dekorowane lukrem, czekoladą, różnymi małymi ozdobnymi cukierkami... lub po prostu bez dekoracji. 1,2 kg mąki pszennej, 500 g miodu (u mnie wielokwiatowy i rzepakowy), 250 g cukru, 200 g masła, 2 – 4 łyżki przyprawy piernikowej*, 15 g kakao, 2 jajka, szczypta soli, opakowanie proszku do pieczenia (15 g), Miód, cukier, masło, przyprawę do piernika, kakao włożyć
królestwo garówwszystko zmięknie. Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pizzę smarujemy sosem i układamy nasze ulubione składniki oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 10-15 minut. Ciasto powinno być lekko zarumienione
I LOVE LIFEochotę na jakieś proste, szybkie ciasto bez jajek, bez żadnego miksowania i wymyśliłam takie oto ciasto sypane jabłkowo- dyniowe z dodatkiem orzechów włoskich. Wyszło pyszne, spróbujcie Składniki (tortownica 28cm): – 350g mąki krupczatki – 150g kaszy manny – 120g cukru trzcinowego + 3 łyżki do posypania przed końcem pieczenia – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – 150g
Smaki ArmineNa ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy
zdrowo i aktywnieSzybka surówka z kukurydzą w dwóch odsłonach. Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dziś postawiłam na prostotę, smak i szybkie przygotowanie. W lodówce czekała
Słodkie okruszkisię w smak placków. Nawet córka, która zazwyczaj zajada placki bez dodatków, poprosiła o dżem na placki ;) Składniki na około 20 placków: * 2 jajka * 150 g serka waniliowego typu Danio * 2 szklanki mąki pszennej * pół szklanki mleka * szczypta soli * 1 łyżka cukru * pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: * cukier puder do posypania * dowolny dżem (u mnie dżem jagodowy
Zrób to smaczniewody Dodatkowo -owoce typu maliny, borówki, porzeczki, truskawki itd. -galaretka bez cukru + erytrytol SPÓD 1. Płatki zmielić na mąkę i wymieszać z kakao. 2. Melasę, olej i wodę podgrzać do rozpuszczenia oleju. 3. Zagnieść suche składniki z mokrymi i wypełnić ciastem spód tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia). SERNIK 4.Twaróg, jogurt, odżywkę zmiksować w blenderze. 5. Do masy
Candy Pandasbez cukru - nada się dla diabetyków czy insulinoopornych. Pachnie wanilią :) Smacznego! SKŁADNIKI (na tortownicę 24 cm) Ciasto: 300 g pełnoziarnistej mąki pszennej typ 1850 100 g oleju 3 jajka 5 łyżek ksylitolu 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Moje Kuchenne Rewelacjeukładać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do napuszenia na 15-20 minut. Piec w temperaturze 180 stopni, 25 minut. Przygotować lukier. Do miseczki wlać wodę i sok z cytryny, następnie stopniowo dodawać cukier. Mieszać, do uzyskania gładkiego lukru. Przestudzone bułeczki, udekorować lukrem. Zrobiłam też bułeczki ze swojskim dżemem, bez sera. Również były pyszne. Nie wiem
Agusiowe smakołyki4 makrele, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżki posiekanego rozmarynu, skórka otarta z cytryny, sok z cytryny, sól, 100 g czarnych oliwek bez pestek (mogą
królestwo garówCzas Przygotowania :1 godz. Czas Pieczenia : 45 min Gotowe w : 1,45 h Rozmiar Blaszki : 34X24 cm. Przepis na to ciasto jest już w
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyciacho! Pięknie pachnie cynamonem, kroi się bez zarzutów… No cóż mogę więcej powiedzieć – sami wypróbujcie i się przekonajcie sami! Przepis na ciasto marchewkowe pochodzi ze strony p.Ewy Wachowicz. SKŁADNIKI 4 - jajka 1 szklanka - cukru 1 łyżka - cukru waniliowego 1 łyżeczka - proszku do pieczenia ½ łyżeczki - sody 1 szklanka oleju
Mała w garnku mieszabiszkoptu: 150 ml dżemu malinowego, wiśniowego lub truskawkowego (u mnie malinowy bez cukru). Wykonanie : Biszkopt: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (termoobieg). Składniki suche mieszamy dokładnie ze sobą. W osobnej misce łączymy składniki mokre. Dodajemy do nich mieszankę składników suchych i dokładnie mieszamy. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Krem: Składniki na krem blendujemy
Jeść, by żyć w zdrowiudodatkiem cynamonu, pyszne, kruche, pachnące, można jeść same bez przekładania, ale u mnie wszyscy wolą takie przełożone :-) Przepis znaleziony tutaj :-) Miłego piątku :-) Składniki: 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru + do posypania 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka marmolada lub powidło do przełożenia 1. Masło w temperaturze pokojowej
kruche babeczki