bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2686/3453)

Śniadaniowe mini tarty z czosnkiem niedźwiedzim i szynką parmeńską 168

Porcje 4 Bardzo lubię weekendowe poranki. I wcale nie dlatego, że mogę dłużej poleniuchować w łóżku. Lubię je za to, że mogę przygotować coś specjalnego na śniadanie, leniwie i bez pośpiechu. Możemy celebrować tę wyjątkową chwilę wspólnym śniadaniem po królewsku. Ten weekend rozpoczęliśmy wyjątkowo pysznym śniadaniem. Świeży, wiosenny czosnek niedźwiedzi w towarzystwie szynki parmeńskiej i mozzarelli, otulony chrupiącym ciastem(...)każdym kawałku ciasta francuskiego wykładamy porcję nadzienia. Boki ciasta zwijamy delikatnie do środka. Wierzch ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem. Środek posypujemy mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230'C i pieczemy około 15-20 minut. *można zastąpić włoską pancettą By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Chleb z czosnkiem niedźwiedzim 190

Lubisz smak czosnku jednak czasami z niego rezygnujesz, gdyż jest zbyt intensywny? Chleb z czosnkiem niedźwiedzim Zastąp czosnek pospolity czosnkiem niedźwiedzim i ciesz się bez obaw jego smakiem. Czosnek niedźwiedzi to roślina, na którą sezon właśnie się rozpoczął. Ja swój dostałam w sklepie spożywczym, możecie go również zebrać w wilgotnych lasach gdzie ta roślina rośnie dziko. Czosnek niedźwiedzi występuje(...)drobno krojony czosnek. Wyrobić ciasto. Ciasto wyrabiać około 5 minut, następnie przykryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy do pieczenia. Formę ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na godzinę. Po upieczeniu chleb wystudzić. Chleb z czosnkiem niedźwiedzim

mecooks
Drożdżowy chlebek do odrywania z bananami i cynamonem! 194

przyznać, zresztą pewnie to już wiecie, że lubię proste rzeczy, szybkie działanie w kuchni i maximum efektu. Czasami ktoś mnie pyta czy mam czas to wszystko gotować czy piec ;-))  i muszę Wam powiedzieć, że mam ubaw po pachy hhehe. Każdy z Nas, mam taką nadzieję, je śniadanie, obiad i kolację, ja też. Wielkie mi odkrycie nie? Tyle(...)zrób to w rondelku na kuchni, jak wolisz. Przestudź płyn, nie może być gorący ani zbyt ciepły, bo zaparzy mąkę. Powinien być ciepły, tak jak byś miał się go bez problemu napić. ;-) Do miski z mąką dodaj cukier puder, przemieszaj, dodaj roztrzepane rózgą jajka i mleko z masłem. Zagniataj ciasto początkowo łyżką potem ręką. Jeśli ciasto będzie za luźne

SMYKWKUCHNI
Bananowe muffinki owsiane (wegańskie) 170

Ciąg dalszy wegańskich eksperymentów. Tym razem upiekłam muffinki z lokalnych europejskich bananów, bez cukru, jajek i generalnie z małą ilością składników. Wychodzę z założenia, że im krótsza lista składników, tym lepiej! Zwracacie uwagę na oznaczenia egzotycznych owoców, które wrzucacie do koszyka? Ja przyznam szczerze, że do tej pory nie przywiązywałam większej uwagi do małych naklejek na skórkach owoców. Jednak(...)całej kampanii dotyczącej europejskich znaków jakości pożywienia znajdziecie na stronie internetowej EXOTIC TASTE OF EUROPE . Zapraszam Was do zgłębienia tematu i mądrego wybierania produktów na zakupach, a później do pieczenia takich oto pięknych babeczek z naszych europejskich, lokalnych bananów. Wracając do babeczek – to jest to jeden z moich sposobów na wykorzystanie bananów, które za długo leżały na kuchennym

Dietolog
Student i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! The Black Forest Cake. (wpis sentymentalny) 246

Dodaj mąkę(którą należy wcześniej przesiać. Miksuj. 6. Dodaj ubitą pianę z białek. NIE MIKSUJ tylko delikatnie wymieszaj jakąś łyżką. 7. Przełóż do formy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180C przez około 12-15 minut. Powtórz operację tyle razy ile chcesz mieć blatów do tortu 2. MASA WIŚNIOWA vel kisielek składniki 700g wiśni seta alkoholu u mnie(...)Masę robić koniecznie przed samym przełożeniem i ozdabianiem tortu! 4.ŻĘ co i jak czyli jak przełożyć?! 1. Nasącz blaty alkoholem(niby nie trzeba,ale torcik % zawsze lepszy niż bez takowego dodatku)W końcu to tort na studenckie urodziny 2. Znajdź duży talerz. Połóż pierwszy nasączony blat. 3. Przełóż masą wiśniową kisielkową 4. Po kiselkowej masie czas na masę

