całkowicie bez konserwantów czego dowodem jest fakt, iż data przydatności majonezu to tylko 3 miesiące. Babka majonezowa Drukuj przepis Ilość porcji: 8 Składniki -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 łyżka cukru waniliowego -3/4 szklanki Majonez Kielecki -1 szklanka mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -ulubiony aromat
Marta GotujeSałatka z kabanosa to moja propozycja sałatki na zbliżające się Święta Wielkanocne. Sałatka z kabanosa Stół zastawiony jedzeniem – tak u mnie wyglądają Święta Wielkiej Nocy
mecooksLubisz frytki? 😉 ja uwielbiam! Zresztą u nas wszyscy lubimy, ale ograniczam te smażone w tłuszczu na rzecz pieczonych w piekarniku –
Kolorowy PrzepisownikZdrowiej, szybciej i bez mycia tłustej patelni. Po prostu upiecz je prostu w gofrownicy! Nareszcie gofrownica posłuży nie tylko do produkcji kalorycznych słodkości. Smaczniejsze i bardziej chrupiące są małe placuszki jakie widzisz na zdjęciu, ale oczywiście możesz je upiec w przepisowej wielkości dużego gofra. Dobra wiadomość dla posiadaczy gofrownicy o słabej mocy. Placki dłużej pieczone są super, super chrupiące(...)sól, pieprz, makę pszenną i skrobię osiadłą na dnie miseczki po odlaniu zebranej wody. Dokładnie wymieszać. Masa powinna być nieco gęstsza niż do tradycyjnego smażenia na patelni przed pierwszym pieczeniem posmarować gofrownicę przy pomocy pędzla olejem. Nakładać po 2 łyżki na rozgrzaną gofrownicę i piec wg instrukcji gofrownicy podawać z jogurtem greckim i cukrem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!racuchy, ale są bez dodatku drożdży. Potrzeba niewiele składników i zupełny brak doświadczenia w kuchni, aby wyszła pyszna słodka przekąska do kawy. Wystarczy oprószyć cukrem pudrem i gotowe! źródło: "moje smaki życia" Składniki na ok. 30-40 sztuk 60 ml mleka ( 10 łyżek) 1 jajko 150 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka masła
Różne smaki w kuchnibudynie waniliowe (bez cukru i na pół litra mleka każdy) 200 g masy krówkowej / kajmakowej Pianka 330 ml zimnej śmietany (używam 18%) 200 g masy krówkowej / kajmakowej 1 lekko kopiasta łyżka żelatyny spożywczej 2 łyżki gorącej wody ewentualnie cukier puder do smaku Dodatkowo kilka kostek gorzkiej czekolady 16 herbatników Formę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Żółtka oddzielić
Weekendy w domu i ogrodziemożna upiec też bez skórki pomarańczowej, będzie wówczas wersją klasyczną. SKŁADNIKI: 400 g gorzkiej czekolady ( najlepiej 70-80 %) 250 g masła 200 g cukru 4 jaja 100 g mąki 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać resztę składników,wymieszać, na końcu wsypać skórkę pomarańczową. Piec
Z Marcepaneminnych smacznych cudeniek, pieczonych, smażonych czy grillowanych Prosty w przygotowaniu sos czosnkowy, domowy – najlepszy! Przygotowuje go w kilku wersjach: na jogurcie naturalnym, na majonezie z serkiem naturalnym puszystym (sprawdza się Almette puszysty), na samym majonezie, zawsze i koniecznie z dużą ilością czosnku i ziół. Sos czosnkowy jest kremowy, wyrazisty, czuć prawdziwym czosnkiem i ziołami. Bez zbędnych składników
Zasmakuj Kuchnipatelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe naszą pastą grzybową. Tniemy przy pomocy radełka w trójkąty o boku ok 6x23x23 cm Zwijamy je w małe ruloniki zaczynając od boku 6 cm , Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy
Gotowanie jest łatwebez dodatków, do zjadania znakomite. Ciasto dyniowe słodkie, co tradycyjnie się wypiekało, cukier na chili się pozmieniało. Warto nowych smaków próbować, a czasem jak coś nie wyjdzie to nie ma co żałować. Jeśli w kuchni się nie próbuje, to nowych doznań smakowych się nie skosztuje. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl Składniki: 500 g pieczonej
Moniki Smakołykibez roladek w środku i z moją ulubioną delikatną masą z CIASTA DELICJA . Jeśli nie przepadacie za słodkimi ciastami to będzie idealne, lekkie, delikatnie i rozpływające w ustach. Polecam, bo nie jest pracochłonne a cieszy zarówno oko jak i podniebienie :) BISZKOPT : 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pani na deserłyżeczka proszku do pieczenia olej do smazenia cukier puder do posypania WYKONANIE Serek waniliowy i jajka mieszamy trzepaczką ,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy łyżką.Do tego przepisu nie musimy używać miksera :).Olej wlewamy do garnka dobrze rozgrzewamy i na początku maczamy samą łyżkę w oleju potem nabieramy ciasta i nakładamy ciasto na olej - bez problemu ciasto zsunie
Mała w garnku mieszaszybką przekąskę bez dodatku cukru, z syropem klonowym, orzechami i żurawiną. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, ½ szkl. zbóż ekspandowanych, ½ szkl. mieszanki studenckiej (żurawina, orzechy) ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki syropu klonowego WYKONANIE Banana rozgniatamy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy, dokładnie przyklepujemy na grubość około 1 cm. Pieczemy ok. 15 minut
słodki bratekefekt. Ciasto i bez tego, przykryte w całości galaretką smakowałoby równie dobrze, a byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się z nim w ten sposób. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki
Smaki Na TalerzuChłodne desery na upalne dni to coś obowiązkowego. W ramach niedzielnych podwieczorków dzisiaj mam dla was terrine na zimno. Pyszna, kremowa i orzeźwiająca. Bazą są
vaniliowoczekoladowa