się w 100%. Rybka smakowała wyśmienicie. Danie w całości przygotowane przez męża. Uwielbiam jak gotuje:-) Składniki: - 450g filetów z sandacza - 2 cukinie - 3/4 szklanki bułki tartej (użyliśmy bezglutenowej) - ser długo dojrzewający (użyliśmy Grana Padano - lidl) - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - suszone zioła: tymianek, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z około
Pan i Pani Smith w kuchniWITAJCIE ! Kolejna lekka propozycja w opcji również wegańskiej i bezglutenowej :) Jak tylko robi się ciepło to zazwyczaj nie mamy ochoty na ciężkie dania dlatego zrobienie oryginalnego makaronu z lekkim i aksamitnym sosem wydaję się wręcz idealnym pomysłem Makaron z cukinii z sosem z kalafiora , posypany dodatkowo podpieczoną szynką , serem Dziugas (polska wersja parmezanu) i pistacjami ! SKŁADNIKI
Marcepanowa kuchniaNie ma to jak obdarowywanie bliskich upominkami – zwłaszcza tymi słodkimi :) Dzięki temu możemy pokazać jak ów osoby są ważne w naszym życiu i jak to
Kuchenne Wariacjeodrobinę domowego ekstraktu waniliowego. Talerz zdobi dodatek łuskanego słonecznika i moje ukochane maliny. Proste, szybkie, zdrowe i smaczne. Dobre zarówno na śniadanie, na deser lub na kolację. Danie jest bezglutenowe i zapewnia sporą dawkę witamin. Smacznego. Składniki : Na 4 porcje : 250 ml wody 4-5 łyżek płatków ryżowych 50 g borówek amerykańskich 3 łyżki rodzynek
vaniliowoczekoladowaPyszny, sycący i aromatyczny gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami świetnie nadaje się do placków ziemniaczanych, pieczonych ziemniaków i innych ulubionych dodatków :) Składniki na gulasz: –
Kuchenne WariacjeBezglutenowe kotlety z mielonego indyka i ugotowanej kaszy jaglanej, z dodatkiem siekanej rukoli, która dodaje im pikantności. Podane z sałatką mogą stanowić samodzielne danie. Przepis na to danie wypatrzyłam w jakiejś gazecie czekając na wizytę lekarską, a jako że wydał mi się ciekawy, pstryknęłam mu fotkę telefonem. Do ich przygotowania zbierałam się kilka dni, a szkoda, bo bardzo
Kuchenne zapiski EdytyKilka dni temu na blogu widzieliście ciasto ryżowe z rabarbarem. W kuchni nie lubię nudy, dlatego kiedy wczoraj zbierałem następną partię dojrzałego rabarbaru, uznałem, że do
Gar ZdrowiaLubicie orientalne smaki , to proponuję dzisiaj makaron soba z łososiem i warzywami. Znacie makaron soba? To makaron japoński z mąki gryczanej, a więc bezglutenowy. Jest bardzo smaczny i świetnie zastępuje pszenne czy ryżowe noodles . Ja przyrządziłam go z łososiem i warzywami z dodatkiem tajskiej soi i oleju sezamowego. Jest to bajecznie proste danie, do którego właściwie można wykorzystać dowolne warzywa
codojedzeniaSałatka może nie wygląda rewelacyjnie ale jest zdrowa i pożywna Polecam dla osób na diecie bezglutenowej oraz dla osób odchudzających się. SKŁADNIKI 1 szklanka ugotowanej fasoli Natka pietruszki 1 łyżeczka oliwy z oliwek 100g pieczonego kurczaka 1 pomidor sól i pieprz do smaku WYKONANIE Gotujemy fasolkę (proszę pamiętać o namoczeniu np.na noc fasoli) można dodać także fasolkę z puszki
Mała w garnku mieszabył mój pierwszy chlebek bezglutenowy,który upiekłam :) jakiś czas temu.Niestety oczywiście nie wyszedł ;),ale za trzecim razem wyszedł taki jak powinien czyli pyszny :). SKŁADNIKI 500g mąki gryczanej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 czubate łyżki mąki kokosowej 2 czubate łyżki chia 1/2 łyżeczki soli 30g świeżych drożdży 2 łyżeczki miodu 720 ml letniej wody 120ml letniej wody do rozrobienia drożdzy
Mała w garnku mieszaTarta smakuje mi ogromnie, podobnie mojej rodzinie i znajomym. Jestem ciekawa czym Wam też posmakuje. SKŁADNIKI Na spód 3/4 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki owsianej bezglutenowej (można zrobić ją z płatków owsianych) 1 szklanka płatków owsianych 1/4 szklanki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1/4 łyżeczki soli morskiej drobnoziarnista Na nadzienie czekoladowe 3 tabliczki czekolady 70% kakao około
Mała w garnku mieszaSzakszuka (Shakshouka) to danie kuchni tunezyjskiej, dosłownie oznacza „bałagan”, w praktyce są to gotowane jajka w sosie pomidorowym z różnymi dodatkami, takimi jak papryka, bakłażany, cukinia
PodwójnaporcjaPrzepyszne. Obłędne. Wyśmienite. Do tego w wersji bezglutenowej i wegańskiej. Czego chcieć więcej? Hmm może trochę więcej samozaparcia, żeby kulek a'la Ferrero Rocher nie zjeść podczas ich przygotowania ;) Składniki (na ok 20 kulek): - 1 puszka ciecierzycy - 2 płaskie łyżki kakao - 6-7 daktyli - 2 łyżki masła orzechowego - 6 łyżek aquafaby (wody po ciecierzycy) - orzechy laskowe (ok.100g) Przygotowanie w Tefalu
CookYourself