bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2585/3453)

Sernik Oreo 435

właśnie często wyglądają moje wypieki. Zaglądam do lodówki: o nie! Zaraz kończy się ważność sera/jogurtu/śmietany - trzeba coś wymyślić :). W ten właśnie sposób w środku tygodnia, bez żadnej okazji opychałam się sernikiem Oreo, bo każdy powód jest dobry, żeby zjeść coś słodkiego, prawda? Dla kogo: dla fanów sernika dla miłośników markiz Oreo dla mających wiadro sera, któremu zaraz kończy(...)spodu) ok. 80-100g ciasteczek Oreo do dekoracji Śmietanfix lub inny utrwalacz do śmietany (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Wykonanie spodu: Dno tortownicy o średnicy 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciastek usunąć krem i odłożyć go na później (do masy śmietanowej). Markizy zmiksować w misie blendera na "piasek". Dodać masło i zmiksować ponownie. Masę przełożyć do tortownicy

Mania Wypiekania
Paszteciki z pieczarkami 181

Paszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły zaraz po upieczeniu, głównie za sprawą syna. Minęły 2 dni i miałam ponowne zamówienie na paszteciki z pieczarkami.  Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego, to danie dla zapracowanych. Najwięcej czasu zajmuje pokrojenie pieczarek(...)miękkości. Po przestudzeniu doprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą . Farsz wyłożyć na  ciasto francuskie , zawinąć w roladę, pokroić na paszteciki.  Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Każdego pasztecika posmarować mlekiem skondensowanym . Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Ciastka owsiano-amarantusowe i "Co się wydarzyło w Madison County" 240

będzie mocno wilgotna. Na blachach wyłożonych papierem do pieczenia z łyżki ciasta formować okrągłe i grube na ok. pół centymetra ciastka. Wygodnie jest to robić dwiema łyżkami. Piec ciastka partiami przez 20-25 minut. Odkładać na kratkę do ostudzenia.   ----- Podobne: Ciastka "bogactwo minerałów" Ciastka amarantusowe z ricottą Jabłka pieczone z amarantusem "Co się wydarzyło w Madison County" Roberta(...)fotografika. Pewnego dnia trafia do Madison County, by uwiecznić na zdjęciach kilka okolicznych mostów. W poszukiwaniu jednego z nich trafia na farmę Richarda i Franceski, która najbliższy tydzień spędza bez rodziny. Francesca i Robert znajdują nić porozumienia, które szybko zmienia się w namiętny romans. W ciągu czterech dni, które mają dla siebie, Francesca odkrywa swoją kobiecość i odkrywa

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffiny bananowe z orzechami 295

  Pyszne muffiny bananowe z orzechami, jedne z najlepszych jakie jadłam. Najlepiej smakują świeżo upieczone, są pachnące, wilgotne, a z wierzchu chrupiące. Pięknie wyrastają i wyglądają

Mała Cukierenka
Tiramisu 193

jest taki sam, a mam pewność, że alkohol się u mnie nie pojawił :)  Najważniejsze! Serek powinien być mocno schłodzony,a z białek które nam zostaną polecam zrobić pyszną bezę :) Spróbujcie :)   Składniki: 9 żółtek (użyłam dużych prosto od kury) duże opakowanie ciastek biszkoptowych do tiramisu pół szklanki wody kakao 3 opakowania serka mascarpone (po 250g) 240g cukru 300ml espresso(...)szpatułką, aby konsystencja była jednolita. Dodajemy delikatnie partiami do żółtek i mieszamy (serek należy jedynie połączyć z jajkami, aby się nie rozwodnił). W dużym naczyniu (20x30cm) wykładamy papier do pieczenia. Ostudzoną kawę łączymy z amaretto i maczamy w nim biszkopty, układając je na dnie naczynia. Wykładamy połowę masy i ponawiamy biszkoptową warstwę. Całość przykrywamy druga warstwą masy, wygładzamy

ChilliJemy
FIT pizza na spodzie z kalafiora z cukinią i szparagami 258

Przepyszna "pizza" w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Dodatki możecie  modyfikować - ja

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto francuskie z dodatkami – wersja śniadaniowa 165

Jeżeli macie ochotę na śniadanie w zupełnie nowym wydaniu, proponuję Wam bardzo prostą mini tartę z ciasta francuskiego. Dodatkami, takimi jak jajko, czy boczek, podniesiemy kaloryczność

Ania i Marcin gotują
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 199

SERNIK TRADYCYJNY - NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY  Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry piasek(...)budyń, ekstrakt z wanilii i ser. Wymieszać delikatnie, by ser się za bardzo nie napowietrzył. Ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wlać na przygotowany spód ciasteczkowy. Sernik piec w temperaturze 160 stopni na najniższej półce przez ok. godzinę, nie mniej. Sernik jest upieczony, gdy po dotknięciu lekko patyczkiem, środek sprężuje. Po upieczeniu, ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie całkowicie

