najważniejsze - bardzo proste w przygotowaniu. Na takie ciasteczko można się skusić bez wyrzutów sumienia 😉 Idealnie nadają się jako słodka przekąska dla dzieci. Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej Radix-Bis 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru kokosowego Radix-Bis 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy) 3 łyżki oleju kokosowego 3-4 łyżki śmietanki kokosowej (z mleka kokosowego
Kuchnia MagdaLenyplacuszki na słodką kolację lub podwieczorek. Można zrobić z dodatkiem jabłka lub bez. Obydwie wersje smakują wybornie Składniki 370 ml zsiadłego mleka 150 ml wody gazowanej 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki cukru pudru do posypania 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 jabłko … Czytaj dalej Placuszki z zsiadłym mlekiem
gotuj ze mnąPyszne, puszyste, orkiszowe.. CIASTO RABARBAROWE! Dietetyczne (mała ilość tłuszczów, mąka orkiszowa, zamienniki cukru), zdrowe i mega szybko znikające. Wczoraj piekłam, dziś już nie ma... Ale
Czarnawisienkapołączenia się składników. 4. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Następnie, rabarbar obsypujemy łyżką mąki, mieszamy i wykładamy na ciasto, lekko wciskając je w nie. Posypujemy kruszonką z zamrażalnika i wstawiamy do piekarnika na 180 stop. grzanie góra dół bez termoobiegu na około 50-60 minut. Upieczone ciasto, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem
Gotowanie...to proste !Koniecznie spróbujcie! (Keksówka o długości około 27 cm) 400g dojrzałych bananów (waga bez skórki; około 4-5 sztuk) 150g mąki pszennej (1 szklanka o pojemności 250 ml) 150g cukru (około 3/4 szklanki) 50 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: około 1/2 szklanki posiekanych suszonych fig Ponadto: cukier
Di gotujeDlatego przyda się kulka lodów waniliowych, albo ubita 'na goło' śmietanka - taka bez cukru, czy słodzacych dodatków. Składniki: (żaroodporna foremka o średnicy około 20cm i wysokości 4cm jest idealna, a 2 foremki o średnicy około 14cm sa nawet lepsze) 1 szklanka maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) 1 szklanka drobnego cukru 1 puszka mieszanych owoców (fruit cocktail
Lejdi of the housebądź jajek. Migdałowa kruszonka to nie obowiązek, ale miły dodatek, choć i bez niej ciasto doskonale się obroni. Równie dobrze wierzch ciasta możesz posypać samymi migdałami – w postaci płatków lub słupków- według uznania. Składniki: 2 szklanki zwykłej pszennej mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka cukru 1¾ szklanki jogurtu sojowego ¾ szklanki roślinnego oleju
Roślinna - blog wegańskiherbata i jesteśmy w niebie. Masło orzechowe musi być gładkie bez kawałków orzechów. Źródło przepisu mojewypieki.com Ciastka 200 g gorzkiej czekolady + 150 g czekolady gorzkiej(dałam 100g) 40 g masła 2 jajka 140 g cukru 35 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W rondelku rozpuścić masło. Do gorącego masła dodać 200 g drobno posiekanej nożem
O kuchni z uczuciemwolnego weekendu, że już nie pamiętam, jak w pełni korzystać z czasu bez pracy. Pracoholizm nie jest dobry. Bywa uciążliwy, bo przeszkadza w odpoczynku. Dziś starałam się odpoczywać aktywnie, najpierw poza domem, a potem w mojej kuchni. Efektem tej pracy było przygotowanie puree (musu) z pieczonej dyni. Puree jest składnikiem wielu dań z dynią. Można je przechowywać w lodówce(...)Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Dynię ze skórą pokroić na mniejsze kawałki, usunąć miąższ i pestki. 2. Porcje dyni ułożyć skórą do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut do miękkości. 4. Sprawdzić, czy dynia jest gotowa, wbijając widelec w miąższ. 5. Wyjąć z piekarnika i zupełnie ostudzić
W mojej kuchniPrzepyszna szarlotka z połówkami jabłek na cieście bez użycia jajek. Pomimo tego, ciasto jest kruchutkie i niezwykle smaczne. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka 26x21 cm 2 szkl. mąki, 200 g masła, 150 g serka waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 6 małych jabłek, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą
słodki bratekSezon dyniowy w pełni. Nie mógłby się obyć bez pachnących, wilgotnych babeczek dyniowych z kawałkami gorzkiej czekolady. Babeczki są wilgotne, rozpływają się w ustach i ostrzegam...szybko znikają ;) Składniki ( ok 24 sztuk): 450 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 250ml maślanki naturalnej 2 łyżeczki cynamonu szklanka drobnego cukru
ChilliJemypieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej masę za pomocą łyżeczki, formując kokosanki. Pieczemy przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, ostatnie 5-10 min. z termoobiegiem. Rada: Jeżeli nie mamy bananów to możemy je pominąć, wtedy będziemy mieli tradycyjne kokosanki. Wykonanie pozostaje bez zmian. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga
Kuchnia MagdaLenycukier waniliowy 1 łyżka ciemnego kakao na czubek łyżeczki proszku do pieczenia półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 50 ml gazowanej wody Nadzienie: 35 dag serka naturalnego typu President 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) cukier puder do smaku 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: olej rzepakowy
Izabelawkuchnicynamon 8 szczypt użyłam śliwki małe węgierki i duże przekrojone na połowę, bez pestek ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na osiem porcji na każdą porcję nałożyć 1,5 śliwki, posypać cukrem, cynamonem, wolne ciasto nałożyć na śliwki układać na blaszce z papierem do pieczenia, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie
W Mojej Kuchni LubięBakłażany nadziane pomidorami i mozzarellą ciekawie prezentują się w postaci kolorowego wachlarza. Można je podać jako dodatek np. do pieczonego kurczaka czy kotleta lub po prostu
Monia miesza i gotuje