pyszne, szybkie muffinki, uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Robi się je w parę minut, bez użycia miksera, więc gorąco polecam ten przepis na babeczki czekoladowe z bananami, zwłaszcza tym, któr The post Babeczki czekoladowo-bananowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDeser kawowy na mleczku kokosowym – to pyszny i dość szybki w wykonaniu deser, idealny dla wielbicieli kawy. Jest to nic innego, jak smakowity budyń na bazie mleczka kokosowego, bananów i kawy rozpuszczalnej. Z podanych niżej składników wychodz The post Deser kawowy na mleczku kokosowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepiżmowa.. około 100 ml wody wyparzone słoiki i wieczka można również nałożyć do woreczków i zamrozić Koktajl I: szklanka puree z dyni (około 250 g) 2 jabłka 2 banany duża szklanka mleka (około 350 ml) 1/3 łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki cynamonu do smak można posłodzić miodem Koktajl II: szklanka puree z dyni (około 250 g) mango kubek
Uwaga Babcia GotujeCiasteczka mają chrupiącą skórkę i miękki środek, który lekko rozpływa się w ustach. W smaku wyraźnie czuć banana, który świetnie komponuje się z delikatnym smakiem wiórków kokosowych, a amarantus nadaje całości lekko orzechowy posmak
Vegan TastePlacki bananowe – bez dodatku cukru, idealne na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, aczkolwiek dorośli też je uwielbiają :) Do zrobienia takich placuszków bananowych najlepsze będą słodkie, dojrzałe banany. Gorąco zachęcam do wypróbowania pr The post Placki bananowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeEkspresowe fit placuszki bananowe, idealne jako zdrowe i pożywne śniadanie w domu, lub do zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Składniki: 4 banany 5 jajek 150g płatków owsianych 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki
NiePieprz.plproduktów i przepyszny! Wartość odżywcza 1 szklanki: 168 kcal B 7 g W 24 g T 4 g Składniki: (na 3 wyższe szklanki) -1 dojrzałe mango -1 dojrzały banan -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Jeśli wolicie rzadszą konsystencje, dodajcie odrobinę wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnietrochę, abyście skosztowali tego kwaskowatego cytrusa, chociażby ze względu na jego pro zdrowotne właściwości odżywcze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 3 porcje: -1 pomelo -1 pomarańcz -2 banany -20 g otrębów (u mnie gryczane) -60 g płatków (u mnie gryczane) -1 jogurt lub 100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych -woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
zdrowo i aktywnierankingu jest ich dwa i nie mogę się zdecydować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE
zdrowo i aktywniejaglanych ▪ 1 łyżka oleju ▪ łyżeczka kakao masa ▪ szklanka kaszy jaglanej ▪ 3 szklanki mleka ▪ 100 g wiórków kokosowych ▪ 2 łyżki masła orzechowego ▪ garść posiekanych orzechów ▪ 1,5 łyżki kakao ▪ mały banan ▪ 1 łyżka oleju ▪ dosłodzić wedle uznania polewa ▪ 100 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: 1. Składniki na spód blendujemy do połączenia i wykładamy spód formy (24). Wsadzamy do zamrażarki. 2. Kaszę jaglaną
zdrowo i aktywniefont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 łyżka brązowego cukru lub miód Sok z cytryny do smaku 200 ml wody, może być mineralna Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dolewamy wodę. Blendujemy i gotowe! Pijemy
Gotujemy i jemyjaglanych ▪ 1 łyżka oleju ▪ łyżeczka kakao masa ▪ szklanka kaszy jaglanej ▪ 3 szklanki mleka ▪ 100 g wiórków kokosowych ▪ 2 łyżki masła orzechowego ▪ garść posiekanych orzechów ▪ 1,5 łyżki kakao ▪ mały banan ▪ 1 łyżka oleju ▪ dosłodzić wedle uznania polewa ▪ 100 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: 1. Składniki na spód blendujemy do połączenia i wykładamy spód formy (24). Wsadzamy do zamrażarki. 2. Kaszę jaglaną
Zdrowie i pysznie na talerzuMówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają ciastu naturalną słodycz. Składniki Biszkopty kilka s The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeIdealne na rodzinne spotkanie :) SKŁADNIKI: ulubione owoce (np. banan, kiwi, truskawki) polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 1 łyżka masła 2 łyżeczki oleju np. rzepakowego opcjonalnie kolorowa posypka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polewę czekoladową można przygotować w podgrzewaczu jak na zdjęciu lub tradycyjnie w garnku, łącząc wszystkie składniki i co chwilę mieszając. Owoce kroimy na kawałki, nabijamy na widelce
wege i kropkaGofry budyniowe to zachcianka mojego Męża, który od czasu powstania naleśników budyniowych (zobacz przepis), najchętniej dodawałby budyń do wszystkiego ;) Czekoladowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i bananami :) Może wypróbujecie je The post Gofry budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje