bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1439/3453)

Drożdżowy wieniec z makiem 107

mąki pszennej tortowej 1 jajko 1 żółtko spora szczypta soli 500 g gotowej masy makowej HELIO z bakaliami Dodatkowo: 3 łyżki masła (60 g) do wysmarowania drożdżowego ciasta przed pieczenia SKŁADNIKI NA LUKIER: szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny, pomarańczy lub wody Do dekoracji: kandyzowana skórka z pomarańczy, suszona żurawina, rodzynki, posiekane orzechy PRZYGOTOWANIE: Zaczynam od przygotowania(...)wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do temp. 180 st. C, program grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Wieniec drożdżowy przed włożeniem do piekarnika smaruję resztą masła (należy je ponownie lekko podgrzać, zapewne zastygnie). Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, na środkową półkę i piekę około 20 – 25 minut do zarumienienia. Ciasto polewam lukrem: do szklanki wsypuję cukier puder oraz

Zasmakuj Kuchni
Sernik 220

masła  4 żółtka [białka odłożyć do piany] 2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia  1 szkl. mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku  3/4 szkl oliwy z oliwek 3 budynie śmietankowe po 40 g bez cukru [ u mnie o smaku krówki] 1,5  szkl mleka 1 cukier waniliowy(...)masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać 1,5 szkl

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka kawowe z orzechami pekan 166

można zamienić na włoskie) Wykonanie ciasta: Masło, cukier i ekstrakt waniliowy ubić na jasną masę (bez grudek). Dodać jajko i kawę i mieszać, aż wszystkie składniki się połączą (w masie nie powinno być kawowych grudek). Wsypać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać łyżkę mleka i wymieszać. Masa powinna być gładka. Podzielić ciasto na 2 części

Mania Wypiekania
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #10 Babeczki migdałowe na białkach z polewą czekoladową 275

twarde, ale po ugryzieniu środek był super mięciutki. Myślę, że mogłam je piec odrobinę krócej, ale mąż stwierdził, że efekt jest jeszcze lepszy bo on lubi jak „chrupie”. Jest to świetna opcja na ciasto na ostatnią chwilę, ponieważ można je ozdobić czymkolwiek lub podać nawet bez niczego. Chociaż ta polewa z kakao, świetnie tutaj współgra dlatego jednak(...)piana będzie gęsta i lśniąca. Na końcu dodajemy migdały i mieszamy je delikatnie szpatułką (lub miksujemy, ale bardzo delikatnie, krótko i na najniższych obrotach). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub tak jak ja foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto. Ciasto w foremkach umieszczamy tylko do 2/3 ich wysokości (będzie rosło). Pieczemy około 40 minut w temperaturze

Relaxtime
Pomysł na… placki dyniowe 4 sery 134

Miałam zrobić tartę dyniową , ale wyszło jak zawsze, czyli coś nowego. Dynia, ser żółty, mozzarella, feta i parmezan. Wszystko połączone jajkiem. Ilość składników możecie dowolnie zmienić

Kucharzyca
Ciasto otrębowe, pełnoziarniste "na bogato" (ok. 344 kcal/100g) 267

żytnich 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 90 g cukru (dałam pół na pół białego i brązowego) (+ ew. 2 miareczki stevii) 50 ml mleka 2% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g płatków owsianych 50 g miodu 65 g zmielonych orzechów włoskich 30 g rozdrobnionych orzechów laskowych (tak żeby było czuć kawałeczki) 40 g pokrojonych suszonych daktyli (ja jednego(...)rozdrabniamy, mielimy według listy składników. 2. Namaczamy rodzynki. 3. Białka ubijamy na sztywno z cukrem (jak do bez). 4. Do białek dodajemy żółtka, chwilkę miksujemy na wolnych obrotach, tylko żeby się połączyły. 5. Dodajemy otręby, przesianą mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, mleko i chwilkę miksujemy. 6. Dodajemy resztę składników poza rodzynkami, śliwkami i daktylami, miksujemy. 7. Rodzynki

Malowane smakiem
Szybka babka karobowo-waniliowa 235

Dziś zapraszam Was na pyszne i szybie ciasto idealne na każdą okazję. Szybka babka karobowo-waniliowa . Doskonale smakuje z ulubioną kawą czy herbatą. Zawsze uważałam, że