U Fiolki
Pyszny chleb z czarnymi oliwkami i tymiankiem 242

pokojowej  2 g drożdży instant 31 g mąki pełnoziarnistej 442 g mąki pszennej chlebowej 7 g drobnej soli morskiej oraz  1 szklanka odsączonych i pokrojonych czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku.  Z wody, mąki, soli i drożdży zagnieść ciasto. Można w maszynie do chleba. Wyrabiać około 10 minut, aż będzie odchodziło(...)ciasto chlebowe gładką stroną do dołu).  Przykryj i odstaw na około 45 minut, aż urośnie około 1i1/2 razy. Rozgrzej piekarnik z kamieniem ( jeśli nie macie kamienia do pieczenia chleba, możecie użyć foremek, lub rozgrzejcie blachę, następnie przed wyłożeniem chleba posypcie otrębami, lub płatkami owsianymi. ) Wyrośnięty bochenek przełóżcie na kamień, natnijcie ostrym nożem i pieczcie w maksymalnej temperaturze

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zupa krem z dyni z parmezanem 254

Jesień bez kremowej zupy dyniowej to wcale nie jesień! Zupa rozgrzewa kolorem, smakiem i aromatem. Z dodatkiem parmezanu zyskuje ciekawą nutę, a chrupiące ziarenka pysznie dopełniają całość.  Składniki: 1 dynia hokkaido (ok 1kg)* 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 700ml bulionu warzywnego  1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem szczypta mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki(...)Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także daje nieograniczone możliwości w gotowaniu, duszeniu, smażeniu i pieczeniu

Obiad gotowy
Paszteciki z łososiem i jarmużem 342

gram mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 25 gram świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko Farsz: 250 gram filetu z łososia (bez ości) 200 gram jarmużu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju do smażenia sok z połowy cytryny szczypta soli i pieprzu Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania gotowych pasztecików(...)rozwałkowanego ciasta nakładam farsz: duszony jarmuż oraz łososia. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję sezamem. Kroję na mniejsze części i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odstawiam do wyrośnięcia jeszcze na 10 minut a następnie piekę paszteciki w piekarniku nagrzanym do 185 stopni przez 15-18 minut, do zarumienienia. Studzę

Mango Papaja
Pure z tykwy 367

Węższe obieramy tylko ze skórki, z tych grubszych usuwamy miąższ i pestki. Z racji tego, że warzywo to jest dość twarde, kroimy je w cienkie plasterki lub paski. 2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Czas uzależniony jest od grubości kawałków. Tykwa nie jest tak soczysta jak dynia więc sprawdzamy widelcem, czy jest już wystarczająco miękka. 3. Upieczoną lekko(...)chorobach układu moczowego, schorzeniach układu pokarmowego a także w diecie przeciwnowotworowej. Usuwają z organizmu szkodliwe produkty przemiany materii jak również trucizny. 10. Jeżeli wasze organizmy potrzebują regeneracji bez namysłu sięgnijcie po tykwę zamiast łykać suplementy. Smacznego!   Kategoria: Porady kulinarne , Przepisy , Przetwory Tagged: fit , Przetwory , pure , tykwa , warzywa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasteczka z melasą i cynamonem 256

Pyszne, aromatyczne ciastka z melasą i cynamonem. Z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. W ich przygotowaniu pomagała mi urocza młoda osóbka – Lila ( patrz FILM ). Nie wiem jakbym sobie bez niej poradziła :). Ciastka w smaku przypominają trochę angielskie pierniczki. Zimą upiekę je z większą ilością przypraw korzennych. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)mąki około 1/4 szklanki. Ciasto wstawić do lodówki na koło 30 minut. 5. Ze schłodzonego ciasta formować w rękach kulki, obtaczać w cukrze i układać je na blaszce do pieczenia, lekko spłaszczać ( patrz film ). Blaszka powinna być wyłożona papierem do pieczenia lub matą silikonową do pieczenia. 6. Ciasteczka piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około

