bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1428/3453)

CIASTO POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWE BEZ MĄKI 174

razem dzielę się z Wami prostym przepisem na pyszne ciasto pomarańczowe bez mąki, które zadowoli wegetarian i miłośników produktów bezglutenowych. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 55 min. Porcja dla 4-6 osób Składniki: ● 1 duża pomarańcza bio ● 125 g mielonych migdałów ● 3 jajka ● 125 g drobnego cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowa Kubanka 428

biszkoptu i cały czas, ręcznie przy pomocy szpatułki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy całość na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 20 minut (grzałka góra-dół bez termoobiegu). Upieczony biszkopt pozostawiamy chwilę w uchylonym piekarniku, a następnie delikatnie przekładamy na deseczkę, ściągamy papier i studzimy biszkopt spodem

Kuchnia w czekoladzie
Torcik makowy z migdałami 201

pieczenia oraz mak. Masę makową delikatnie łączymy z ubitymi białkami i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. masa z wiśniami: Wiśnie moczymy w amaretto lub wiśniówce (w wersji bez alkoholu dodajemy wiśnie bez moczenia) Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z rozpuszczoną żelatyną (ostudzoną). Serek mascarpone ubijamy

Bon appetit mon amie
Rodzynkowiec 232

kakao. Wykładamy na blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 750 ml mleka 2 budynie czekoladowe (bez cukru) 1 szklanka cukru kostka (200g) masła Odlewamy ok 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko

Cynamonowe szczęście
Ciasto waniliowe z rodzynkami 193

wlewamy olej cały czas miksując. Dodajemy powoli resztę składników i mieszamy. Na końcu wrzucamy rodzynki obtoczone w łyżce mąki. Pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 C – grzanie góra plus dół, środkowa półka piekarnika bez termoobiegu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Karpatka z żurawiną 202

stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 20 - 25 minut funkcja góra - dół, najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe  bez cukru (po 40 g każdy) 3 szklanki mleka 2% 2 całe jajka 1 żółtko 250 g masła (temp. pokojowa) 3/4 szklanki

kruche babeczki
Szybkie bułeczki śniadaniowe 403

Zdarzyło wam się zostać na weekend bez chleba, a jedyne dostępne w sklepach pieczywo było z mlekiem? Dla mnie takie sytuacje to inspiracja, by piec w domu. Rok temu wstawiałam już przepis na bezmleczny chleb . Dziś przyszła pora na bułeczki. I to nie byle jakie, bo bułeczki śniadaniowe. Oczywiście możecie je podać na dowolny posiłek. Piszę o nich(...)lodówki i formujemy z niego bułeczki. W zależności od ich rozmiaru i waszych preferencji otrzymacie od 12 do 16 bułeczek. Układamy je na ciepłej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy aż nie wyrosną (u mnie wystarcza do 15-20 minut). Następnie wstawiamy bułeczki do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie będą idealnie wypieczone. Po upieczeniu bułeczki najlepiej

Dieta bez mleka
Chleb Kokosowy 158

Dziś u mnie na blogu wyjątkowy chlebek, nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży. Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku

Dziś Ja gotuje
Ciasto ze śliwkami - proste i szybkie w wykonaniu 167

ciasta ze śliwkami. To był wręcz obowiązek! Do aromatycznej kawy smakołyk w sam raz.  Proste w wykonaniu i bez żadnych złotych porad. Składniki: * 3/4 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 4 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego * 3/4 szklanki oleju * cukier waniliowy * śliwki * szczypta soli do białek Białka ubiłam na sztywną pianę

Pieprzyć z Fantazją
Genialne , jesienne bułki ze słonecznikiem 238

nich lepić . Po tym czasie bułki powinny podwoić swoją objętość . Nagrzewamy piekarnik do 200 C i do gorącego wstawiamy bułki . Pieczemy do momentu aż będą miały złoty kol ( około 20 minut w zależności od wielkości ) Na środkowej półce bez termoobiegu . Gotowe . Podajemy po przestudzeniu Smacznego ! Artykuł Genialne , jesienne bułki ze słonecznikiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Chleb z kaszy gryczanej - tylko 3 składniki! 190

dodatkiem soli. Nie jest konieczne miksowanie aż do jedwabiście gładkiej konsystencji. Konsystencja ma przypominać gęstą śmietanę (ale taką bez mleka w proszku, bo wtedy jest sztywna jak galaretka 😂). Następnie masę przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na noc do wyrośnięcia.  Rankiem wstaw wyrośnięte ciasto do nagrzanego na 200*C piekarnika i piecz przez

Zdrowie na języku :P
Zapiekanka z ziemniakami i cukinią 164

Zdecydowałam się na przygotowanie tej zapiekanki, ale jakiegoś szału nie oczekiwałam, a tu proszę – danie to tak bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, że już planuję powtórkę

Smaki Na Talerzu
Lody czekoladowe - pyszne i proste - wege 181

wyjęciu były już na wpół zestalone i nie nadawały się do maszynki, wstawiłam więc do zamrażarki i super zamarzły, bez żadnych igiełek lodu. Są intensywnie czekoladowe, gęste, budyniowe, o idealnej kremowej konsystencji. Idealną kremowość lodom zapewnia dodatek pieczonego batata. Przepis na te lody podejrzałam  tutaj . W oryginale składnikiem lodów jest gorzka czekolada. Użyłam jednak kakao i teraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Błyskawiczne ciasto z porzeczkami 176

zawsze wychodzi. Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Składniki muszą się połączyć. Masa musi być gładka bez grudek. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wymieszać obroty 5, czas 30 sekund Pieczenie – blaszkę o wymiarach 25 x 20 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać

Kuchnia Pokoleń
Gofrokanapka ze szparagami 151

się kolorem :) Królem w tej kanapce są długie zielone szparagi przygotowane w moim nowym wysokim garnku. Jak ja mogłam bez niego żyć? Nie umiem teraz tego wyjaśnić :) Potrzebujemy: Gofry: 425 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 duże jaja (żółtka i białka osobno) 125 ml oleju rzepakowego 415 ml wody 1/2 łyżeczki soli Do kanapki: majonez

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania