapioki i sorgo z dodatkiem mleka kokosowego, zatem wszyscy bezglutenowcy i bezlaktozowcy mogą śmiało sięgnąć po ten przepis. Niestety nie mam porównania
Quinoa Raz!