Mała Cukierenka
Szpinakowe naleśniki z twarożkiem i łososiem (bezglutenowe) 194

więcej czasu niż zazwyczaj. W tym przypadku trzeba wykazać się odrobiną cierpliwości ;) Ale zapewniam, że warto, bo na koniec smakują i prezentują się obłędnie. :) Na dodatek są poręczne, więc bez większych problemów można je zawinąć jak wrapa  i zabrać ze sobą na wynos do szkoły czy pracy. Składniki: na 5 naleśników 100 g ryżu basmati(...)sól i pieprz Filety z łososia wcześniej rozmrozić i upiec w folii, oprószając je przedtem z obu stron solą i pieprzem, na wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C.  Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, ułożyć liście szpinaku, następnie kawałki łososia, skropić sokiem z cytryny i zawinąć w rulonik.  Smacznego

Kuchnia Ellie
Rasowa drożdżówa 164

dokładnie powiedziała mama, kiedy zawołałam ją, żeby powąchała świeżo wyciągnięte z piekarnika ciasto. Pachnące rabarbarem, wanilią i cynamonem przykryłam wczoraj czystą ściereczką i bez skrupułów zjadłam dziś na po-śniadanie. I przed-obiad. I podwieczorek. To totalny klasyk- puszyste i wilgotne, nie za słodkie, rozsypujące dookoła okruchy kruszonki. Jeśli macie ochotę na rabarbarową tradycję, to zapraszam do dalszego czytania(...)urósł wielki jak zwykle. Ogromne liście trzeba przetrzebić, bo pomimo podlewania, doniczka to za mało i największy egzemplarz regularnie więdnie. A skoro jest surowiec, to można się wziąć za pieczenie ciasta. W trakcie wyrabiania dumając, gdzie my go do cholery posadzimy, żeby miał równie dobrze co na glizdówie? KLASYCZNY PLACEK DROŻDŻOWY Z RABARBAREM I CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ (wg "Ciasta Domowe

les mirabelles
Student i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! The Black Forest Cake. 224

Dodaj mąkę(którą należy wcześniej przesiać. Miksuj. 6. Dodaj ubitą pianę z białek. NIE MIKSUJ tylko delikatnie wymieszaj jakąś łyżką. 7. Przełóż do formy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180C przez około 12-15 minut. Powtórz operację tyle razy ile chcesz mieć blatów do tortu 2. MASA WIŚNIOWA vel kisielek składniki 700g wiśni seta alkoholu u mnie(...)Masę robić koniecznie przed samym przełożeniem i ozdabianiem tortu! 4.ŻĘ co i jak czyli jak przełożyć?! 1. Nasącz blaty alkoholem(niby nie trzeba,ale torcik % zawsze lepszy niż bez takowego dodatku)W końcu to tort na studenckie urodziny 2. Znajdź duży talerz. Połóż pierwszy nasączony blat. 3. Przełóż masą wiśniową kisielkową 4. Po kiselkowej masie czas na masę

Fiolka w kuchni
Rogale marcińskie 181

najpierw składamy do środka cześć bez masła. A teraz składamy pozostałą cześć: Ciasto ponownie wałkujemy na grubość 0,5 cm w kształt prostokąta i powtarzamy składanie (już bez masła). Złożone ciasto wkładamy do lodówki na 30-40 minut (im bardziej schłodzone, tym lepszą będzie mieć konsystencję). Wyciągamy ciasto z lodówki i kolejny raz rozwałkowujemy w prostokąt i grubość(...)ładny kształt z uszami. Zawijamy rogale zaczynając od podstawy, lekko ją „rozkładając na boki”, formujemy rogale i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Rogale pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni) przez około 35-45 minut. Rogale powinny być zarumienione. Gdy lekko przestygną polewamy je lukrem (cukier puder wymieszać z niewielką

Pociąg Do Kuchni
Bruschetta 247

składników odżywczych. Jedwabistą warstwą otula pożywienie i nie pozostawia tłustego posmaku. Ma najwyższą temperaturę dymienia (255 stopni Celsjusza) ze wszystkich olejów świata. Dzięki temu nadaje się zarówno do smażenia, pieczenia jak i grillowania. Potrawy z dodatkiem oleju z awokado nie są tak tłuste jak potrawy z dodatkiem innych olejów." To tyle jeśli chodzi o ulotkę. Ja od siebie dodam(...)innemu. Profesjonalny druk ulotek kosztuje grosze, naprawdę. Wiem co mówię, zajmuję się tym każdego dnia. Jeżeli zapragniecie jeszcze kiedyś uraczyć mnie takim olejem (a chętnie przyjmę jeszcze jakiś) to bez tej ulotki, bo krew się poleje. A teraz może w końcu słów kilka o samej bruschettcie. Zacznę od tyłu, czyli od tego, że wyszła obłędnie pyszna! Jutro znowu robimy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania