Czy w tak upalne dni jak teraz mamy ochotę na słodkości? Jasne, że mamy! Nie zawsze jednak mamy ochotę stać długo przy piekarniku i zdecydowanie częściej
Ostra na SłodkoDzieci uwielbiają się bawić na dworzu. Dla nich nie jest ważne czy świeci słońce, czy pada deszcz. Każda okazja do zabawy jest idealna. A jesienne kałuże
Słodkie okruszkiDopadło i nas - sprawdzamy co możemy jeść a co nie. Ale, żeby nikomu nie było przykro - wypieki robimy dla wszystkich takie same - bezglutenowe! Bałam się, kojarzyłam
Słodkie PrzyjemnościP oczątek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej
Food SquarePrzepis na te ciastka nie był planowany. Wyprodukowałam sporą ilość puree z dyni, połowę zamroziłam, a pozostała część musiała zostać spożytkowana inaczej i tak oto powstało
Fabryka pomysłówJuż starożytni Rzymianie wiedzieli, że brokuły są smacznymi i zdrowymi warzywami. Szybko przekonali się o tym mieszkańcy innych europejskich krajów. Nazywane zielonym kalafiorem, są popularne wśród
My Chcemy JeśćJuż o 18.00 polska reprezentacja rozegra trzeci, ostatni mecz fazy grupowej. Na Stade Véldrome w Marsylii Polacy zmierzą się z Ukraińcami. Na to spotkanie proponuję prostą
My Chcemy JeśćProsty przepis na szarlotkę rzucił mi się w oczy podczas przeglądania, bardzo dobrej skądinąd, książki Jaglany detoks . Cóż - tu również ważne miejsce przypadło kaszy jaglanej, ale
Smakuje zdrowoGingerbread men czyli piernikowe ludki. Jak mówi bajka z 1875 roku, jeden z nich nie chciał zostać zjedzony, wyskoczył więc z piekarnika i uciekł w świat
maniapieczeniaBiałe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki bułeczki, mogą być z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym
w mojej kuchniKażdego czasem dopada niepohamowana ochota na jakąś słoną przekąskę- sięgamy wtedy zazwyczaj po paczkę paluszków lub co gorsza chipsów, których nie możemy sobie później przebaczyć. Nie
peanutbuttermonsterjest HITEM , przygotowałam te roladki. Wiem, że lubisz proste przepisy – to tak jak ja . Obiecuję, że przepis jest prosty (wiem, wiem, nie wygląda, ale…) i poradzisz sobie bez większych trudności. Zacznij od przygotowania mięsa, bo nie ma nic prostszego. Wymieszaj wszystkie składniki farszu i zostaw, niech mieszanka połączy smaki i zapachy. Jak przygotować idealną karmelizowaną cebulę: Zajmij(...)już robisz cebulę, przygotuj więcej, bo i tak zjesz ją w ciągu dnia, może dwóch. Jeśli Twoja cebula jest gotowa, to pozostaje tylko złożenie wszystkiego w roladki i pieczenie. Upieczone roladki pokrój na małe kawałki, jeśli potrzebujesz podać je jako przystawka, ale podaj w całości z dodatkiem warzyw jako obiad – w zupełności wystarczy jedna roladka dla jednej osoby
Słodkie Gotowanie