bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1431/3453)

Glinicki przekładaniec drożdżowy – kuchnia podkarpacka 279

tyle razy, ile jest dni w roku :). Na koniec dodajemy do ciasta skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Ciasto dzielimy na cztery części. Blaszkę wielkości 25x35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy jedną część ciasta i przenosimy je do formy. Rozkładamy na niej połowę masy orzechowej, a następnie przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy powidła i przykrywamy(...)wyrośnięcia. U mnie zajmuje to 3-4 godzimy. Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C (grzałka góra-dół) i pieczemy ciasto około 45 minut. Gotowe ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Pozostałe białka można wykorzystać piekąc bezy lub zamrozić i użyć przy innej okazji. Ciasto można wzbogacić, dając na powidła śliwkowe pokrojone śliwki (suszone, nie wędzone). Glinicki przekładaniec drożdżowy

Trzeci talerz
Rolada szpinakowa z łososiem 214

masy szpinakowej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie za pomocą pędzelka posmarować olejem. Ciasto szpinakowe rozprowadzić na blaszce 31×41 cm. Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu odwracamy spodem do góry i zdejmujemy papier (odchodzi bez problemu). Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

kulinarnyswiatdomi
Bekonowe muffiny śniadaniowe 199

Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz oraz zioła i roztrzepujemy całość. Następnie zalewamy nasze muffiny. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20-25 minut (aż wszystko będzie ładnie ścięte) w 180 stopni. Muffiny można zrobić również bez boczku, pomijając o etapy przygotowania go. Jak również można pominąć spryskanie oliwą, a zamiast tego ułożyć foremki na muffiny. Zrobiłam

Gotuj z Mąką
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 311

najstarszych lokali serwujących hamburgery w USA jest restauracja Louis Lunch w New Haven , w stanie Connecticut  gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 2,5 h szarpana wołowina  (przepis) maślane bułki do burgerów

Słodki Kompromis
Święta zero waste 148

dużo, – Nie zjeść za dużo, – Sprytnie wykorzystać to co zostanie. Zobaczcie jakie cuda można wyczarować z resztek pieczonego kurczaka. Zachęcamy Was, do podejęcia wyzwania Niedzielnego kucharza – tak jak my zróbcie sobie w tym roku #SwietaZeroWaste – bez marnowania i wyrzucania jedzenia. Możecie na tym tylko skorzystać – mniej wydacie, nie przytyjecie, po świętach będziecie nadal mieścić

Niedzielny kucharz
Sernik Królewski 249

łyżki kakao - 1 duże jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - 200g cukru pudru Masa serowa: - 1kg sera białego - 6 jajek (osobno białka i żółtka) - szklanka cukru pudru - 200g masła - kilka kropel olejku waniliowego - 2 budynie waniliowe bez cukru (35g jeden) Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na dwie części i wkładamy(...)czasie z jednej części układamy spód, odrywamy po kawałku ciasta i wykładamy na blaszkę, nie musi być równo a nawet nie powinno :) piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy spód przez 15 minut. Wyciągamy podpieczony spód i robimy masę serową. Masło ucieramy z cukrem do "białości", dodajemy po jednym żółtku i cały czas ucieramy, dodajemy po łyżce sera na przemian

Wypieki Rene
KOKOSANKI BEZ CUKRU 134

masa była zbyt sucha   Wykonanie: białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie partiami dodajemy ksylitol, miksujemy aż powstanie beza, dodajemy żółtko, miksujemy, na koniec do masy dodajemy wiórki kokosowe, całość mieszamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą np. łyżki do lodów lub zwykłej łyżki formujemy   z masy kulki / kopczyki pieczemy w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Makowiec japoński 194

próbowałam kolejnych przepisów. I właśnie to ciasto, znane jako makowiec japoński, upiekłam na bazie pierwszego przepisu, ale bez dodatku ciasta kruchego.  Ten makowiec ma wszystko co lubię. Dobrą, wilgotną masę dzięki jabłkom, dodatek bakalii. Przy pieczeniu jest mniejszy stres niż przy klasycznym makowcu. A jak patrzę na mijający rok, to widzę, że żadnego skomplikowanego ciasta nie upiekłam

bistro mama
Zapiekanka z szynką i makaronem 508

tartym serem, solą, pieprzem, majerankiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Masą jajeczną zalać makaron i wędlinę. 4. Naczynie przykryć folią aluminiową, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać bez przykrycia jeszcze ok 10 mniut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką 309

Ciasto drożdżowe najlepiej smakuje jesienią i zimą, już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto to najlepiej zrobić ze świeżych owoców, jednak również wyrośnie

Via Gusto
Wegański sernik królewski 266

Kruche czekoladowe ciasto: 200 g pszennej mąki 2 czubate łyżki kakao 150 g oleju kokosowego (najlepiej rafinowany, czyli ten bez zapachu kokosa) szczypta soli około 80 g cukru pudru lub bardzo drobnego cukru plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa „serowa” 500 g suchej białej fasoli „Piękny Jaś” ugotować do miękkości, po ugotowania waga około

greenscarf
Ciasto drożdżowe z parasolką z jabłka 214

Idealne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Nie za słodkie, lekkie i aromatyczne. Po prostu ideał :-) Czas przygotowywania:  10 minut Wyrastanie:  1h Czas pieczenia:  55 minut Ilość porcji:  tortownica średnicy

AniaGotuje.pl
Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą. 176

wykrawamy ciasteczka, jedno całe i jedno z dziurką. 3. Pieczenie: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka studzimy. 4. Przekładanie: Ciasteczko bez dziurki smarujemy masą krówkową, przykładamy tym z dziurką, a do środka nakładamy żurawinę. 5. Polewę roztapiamy w kąpieli wodnej

Izabelawkuchni
Czekoladowy chlebek truskawkowy 225

200g świeżych truskawek cukier puder - do obsypania z wierzchu Truskawki obszypułkować, umyć, osuszyć z wody i pokroić na plasterki. Do oddzielnej miski przesiać przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, kakao, cynamonem i kardamonem. W dużej misce ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym do momentu zbielenia - jak na kogel-mogel . Dolać olej oraz jogurt naturalny(...)pomocą łyżki delikatnie wmieszać w masę. Ciasto przełożyć do keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą.   Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180C - u mnie środkowy poziom piekarnika, grzałka góra-dół; bez termoobiegu . Stan upieczenia sprawdzać testem "patyczka". Po wyjęciu z piekarnika zostawić na 10-15 minut w blaszce do wstępnego przestygnięcia. potem wyjąć

Grunt to przepis!
Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą 433

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła w temperaturze pokojowej 130g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 6 żółtek 220ml mleka

Mała Cukierenka