Calzonella.com
Tiramisu 1245

łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Niecałe ½ szklanki mocnej kawy (może być więcej lub mniej, w zależności od tego, jak bardzo kawowe ma być nasze tiramisu)* 2 łyżki rumu (opcjonalnie) Biszkopt bez mąki (przepis TUTAJ ) Gorzka czekolada min. 70% (około 1-2 kostki) *można użyć kawy smakowej   Przygotowanie: Najpierw trzeba przygotować nasze ciasto – Oopsie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej(...)koniec ubijania dodajemy wanilię (opcjonalnie). Krem jajeczny łączymy z mascarpone i ubijamy. Nasze ciacho dzielimy na 2 części, tak jak przekrawamy normalny biszkopt. Wykładamy na blachę, w której były pieczone, najlepiej wyłożoną folią spożywczą (ciasto lepiej się wyciąga ;)). Spód ciacha nasączamy kawą połączoną z rumem. Nie bądźmy sknerami, ciasto powinno być dobrze nasączone w każdym miejscu ;) Na nasączone ciasto wykładamy

Jak gotować i nie zwariować
sernik miodownik z bakaliową polewą 191

Wielokrotnie pisałam o tym, że serniki gotowane to jedne z naszych ulubionych serników. Bez takiego ciasta nie mogą się obejść żadne święta ani większe rodzinne uroczystości. Z tego przepisu korzystam od lat ale tym razem wzbogaciłam go o bakalie namoczone w alkoholu i zalane czekoladą. Nadało mu to wykwintności i wyrazistszego smaku. Ten sernik najlepiej smakuje na trzeci dzień(...)Mąkę i sodę przesiać na stolnicę. Dodać masło, jajka, cukier i miód. Zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdą rozwałkować na wielkość blaszki i upiec na papierze do pieczenia w 220*C przez około 8-10 minut.  Twaróg zmielić w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. W dużym garnku o grubym dnie roztopić masło z cukrem. Dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3423

już zapowiadałam na facebooku, zapraszam na pierwszy przepis z serii Zdrowe słodycze - zaskakująco pyszne ciasto na bazie gotowanej kaszy gryczanej, bez dodatku mąki i cukru. Wilgotne, czekoladowe, w sam raz słodkie. Choć ciężko sobie wyobrazić ten smak to zapewniam, że warto wypróbować. Jeśli kasza zostanie dobrze zblendowana to będzie praktycznie niewyczuwalna w cieście - aż ciężko będzie uwierzyć(...)dodać wszystkie składniki oprócz białek i całość dokładnie zblendować blenderem ręcznym lub w malakserze. 4. Białka ubić, dodać do zblendowanej masy i dokładnie wymieszać łyżką. 5. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia ok 35-40 minut w 180*C. Inspiracja: Dietetycznie w kuchni

Kto ugości moich gości?
Dorsz w porach pod beszamelem 214

Dorsz pod pierzynką z pora i sosem beszamelowym. Wszystko zapieczone z serem w piekarniku. Sycąca i smaczna zapiekanka z rybą. Rybę można wykorzystać dowolną, ale musi być to filet bez ości. Składniki: Ryba 750 g filetów z dorsza 2 łyżki mąki sól pieprz olej do smażenia Rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek ryby obtoczyć(...)można dolać więcej mleka. Doprawić solą, pieprzem i zetrzeć odrobinę gałki muszkatołowej. Wlać na pora 50 g sera żółtego Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać sos Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni. dorsz w porach pod beszamelem

O kuchni z uczuciem
BABKA MAKOWA, PIEGUSEK, NA MĄCE ORKISZOWEJ 257

   Przepyszna, bardzo wilgotna, cudownie strzelająca w zębach. Dla wszystkich wielbicieli maku, ale nie tylko. Ja choć wielką fanką maku nie jestem, to jestem ogromną

Smaczne Zdrowe
Lasagne bolognese 169

Dziś tak po prostu: Lasagne bolognese   SKŁADNIKI:   200 g makaronu lasagne (bez wcześniejszego gotowania) 500 mięsa mielonego ( wieprzowo- wołowego) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka   puszka pomidorów krojonych 100 g oliwy z oliwek sól, pieprz, suszone oregano , bazylia suszona, papryczka chilli Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka tarty(...)ponownie układamy płaty makaronu itd. do wyczerpania składników.  Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy sosem beszamelowym i posypujemy obficie tartym serem. Lasagne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200ºC, pieczemy ok 40 minut.   SMACZNEGO

MarciochaKucharzy
Bułki hamburgerowe 133

gust i natrafiłam u dorotuś . Przepis idealny, bułki nie tylko nadają się do hamburgerów, ale i do dżemu, czy wędliny. Nasza mała córeczka jadła je również z ogromnym apetytem bez jakichkolwiek dodatków. Polecam bardzo ten przepis… a już wkrótce nasze domowe fastfoody właśnie z wykorzystaniem tych bułek. Składniki (cytuję): - 3/4 szklanki ciepłej wody; - 1/3 szklanki mleka w proszku(...)odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie uformować 8 bułeczek, które po uformowaniu w kulkę należy mocno spłaszczyć dłonią. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać sezamem. Piec w temperaturze 200ºC przez 12 – 15 minut. Smacznego function load

dom-agi.pl