bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1773/3453)

MOJE HOBBY - MOJA PASJA 168

się zupełnie niewinnie, od tego za co dała bym się pokroić. Beza, bita śmietana i owoce. Moje ulubione torty bezowe robiłam dla swoich najbliższych, do czasu, aż poprosiła mnie o taki koleżanka z pracy. No i tak się właśnie zaczęło, mile połechtana komplementami i dobrym słowem piekłam te torty już dla kilku koleżanek.  Choć skromna z natury jestem, uwierzyłam

Kuchnia w opałach
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 296

Kurczak jest uniwersalny, łatwo dostępny i smaczny, ale ileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam zawsze nowych smaków niekoniecznie muszą być wyszukane aby zrobić dobry obiad. Najlepsze to tego dania jest mięso z uda kurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu

Wanilia i Kardamon
Co do chleba? 2 pomysły na zdrowe pasty kanapkowe. 161

prażonego słonecznika (kupujemy zwykłe, obrane nasiona i prażymy na suchej patelni, bez dodatku soli) 5 łyżek oleju kokosowego rafinowanego 1 czerwona cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/3 łyżeczki ostrej ostrej papryki sól, pieprz 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C . Wyłóż blachę papierem do pieczenia, na tym ułóż paprykę (wydrąż wcześniej gniazda nasienne) i obrane marchewki

Powiedz dietom nie
Risotto z brokułami i fasolką szparagową 173

można wykorzystać wiele składników, każdy składnik pasuje. W moim domu wszystkim bez wyjątku smakuje to danie ( robione na różne sposoby ). Nawet osoby które jedzą je po raz pierwszy stają się jego zagorzałymi zwolennikami. Koniecznie spróbujcie a zapewniam, że i Wam zasmakuje. Składniki: Ugotowany ryż ( 2 woreczki ) Pieczony lub gotowany kurczak ( dowolna ilość ) 3 ogórki kiszone 1 cebula Marynowane pieczarki

Smaki Ewy
Just Nicole: La Veganista. Superfood. RECENZJA + KONKURS 210

Moją uwagę zwróciły placki z kalarepy i marchewki z sałatką z rzodkiewek, pieczone bataty z orzechami makadamia i koprem włoskim oraz fasolowo-ziemniaczane burgery z pomidorową salsą. Na samą myśl dostaję ślinotoku Piąty rozdział poświęcony został zdrowym słodyczom. Zdrowym, bo każdą z tych pyszności, można przygotować bez cukru i białej mąki. Wszystkie słodkości prezentują się obłędnie. Aż trudno się

Moja pasja smaku
Tęczowy śmietanowiec 221

pyszna klasyka. Proste, smaczne, a do tego cieszy oczy tęczowymi galaretkami. Bez wątpienia ucieszy wszystkie dzieci. Dlatego polecam je na urodziny i wszelkie kinderbale i już nie gadam tylko zapraszam na przepis. :) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy

Cynamonowe szczęście
ciasto "monte" 174

czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem mleczny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik ze śliwkami wg Aleex 233

jest jeszcze ścięta, również w środku sernika, można dotknąć palcem. Czas pieczenia może się różnić i zależy od rodzaju użytego sera. Sernik dodatkowo zastyga i sztywnieje podczas studzenia i schładzania). Studzić stopniowo. 8. Ostudzony sernik obkroić nożem przy obręczy, zdjąć obręcz i wstawić sernik do lodówki bez przykrycia na kilka godzin lub na całą noc. 9. Przygotować polewę

W mojej kuchni
Tarta Tatin z gruszkami w winie. 215

Pośrodku zrobić niewielki otwór. Wsadzić ciasto na dolną półkę piekarnika i piec około 25 minut. Po wyjęciu pozwolić ciastu 5 minut odpocząć. Przesunąć nożem po wewnętrznej stronie formy pomagając oddzielić się od niej tarcie. Przykryć górę talerzem, na którym będziemy podawać i delikatnie odwrócić - tarta powinna bez problemu wyjść! Przygotować polewę. Wino i cukier redukować na małym ogniu

zadanie-gotowanie
Mini babeczki 131

dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej, część z dodatkiem kakao. Oczywiście bez mleka, tradycyjnie na żółtkach. Zamiast wody możecie użyć mleka i wbić całe jajka. Dodatki też według uznania, nam bardzo posmakowały ze skórką  pomarańczową. 2 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia garść rodzynek skórka pomarańczowa (u mnie suszona, można użyć świeżej bądź

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Żytnie ciasteczka mocno kokosowe (z olejem kokosowym) 211

swoje posypałam cukrem pudrem i udekorowałam czekoladą, ale świetnie też smakują bez jakichkolwiek dodatków. (około 23 sztuk) 150g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000) 75g cukru (białego lub brązowego) 20g wiórek kokosowych 1 jajko 3 łyżki oleju kokosowego (płaskie; o stałej konsystencji) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo (opcjonalnie): wiórki kokosowe do obtaczania  Wszystkie składniki umieścić

Di gotuje
Sól - jaką wybrać i jak stosować 170

Używana jest do sosów typu winegret, ryb, marynat mięsnych oraz potraw pieczonych w skorupie solnej. Sól warzona to rafinowana czyli poddawana procesowi oczyszczania z zanieczyszczeń i.... minerałów sól kamienna. W wyniku oczyszczania otrzymujemy czysty chlorek sodu -  NaCl. Jej jedynymi zaletami są walory smakowe czyli słony smak bez żadnej goryczki i piękny biały kolor Czasami jest wzbogaca związkami jodu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wegańskie ciasto cytrynowe 209

standardowo 150 g, czyli około 180 ml-możecie dać całe bez obaw) 200 g rodzynek lub 150 g daktyli starta skórka 3 cytryn (lub łyżka jakiejkolwiek kandyzowanej skórki cytrusowej) 3 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju (około 100 ml) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Cytrusy wyparz we wrzątku, skórkę zetrzyj z sok wyciśnij. Rodzynki zalej

greenscarf
Korzenne ciasto jaglane bez cukru i mąki 231

Inne przepisy na ciasta znajdziecie TUTAJ Korzenne ciasto jaglane bez cukru i mąki - przepis: Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej + 2,5 szklanki wody 4 dojrzałe i słodkie banany 2 łyżki oleju 4 jaja 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli (do gotowania kaszy) Przygotowanie: Kaszą jaglaną gotujemy do miękkości

Kuchnia Łukasza
Pasztet drobiowy na Boże Narodzenie 258

gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni