Ostatnio wielkim hitem są ciasteczka Oreo. Słodkie i bardzo czekoladowe...mnie osobiście nie przypadły do gustu (nie jestem fanką czekolady). Za to moja córka mogłaby je
Smaczne ZdroweSłów braknie, by opisać jak dobry to jest przepis! Niestety nie jest „FIT”, ale dietetycy to też ludzie, pamiętajcie! Pierwszy raz jadłam te hot-dogi na
Be Fit Be StrongSłów braknie, by opisać jak dobry to jest przepis! Niestety nie jest „FIT”, ale dietetycy to też ludzie, pamiętajcie! Pierwszy raz jadłam te hot
Be Fit Be StrongSezon na przeiębienie i katar w pełni. Oto moja alternatywa dla słodkiego i tłustego ciasta. Jabłecznik z kaszy jaglanej i brzoskwini. Postanowiłam zmodyfikować nieco
IzaGotujejakże nudnej, RalfKanapka i ja życzymy Ci smacznego. Dane Techniczne RalfKanapki Ilość Bułek – 5 sztuk Czas Przygotowania – 120 minut Kraj Pochodzenia – Polska Kalorie na bułkę bez dodatków – 427 Białko – 12 Węglowodany – 92 Tłuszcze – 10 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Mąka orkiszowa pełnoziarnista – 600-700 gram Masło – 50 gram Cukier(...)czystymi dłońmi, w razie potrzeby dosypując mąki. Jeśli ciasto będzie elastyczne, gładkie, wręcz idealne, podziel je na pięć części i z każdej uformuj bagietkę. Połóż je na blaszkę do pieczenia, przykryj ściereczką i pozostaw na jakieś 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 – 220 stopni. Przed włożeniem blaszki do piekarnika, lekko pomaluj bagietki wodą i wstaw blaszkę
RafalCookpush({}); Na pewno zauważyliście, że jestem wielką fanką serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym(...)bardzo delikatnie połączyć z masą Blaszkę 20×20 lub tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem. Tortownicę z zewnątrz owinąć folią aluminiową (sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej). Do dużej blaszki nalać wrzątku, tak by wysokość wody wynosiła około 1 cm. Na blaszce delikatnie umieścić sernik. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
Przepiski.plpush({}); Na pewno zauważyliście, że jestem wielką fanką serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym(...)bardzo delikatnie połączyć z masą Blaszkę 20×20 lub tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem. Tortownicę z zewnątrz owinąć folią aluminiową (sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej). Do dużej blaszki nalać wrzątku, tak by wysokość wody wynosiła około 1 cm. Na blaszce delikatnie umieścić sernik. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
Przepiski.plodrobiną oleją z obydwu stron, posól i popieprz. Przełóż na blaszkę do pieczenia. Marchew pokrój w grube talarki, razem z ziemniakami przełóż do misy, polej odrobiną oleju, posyp łyżeczką oregano, posól, wymieszaj. Włóż warzywa na tackę z kalafiorem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz 25-30 minut, do momentu aż kalafior będzie upieczony, co sprawdzisz wbijając nóż(...)podprażyć) lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 10 minut. Przestudź sezam, przesyp do blendera, dodaj łyżkę oleju i miksuj tak długo, aż powstanie gładki sos, bez ziarenek. Gotowe! Kolacja – jajka ze szparagami (369 kcal) pęczek zielonych szparagów 2 jajka 1 łyżka masła łyżka tartego parmezanu kromka ciemnego chleba szczypiorek do posypania sól pieprz Aby przygotować
Niedzielny kucharzwykorzystać kiełbaski jak najlepszej jakości. Do kiełbasek imprezowych w cieście drożdżowym możecie podać zestaw wybranych sosów. Dobrze smakują z sosem czosnkowym, 1000 wysp, musztardą lub keczupem. Są też pyszne bez żadnych dodatków. Koniecznie wypróbujcie - to idealne, proste, sprawdzone danie na karnawał i każde spotkanie w większym w gronie. Smacznego:) Przepis na kiełbaski imprezowe (w cieście drożdżowym): ciasto drożdżowe(...)sposób otrzymamy dokładnie tyle pasków, ile kiełbasek. Zawijać każdą kiełbaskę i układać w tortownicy o wymiarach 26 cm. Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie piec kiełbaski w 180 C około 20 minut. Inspiracją dla tego przepisu był przepis Laury Vitale , ale znacznie go zmodyfikowałam, wykorzystując inne ciasto drożdżowe i dodatki. Pull Apart Pigs in a Blanket
