bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1443/3453)

Zdrowy placek bananowy 241

wymieszać ze zmielonymi płatkami owsianymi, dodać orzechy, wymieszać łyżką i piec przez 15 minut. Doskonałe na śniadanie- szczególnie z porcją soczystych owoców czy odrobiną syropu klonowego :) Placek: * płatki owsiane- 1 szklanka * banany- 3 duże szt. * orzechy włoskie posiekane- 1/4 szklanki * kakao- 2 łyżki * ekstrakt waniliowy- 1 łyżeczka * proszek do pieczenia- 1/2 łyżeczki * soda oczyszczona- 1/2 łyżeczki Dodatkowo: * garść świeżych(...)banany wraz z ekstraktem waniliowym. Wymieszać, przelać na małą, kwadratową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 12-15 minut. Smacznego! :) * przepis zaczerpnięty z bloga  Ambitiouskitchen.com  i lekko zmodyfikowany o dodatek orzechów włoskich- zamiast czekolady oraz zrezygnowałam z miodu- placek i bez żadnego słodzika jest odpowiednio słodki

Kraina Miodem Płynąca
Dziecinnie proste muffinki z czekoladą. Krok po kroku. 274

ciasta, tak aby wypełniło papilotkę do 3/4 wysokości. Piecz w 180°C przez 25-30 minut. Tryb “góra – dół” Pod koniec pieczenia dobrze jest ukłuć drewnianym patyczkiem babeczkę, aby sprawdzić czy w środku nie ma surowego ciasta.   Dziecinnie proste muffinki z czekoladą podawaj z cukrem(...)SIĘ WIĘCEJ . Bez nich nie polecam w ogóle zaczynać przygody z wypiekiem babeczek. Przydatnym gadżetem jest także forma, do której włożysz papilotki. Proponuję silikonową ZOBACZ TU lub bardziej tradycyjną ze stali węglowej SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ . Jeżeli masz akcesoria w domu to od razu możesz zabrać się pieczenia. Zosia

kuron.com.pl
Sernik puszysty z kajmakiem Helio 196

masła 5 jajek ¾ szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia niecała puszka kajmaku Helio Blacha o wymiarach 21/32 cm, ja użyłam nieco większej stąd mój sernik jest niższy niż w oryginalnym przepisie Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Piekarnik nagrzałam do 180 C, bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół. W misce wymieszałam masło z cukrem, żółtkami(...)mikserem utarłam na jednolitą masę. Następnie dodawałam po jednej łyżce sera cały czas ubijając aż do końca. Na końcu wsypałam oba śmietankowe budynie oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Z białek ubiłam sztywną pianę i dodałam do sera, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Dno blachy wyłożyłam herbatnikami, następnie wylałam na nie masę serową. Wstawiłam sernik do pieczenia do nagrzanego

Zasmakuj Kuchni
Łosoś w maśle czosnkowym 204

Ryby pieczone w folii aluminiowej zawsze się udają. Oto przepis na delikatnego łososia z czosnkiem i koperkiem.   Składniki na 2 porcje 30 dkg łososia (filet bez skóry) ¼ kostki masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku cytryna sól Przygotowanie Łososia przekroić na pół, aby powstały dwie porcje ryby. Każdą z nich odrobinę posolić i skropić cytryną. Utrzeć(...)trochę koperku oraz porcję łososia. Rybę posypujemy koperkiem i układamy na niej kolejną ¼   masła czosnkowego. Zawijamy wszystko szczelnie w folię. Powtarzamy wszystko z drugą porcją łososia. Oba zawiniątka pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 170 ° C. Można podawać z folią aluminiową – wtedy każdy odpakuje sobie rybkę na talerzu, ale ja wolę ułożyć łososia na sałacie i podać

Kulinarne Inspiracje
Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 186

szklanki cukru pudru 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy niepełna szklanka cukru 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy(...)jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładamy na kilka

Izabelawkuchni
Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone, wiśniami i polewą czekoladową (Tort Pavlova) 184

mąki ziemniaczanej. Pianę wykładam na dwa równe, wycięte wcześniej krążki papieru do pieczenia wielkości tortownicy. Piekę/ suszę ją w termoobiegu przez 30 minut w temp. 105'C, a następne przez 3 godz. w temp. 90'C. Po tym czasie wyłączam piekarnik i pozostawiam w nim bezę. Przygotowuję masę: Miksuję śmietankę, dodaję cukier; kiedy masa zaczyna robić się gęsta, dodaję