Słodkie okruszki
Ciasto drożdżowe z owocami leśnymi i kruszonką 125

szklanki mąki pszennej (minus 1 łyżka) 1/2 szklanki cukru (minus 1 łyżka) 30 g masła 2 jaja Przykryj miskę ściereczką i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce bez przeciągów (ja wstawiam do zimnego piekarnika, z włączoną żarówką) . Przygotuj kruszonkę . Rozetrzyj między palcami mąkę z cukrem i zimnym masłem. Przykryj i wstaw do lodówki do czasu, aż będzie potrzebna(...)ciasta. Rozłóż mrożone owoce leśne. Posyp 1-2 łyżkami cukru. garść mrożonych owoców leśnych 1-2 łyżki cukru Przykryj resztą ciasta. Całość posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut , do tzw. suchego patyczka. Powyższy przepis na ciasto drożdżowe z owocami leśnymi jest wersją ciasta drożdżowego oszczędnego. Mało jest tutaj bowiem tłuszczu oraz cukru. Ciasto najlepsze jest

Moja Delicja
Zaskocz bliskich i siebie – zrób sernik bazyliowy z kiwi 260

wszystkie składniki dobrze się połączą. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Wyjmij tortownicę z lodówki i na ciastka wylej masę serową. Wstaw do piekarnika na 15 minut, a po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni C i piecz przez 80 minut. Składniki MASA SEROWA 500 g zmielonego chudego twarogu lub gotowego sernikowego (uważaj(...)piekarniku możesz zająć się masą śmietanową – śmietanę wymieszaj z ziarenkami wanilii lub cukrem wanilinowym, cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Po 80 minutach pieczenia w 120 stopniach (czyli po 95 minutach pieczenia w ogóle) wysuń delikatnie sernik z piekarnika i rozprowadź na jego powierzchni krem śmietanowy. Wstaw sernik z powrotem do piekarnika na 15 minut. Sernik

Eat me! Fit me!
Golonka z indyka 301

piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby równo się przyrumieniły. Można podać z ziemniakami albo zjeść z chlebem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa Tagged: golonka , marynata , miód , sos sojowy

https:KKuchniaMniam
Jak zamrozić rosół ? 82

WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X jak zamrozić rosół ? Jak zamrozić rosół? Praktyczne wskazówki na zachowanie smaku i jakości. Poznaj najlepsze metody, by łatwo zamrozić pyszny rosół. CZYTAJ WIĘCEJ Dlaczego Zamrażać Rosół? Rosół to aromatyczna i sycąca zupa, która często przygotowywana jest w większej ilości. Jeśli masz nadmiar rosołu lub chcesz zachować go na przyszłość, zamrożenie może być doskonałym(...)smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka szparagowa płaska jak gotować ? Kiełbasa biała surowa jak gotować ? Fasolka szparagowa żółta jak gotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa

Podstawy Gotowania
Dania do mrożenia 85

WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X Dania do mrożenia ? Dania do mrożenia - Praktyczne porady. Odkryj, które potrawy nadają się idealnie do zamrażania, zachowując świeżość i smak. CZYTAJ WIĘCEJ Dlaczego Warto Mrozić Dania? Mrożenie potraw to świetny sposób na oszczędność czasu, przygotowanie zdrowych posiłków na zapas oraz zachowanie świeżości i smaku ulubionych dań. Niektóre potrawy doskonale się nadają do zamrażania(...)smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka szparagowa płaska jak gotować ? Kiełbasa biała surowa jak gotować ? Fasolka szparagowa żółta jak gotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa

Podstawy Gotowania
Fasola mung gotowanie 88

widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X fasola mung gotowanie ? Fasola mung gotowanie - Szybkie i smaczne przepisy. Poznaj najlepsze czasy gotowania, by osiągnąć idealną konsystencję fasoli mung. CZYTAJ WIĘCEJ /*! elementor - v3.15.0 - 09-08-2023 */ .elementor(...)smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka szparagowa płaska jak gotować ? Kiełbasa biała surowa jak gotować ? Fasolka szparagowa żółta jak gotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa

Podstawy Gotowania
Szybkie ciasto pomarańczowe z rabarbarem i kruszonką (bez miksera)… 180

przywoływanie wiosny, która w tym roku tu w Irlandii strasznie się ociąga :) Po raz pierwszy piekłam to ciasto dwa lata temu. Smakowało nam tak bardzo, że robiłam je 5 razy pod rząd :)… Czytaj dalej Szybkie ciasto pomarańczowe z rabarbarem i kruszonką (bez miksera

brunetkawkuchni
Szybkie ciasto pomarańczowe z rabarbarem i kruszonką (bez miksera)… 250

przywoływanie wiosny, która w tym roku tu w Irlandii strasznie się ociąga :) Po raz pierwszy piekłam to ciasto dwa lata temu. Smakowało nam tak bardzo, że robiłam je 5 razy pod rząd :)… Czytaj dalej Szybkie ciasto pomarańczowe z rabarbarem i kruszonką (bez miksera

brunetkawkuchni