Lekcje w kuchniOstatnio pokazywałam Wam jak w prosty sposób zrobić domowy zakwas na żurek. Prawdziwy żurek nie może się jednak obyć bez tradycyjnego chlebka, który spełnia zarazem funkcję miseczki. Właśnie dlatego dziś pokażę Wam jak zrobić pyszny, okrągły chlebek na żurek, który świetnie sprawdzi się na Waszych Wielkanocnych stołach. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: 500 g mąki chlebowej pszennej(...)duże lub 4 mniejsze chlebki. Ciasto dzielimy odpowiednio, z każdego kawałka formujemy kulkę, a na jej wierzch dolepiamy mniejszą. Tak powstałe chlebki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu na ok. 30 min do ponownego wyrośnięcia. Po tym czasie chlebki smarujemy rozkłóconym z mlekiem jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury
Mostek w kuchniopisane poniżej artykuły do domu zamówiłam w sklepie Radochy Gospochy . Koniecznie tam zajrzyjcie, asortyment jest świetny, znajdziecie tam szeroką gamę produktów do kuchni, jadalni i nie tylko. Od gotowania, pieczenia do serwowania. Ja chętnie przygarnęłabym wszystko z tego miejsca 😅 Zacznę od PATELNI ! Nigdy nie dysponowałam patelnią typowo naaleśnikową, jeśli tak ją mogę nazwać i zawsze używałam po prostu zwykłej(...)Myślę, że taka łopatka to wręcz niezbędne narzędzie kuchenne, bo oprócz naleśników dopomoże przy placuszkach, omletach, kotlecikach i jeszcze wielu innych potrawach. Dobry nóż w kuchni to podstawa. Bez ostrego, dobrze leżącego w dłoni noża nie wiele zdziałasz w kuchni. Dlatego ja od razu zdecydowałam się na piękny KOMPLET 5 NOŻY KUCHENNYCH W BLOKU marki Karl Hausmann
Zdrowie na języku :PSkłada się ona z przepysznego, kruchego spodu - naprawdę wyśmienitego... Nadzienie to tylko dwa, idealnie się ze sobą komponujące składniki: maliny i biała czekolada... Na wierzchu jest pyszna, lekko zrumieniona "beza" z białek, a właściwie pianka, ponieważ zapieka się ją tylko jakieś 10 - 15 minut na już wcześniej podpieczonym spodzie, więc robi się z tego pyszna pianka. Całość smakuje doskonale, wybornie(...)cienko masłem. Schłodzone ciasto ułóż między dwa kawałki foli spożywczej i rozwałkuj mniej więcej na wielkość formy, po czym przełóż je do niej, wyrównaj brzegi i nakłuj całość widelcem. Piecz ciasto przez 18 -20 minut do lekkiego zrumienienia. Po tym czasie wyjmij ciasto z piekarnika i ZMNIEJSZ temperaturę do 180 stopni C. BEZOWA PIANKA: Białka ubij na sztywno mikserem
Słodko-Słony Świat Ilonywszystko – nawet wirtualne jedzenie powinno także przyciągać wizualnie. W przypadku Crossroads Inn rysunki ikonek dań wykonane przez Jakuba Balewicza mają sporo detali i ciekawą kolorystykę, więc myślę, że bez problemu wywołają ślinotok u niejednego gracza Także zdecydowanie odradzam granie na tzw. głodniaka Trzymam kciuki, aby ekipie Crossroads Inn udało się stworzyć prawdziwe wysmakowany, wciągający tytuł. Jak gra wypada(...)wielu pożywną przystawkę. Czas, aby rozkochały się w nich także Wasze podniebienia! Do dzieła! SŁODKIE PIEROGI RYBNE Z BERSUHL pieczone rustykalne pierożki z łososiem w słodko-kwaśnej marynacie CZAS: 90 min PORCJE: 4 porcje POZIOM: średni POTRZEBUJESZ: papier do pieczenia piekarnik wałek patelnia deska i nóż SKŁADNIKI: CIASTO mąka pełnoziarnista – 100g mąka pszenna zwykła – 100g olej
Nerds Kitchenprzeprowadzonych w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, o których pisałam Wam tu –>KLIK przygotowywaliśmy słodkie torciki z musem dyniowym i kiszoną kapustą. Dziś przedstawiam Wam moją wersję, bez wina, aby maluchy również mogłyby ją zjeść. Przyznam szczerze, że obawiałam się, że moja 4-latka będzie wybrzydzać, ale okazało się, że po 10 minutach po tarcie zostały tylko(...)stopni. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci (70 i 30%). Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią formę o średnicy ok. 26 cm. Przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy, usuwamy kuleczki ceramiczne i posypujemy płatkami owsianymi. Na wierzch wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rozwałkowujemy, na środku
Mienta blog