Wielopokoleniowo
Szafranowe love – ciasto z szafranem 299

szafranu 225 g cukru 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szafranowa pomada 75 g masła lub kokosowego oleju 1 łyżka śmietanki 2 łyżki kokosowego likieru 0,5 g szafranu 350 ml cukru pudru Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC).Rozpuść masło lub kokosowy olej. Dodaj mleko. Mieszanka powinna być lekko ciepła. Teraz dodaj(...)lekko zamieszaj. Im dłużej szafran stoi w płynie tym bardziej nabiera intensywniejszego koloru. Zmiksuj jajka z cukrem na puszysto. Dodaj rozpuszczone szafranowe masło Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy, delikatnie mieszając szpatułką. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i oprósz mąką. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika i piecz ciasto przez

codojedzenia
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa 185

kolorowe i lekkie przekąski. Dzisiaj zapraszam Was na przepis na pyszną, lekką salsę pomidorową. Idealna do domowych nachosów oraz pieczonych ulubionych i kolorowych warzyw. Salsę pomidorową przygotowałam na bazie pomidorów z puszki firmy Łowicz. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych dodatków i soli. Pomidory w puszce Łowicz to doskonałe źródło potasu, pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu(...)lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut. PIECZONE WARZYWA marchewka bataty szparagi cukinia sól, pieprz, ulubione zioła olej Warzywa obrać pokroić w słupki, doprawić do smaku. Dodać

Pieguskowa Kuchnia
Deser bezowy z granatem i mascarpone 119

mascarpone 200 ml śmietany kremówki cukier do smaku Dodatkowo: 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli – pod koniec stopniowo dosypywać cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną i ocet winny, wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z ubitych białek uformować parzystą liczbę płaskich kół wielkości denka kubka. Aby deser wyglądał atrakcyjniej, kółka(...)termoobiegiem), suszyć ok. godziny. Wystudzić. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku. Wykonanie Na połowę bez wyłożyć krem, posypać nasionami granatu i przykryć drugą bezą. Deser bezowy dodatkowo można polać sosem owocowym i ozdobić nasionami granatu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Deser bezowy z granatem i mascarpone pochodzi

niecodziennikpary
BEZA PAVLOVA 206

końcu dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny, delikatnie wymieszać mikserem. Na papierze do pieczenia odrysować okrąg (robię to przy pomocy talerza średnicy 24 cm). Wyłożyć na papier w odrysowanym okręgu pianę z białek, wyrównać powierzchnię. Przy pomocy łyżki wyciągać brzeg bezy ku górze. Piekarnik nagrzać do 90'C. Wstawić bezę i suszyć około 2 godzin, po czym wyłączyć

Zrób to smacznie
Tarta z figami i kremem migdałowym 160

Ciasto obciążamy kładąc na wierzchu i po bokach papier do pieczenia lub folię aluminiową i wysypując suchą fasolę lub groch. Pieczemy przez 13 minut. Zdejmujemy obciążenie. Smarujemy całe ciasto białkiem jajka za pomocą pędzelka (żółtko zostawiamy do masy). Wstawiamy z powrotem do piekarnika na 7 minut (już bez obciążenia). Tak przygotowany spód całkowicie studzimy. Śmietanę łączymy trzepaczką(...)ćwiartki. Wylewamy masę na ostudzony spód i kładziemy na wierzchu figi. Posypujemy wierzch ciasta łyżeczką cukru pudru. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (175°C z termoobiegiem). Pieczemy 35 minut, po czym nakrywamy górę ciasta kawałkiem folii aluminiowej i pieczemy kolejne 10-20 minut. Po tym czasie tartę z figami wyjmujemy, całkowicie studzimy i chłodzimy przez co najmniej

Poezja smaku
Pierś kurczaka pieczona z mozzarellą i cukinią 133

pieczona z mozzarellą i cukinią to kolejna propozycja na podanie piersi z kurczaka, inaczej niż zwykle. Tak przygotowane mięso polecam z mizerią, surówkami lub buraczkami z ziemniakami z wody, pieczonymi lub ryżem, kaszą rozmaitą. Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry cukinii przekrojone na pół kilka kulek mozzarelli sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka 1 łyżka(...)masła klarowanego, przesmażam mięso krótko z obu stron. Piekarnik nagrzewam do temp. 190 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Kurczaka w naczyniu układam na środkową półkę piekarnika, nakładam na każdy kawałek trochę posiekanej mozzarelli i po dwóch połówkach cukinii. Piekę ok. 20 minut. Podaję z ziemniakami i mizerią. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pudding chia 227

jednocześnie mocno napowietrzając ręcznym blenderem, dosypuję do smaku mielony kardamon i na ostro – pół papryczki chili bez nasion lub pieprz cayenne.   Owoce podkręcone takim pikantnym dodatkiem uwalniają jeszcze więcej smaku, tylko dajcie im szansę. Kapsaicyna odpowiedzialna za ostry piekący smak papryczki chili podrażni Wasze kubki smakowe szykując je na słodki i egzotyczny smak mango, a delikatne mleczne nasionka(...)prawdziwą wanilią) płaska łyżka brązowego cukru (albo cukru z wanilią, patrz wyżej) 1 średnie dojrzałe mango szczypta mielonego kardamonu chili- sproszkowane ½ łyżeczki (dla entuzjastów pikanterii proponuję pół małej papryczki, bez nasion) dowolne owoce i grubo mielony kolorowy pieprz do przybrania

Karo in the Kitchen