bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1963/3453)

Zupa - krem z pieczonej papryki 114

Nieco chłodniejsze ostatnie dni sprawiły, że zatęskniłam za rozgrzewającą zupą. W mieszkaniu miałam spory zapas papryk z Polskiego Zagłębia Paprykowego, więc postanowiłam przygotować zupę na ich

Weekendy w domu i ogrodzie
Kladdkaka – ciasto czekoladowe 238

potrafią je zrobić bez problemów. Najlepsze jest to, że wszystkie składniki prawie zawsze mamy w domu a wykonanie zajmuje koło 20 minut. Wiec można je zrobić dosłownie w ostatniej chwili. Dodatkowo nie powstanie z niego zakalec bo jego konsystencja właśnie taka powinna być: mocno wilgotna, delikatnie ciągnąca. W zasadzie ważne jest żeby go nie piec zbyt długo

Mohiella
Szybkie ciasto dyniowe 121

więc zrobisz to ciasto w ekspresowym tempie. Ciasto z dyni przygotujesz bez miksera. Wystarczy, że w jednej misce wymieszasz ze sobą cukier i mokre składniki, a w drugiej suche i na koniec połączysz zawartość obu misek. Łatwe ciasto z dyni z kawowo - rumową polewą, które zrobisz bez użycia miksera. Szybkie ciasto dyniowe - proporcje na tortownicę o średnicy(...)pojemności, a wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej  pół łyżeczki soli  1,5 szklanki puree z dyni 1 szklanka drobnego cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szklanki (170 ml) oleju rzepakowego

Cztery Fajery
Gofry z łososiem 142

wersji  light bez tłuszczu. Ciasto przygotowane z mąki ryżowej i pszennej z dodatkiem łososia. Course Obiad Cuisine Fusion Keyword gofry, łosoś Prep Time 10 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 20 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na gofry 160 g mąki ryżowej 160 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb żytni ze słonecznikiem 125

chleb bez wyrabiania. Tak, tak bez wyrabiania. Wystarczy składniki wymieszać drewnianą łyżką, przełożyć do foremki, poczekać aż ciasto wyrośnie i hop do piekarnika. Tak więc jak widzicie mało pracy a chleb pyszny. Dziś użyłam super mąki od e-maka.pl Jeśli jeszcze nie znacie tego sklepu to zapraszam do zakupów, bo są super produkty w super cenach. Wielbiciele pieczenia

Ewa w kuchni
CHLEB Z GARNKA – najszybszy pszenny chleb 145

O chlebie z garnka pewnie każdy z Was słyszał. Każdy, kto choć raz marzył się o domowym, ciepłym chlebie z chrupiącą skórką. Moim przeogromnym marzeniem ( które

Ostra na Słodko
Tartaletki z truskawkowym kremem 115

Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia 2 łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku, w zależności o słodkości truskawek) Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji bezy Wszystkie składniki, oprócz nasion chia, umieścić

moj przepis na
Placuszki maślankowo-bananowe 117

suchej patelni (bez wcześniejszego rozgrzewania tłuszczu). Dodatkowo do placków nie dodałam ani grama cukru, ponieważ banan "oddał" swoją słodycz. Takie placuszki możecie podać, np. z sosem truskawkowym.  Składniki na około 25 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka maślanki 1 dojrzały, średniej wielkości banan 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki

Ugotować
Hamburger XXL 157

mięso było suche bez wody). Dodajemy przyprawy czyli sól, pieprz i paprykę. Dokładnie mieszamy aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Mięso pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Ciasto krótko wyrabiamy ręka. Dzielimy na 2 części. Pierwsza część w proporcji 2/3, druga 1/3. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Spód tortownicy o średnicy 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem

Themo przepisy
Napoleonka z kremem pomarańczowym 128

budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła skórka otarta z połowy pomarańczy cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie podzieliłam na dwie połowy. Wyszły mi dwa prostokąty o wymiarach ok. 12x20cm. Przełożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Piernikowe choinki 110

średnicy 10 cm. Pierniczki przełożyć na blachę z wyposażenia piekarnika wyścielonej matą teflonową lub papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego do temperatury 180 o C piekarnika i piec ok 8-10 min w zależności od rozmiaru, mniejsze gwiazdki starczy piec 4-5 minut. Uważać aby nie przyrumienić pierniczków - wtedy są gorzkie. Upieczone pierniczki sklejać za pomocą lukru królewskiego(...)Dolna partia choinki to trzy gwiazdy o średnicy 10 cm oraz dwie gwiazdy 9 cm, z małymi gwiazdkami pomiędzy dużymi, służącymi jako dystans. Góra choinki to mniejsze gwiazdki już bez dystansu. Sklejoną choinkę ozdobić lukrem królewskim wg uznania, udekorować ozdobami imitującymi bombki. Pozostawić do zastygnięcia. Gotowe choinki można zapakować w celofan i podarować bliskim, lub też mogą być ozdobą

Kocham..lubię..gotuję..
PROSTE CIASTO UCIERANE Z MORELAMI (NA OLEJU) 144

wolę je bez lukru, pudru i innych słodzików. Do ciasta wykorzystałam kilka dojrzałych moreli, ale pysznie smakuje z jabłkami, wisniami, agrestem, porzeczkami czy rabarbarem.  Polecam! Składniki: (na tortownicę 25cm) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej  4 całe jajka 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego (16g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka orata

Walijskie Pichcenie
Gofry klasyczne 143

gofry klasyczne - bez udziwnień i dodatków w cieście. Lekkie, chrupiące gofry, które będą doskonałą podstawą do dalszych połączeń smakowych. Można je podać posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną, z owocami albo dżemem albo z czekoladą. Możliwości jest wiele. Zapraszam Gofry klasyczne Składniki: 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru

Smaczny zeszyt
Rolada ze schabu z cukinią, pieczarkami i cebulą 130

nadzienie, rozprowadzając równomiernie bez 5 cm brzegu. Zwijamy roladę dość ciasno, posypujemy z każdej strony solą, czosnkiem granulowanym i tymiankiem, układamy zakończeniem pod spód na większej blaszce wyłożonej folią aluminiową. Drugim kawałkiem folii przykrywamy roladę, podwijamy dolną część folii na górną, podnosimy do góry dociskając do rolady. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180⁰C. Pieczemy 80 minut na termoobiegu

Bułka z Chlebem
Koreczki tiramisu – imprezowa przekąska na słodko 150

mascarpone – kakao bez cukru Żółtka ubijamy z erytrolem na puszysty, jasny krem (ok. 6-8 minut). Cały czas ubijając, wlewamy cienkim strumieniem amaretto, a następnie dodajemy po łyżce mascarpone. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami i mascarpone. Na tacy układamy papier do pieczenia. Zanurzamy na chwilę

Be Fit Be Strong