bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1780/3453)

Mini pankejki (pancakes). 146

szklanki mleka 125 ml 2 jajka oddzielnie biało i żółtko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru owoce szczypta soli Instrukcje Do miski wrzucamy mąkę, żółtka, jogurt, mleko, cukier puder, olej praz proszek do pieczenia. Całość miksujemy na gładką masę. W osobnej misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Ubite białka przekładamy do wcześniej(...)zmiksowanej masy i delikatnie mieszamy łyżką. Na rozgrzaną patelnię wykładamy małą łyżeczką (do herbaty) niewielkie placuszki. Smażymy bez użycia oleju na rumiany kolor. Następnie odwracamy i smażymy z drugiej strony. Usmażone placuszki oprószamy cukrem pudrem lub polewamy syropem klonowym. Smacznego. :) Mini pankejki pancakes to co lubię gotuje i polecam Artykuł Mini pankejki (pancakes). pochodzi z serwisu To co lubię

To co lubię - gotuję i polecam
Krajalnica do wędlin – jaką wybrać? 227

Przygotowujecie na śniadania lub przyjęcia popularne deski pełne najróżniejszych wędlin, warzyw i innych pyszności? A może po prostu uwielbiacie domowe kanapki z wędliną, serem i sałatą

Słodkie okruszki
sernik pieczony na śliwkach kisielowych "odwrócony"... 151

sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie,, twaróg bez smakowy 1 kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, kisiel wiśniowy 1 opakowanie Umyte śliwki wypestkować, połówki śliwek wymieszać z kisielem, na dnie formy 30x25 cm z papierem do pieczenia rozłożyć śliwki. Jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości

W Mojej Kuchni Lubię
Gofry podwójnie jagodowe 150

brazylijskie Gofry: Do miski przesiewam mąkę, dodaję żółtka, olej, mleko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia mieszam mikserem. Osobno ubijam białka na sztywno. Dodaję do ciasta i mieszam już łyżką. Dodaję jagody i mieszam.  Gofrownicę smaruję olejem, nagrzewam, wylewam po dwie łyżki ciasta i piekę około 7 minut zależy to od mocy gofrownicy. Gofry po wyjęciu układam na kratce(...)żeby ostygły i zrobiły się chrupiące. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z łyżką cukru pudru. Gofry podaję ze śmietaną, jagodami, orzechami, pokruszonymi bezami

wesoła kuchnia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Kakaowe ciastka z kwiatami 193

szczypta soli garść pokruszonych płatków migdałów kwiaty jadalne (tu: czarny bez, bratki, ogórecznik, chabry bławatki) Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj suche składniki (mąka, cukier, sól, kakao, migdały). 2. Dodaj jajko i masło i zagnieć gładkie, jednolite ciasto. 3. Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułóż na nim kwiaty i ponownie delikatnie przejedź wałkiem po cieście

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cukier aromatyzowany bzem 146

był maj, pachniała Saska Kępa szalonym zielonym bzem 💚. Chyba nie ma osoby, która nie znałaby tekstu piosenki Maryli Rodowicz pod tytułem Małgośka. Ja wychowałam się na właśnie na Saskiej Kępie i potwierdzam, że tekst napisany przez Agnieszkę Osiecką jest w 100% prawdziwy. Uwielbiam i zapach bzu i jego piękne kwiaty i oczywiście mam go w swoim ogródku. A jeśli chcecie(...)zachować jego zapach na dłużej, to zróbcie sobie cukier aromatyzowany bzem. Jego przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a po otwarciu słoiczka z takim cukrem poczujecie zapach bezowych kwiatów na nowo.  Cukier aromatyzowany bzem Cukier aromatyzowany bzem Czas przygotowania: 30 minut + czas suszenia Składniki: 1,5 szklanki kwiatków bzu 1 szklanka cukru Wykonanie: Kwiatki na przemian z cukrem układamy warstwowo

Kulinarne przygody Gatity
Ser z mleka i jogurtu 157

jogurty , – kefiry – masło . – Ser smażony z kminkiem Pieczcie bułki , chleby , bagietki. Bardzo też polecam też nasze przepisy na domowe wędliny dojrzewające , czy też wędliny w słoikach . Będziecie wtedy samowystarczalni, głód nie zajrzy wam w oczy, a do tego wszystkie domowe produkty będą zdrowe, bez wspomagaczy czy innej „trucizny”. No i najważniejsze, wszystkie nasze domowe wyroby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek bananowy 150

Zostało Ci za dużo bananów a już robią się czarne?  Nie masz nic słodkiego w domu? Polecam chlebek bananowy - miękki i wilgotny. Z zewnątrz często

W kuchni bez szafek
Wielkanocna Babka Ryżowa 178

bezglutenowa, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby i osoby bez problemów z glutenem sobie ja upiekły :) Składniki: 1 szkl mąki ryżowej 150 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej 1/4 szkl oleju 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka kl M 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy albo zwykły) 1/3 szkl cukru 1. Jajka ubijamy z cukrem

Gotowanie...to proste !
Jabłecznik z twarożkowym kremem. 277

mąki, dokładnie miksujemy i przekładamy na wyłożoną papierem formę do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut, aż wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy. MASA BUDYNIOWO-JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 duży budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru na 3/4 litra mleka (lub 1 i 1/2 op. budyniu

Rozpustne gotowanie
Gofry mango bez cukru 170

słodko lub na wytrawnie. Nikt też nie mówił, że te bez cukru nie są słodkie? :) Przedstawiam Wam gofry mango ze zblendowanych owoców mango (oczywiście mango można zastąpić np brzoskwinią). Spróbujcie :) Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki naturalnej maślanki zblendowane mango - 7 dużych łyżek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mąki orkiszowej + 1 łyżka mała

ChilliJemy
Ryż z krewetkami 165

słodkowodne skorupiaki. Są one źródłem pełnowartościowego i łatwostrawnego białka. Mogą więc bez problemu zastąpić w posiłku mięso czy rybę. Te morskie stworzonka są także dobrym źródłem witamin z grupy B. Krewetki możemy traktować jako zdrową przekąskę, ale także jako element posiłku. Możemy je smażyć, dusić, grillować i piec, a następnie dodać do zup, ryżu, makaronu czy różnego rodzaju sałatek

Z notatnika dietetyka
NIEMIECKIE PIERNICZKI 159

formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy je. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12-15 min. Studzimy na kratce. Lukier: Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy wystudzone pierniczki. * źródło przepisu

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z łososiem, dynią i paprykowym hummusem 168

Dzisiejszy wpis to przepis na sałatkę, która łączy na jednym talerzu wszystko to, co lubię najbardziej.  Kremowy hummus o cudownym, głębokim smaku pieczonej papryki, soczysty

HealthyCreations