Chlebek bananowy to najpyszniejszy towarzysz śniadań. Idealnie łączy się z masłem orzechowym i kawą. Uwielbiam w niedziele wstać rano i upiec chlebek bananowy. Cały dom wypełnia się słodkim zapachem bananów i dzień od razu wydaje się jakiś milszy :) Perfekcyjny chlebek każdy może upiec. Tutaj nic nie może się nie udać. Wszystkie składniki łączymy w dużej misce, wylewamy do formy, dekorujemy
wegetalerzeSkładniki: pomarańcz (1 szt.) banan (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy i kroimy owoce. Przy pomocy blendera zamieniamy
Weganka gotujeSkładniki: banan (1 szt.) mandarynka (1 szt.) świeży szpinak (1 garść) mleko sojowe (1/2 szklanki) Czas przygotowania: 5 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy owoce i dzielimy na kawałki. Dodajemy umyty szpinak. Wlewamy mleko. Wszystko zamieniamy blenderem w koktajl
Weganka gotujeZdrowy, smaczny, sycący koktajl ze szpinaku z owocami i siemieniem lnianym dostarczy niezbędnych składników, witamin i kwasów tłuszczowych. Koniecznie spróbujcie! Składniki: kiwi 1/3 banana 100 g świeżego szpinaku łyżka siemienia lnianego 200 g mleka roślinnego Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia. Zalewamy mlekiem i blendujemy. Smacznego
Taste Of My DayDwuskładnikowe placki orzechowe*; z malinami *jajka, banany +masło orzechowe Dobra nie powiem, że nie namęczyłam się trochę(bardzo) przy przewracaniu tych placków, może nawet lekko poparzyłam palce..ale w smaku wynagradzają jak najbardziej
More food, love and dreamsorzeźwiający niż tradycyjne lody. Poza tym ma też dużo witamin. Przyjemne z pożytecznym :) To co? Zapraszam po przepis! SORBET TRUSKAWKOWO-BANANOWY przepis autorski // 3 porcje ~400g truskawek ~200g dojrzałych bananów (waga po obraniu) ~50g słodu kukurydzianego (w wersji nie wegańskiej można użyć np. miodu) Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i schładzamy do temp. 4*C (wstawcie do lodówki
chili & sugarSkładniki na ok. 17 placuszków: 1 banan 1 jajko 75 g mąki garść płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru 25 g startej na tarte czekolady olej do smażenia 100 ml mleka Wszystkie składniki zmiksować, rozgrzać olej na patelni i smażyć placuszki. Przepis pochodzi z White Plate
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 szklanka jagód 1 banan 1 szklanka mleka 1 łyżka miodu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki otrębów Wszystkie składniki zmiksować i podawać od razu. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria Smakuwięcej soli mineralnych niż pszenica, jęczmień i żyto. Ma również wysoki poziom białka i węglowodanów w złożonej postaci. Samo zdrowie! Składniki: opakowanie jogurtu greckiego 2 łyżki kaszy jaglanej banan truskawki miód wg uznania Kaszę jaglaną opłukać, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Owoce pokroić na kawałki. Do miseczki włożyć jogurt naturalny, na to owoce, dodać kaszę jaglaną i polać
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 szklanka mrożonych jagód 1/2 szklanki mrożonych malin 2-3 banany 1 szklanka soku pomarańczowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g) Jagody i maliny rozmrozić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dosłodzić
Moja Galeria Smakudostarczy witaminy B. Kiwi witaminę E, K oraz potas. Wszystkie te owoce są również źródłem cennego błonnika. Polecam! Składniki na 2 porcje: z przepisu z bloga Moja Delicja 1 banan 1 pomarańcza 1 kiwi 1/2 szklanki wody Owoce obrać ze skórki. Pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Dodać wodę. Zmiksować. Smacznego
Moja Galeria Smakubardzo smaczne połączenia. A już na pewno pełne wartości odżywczych. Kolejna propozycja ode mnie :) Składniki na 2 porcje: 1 mały burak 5 sztuk dużych truskawek 1 garść szpinaku 1 banan 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody kokosowej (można zastąpić mlekiem) 1 łyżeczka oleju lnianego Buraka obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Truskawki odszypułkować. Szpinak umyć, osuszyć. Wszystkie składniki przełożyć
Moja Galeria Smakumleko owsiane. Gdy mamy już mleko i tak obfity w owoce sezon jak teraz, ogranicza nas jedynie wyobraźnia :) Ja do swojego koktajlu użyłam jednego jabłka, jednego kiwi i jednego banana, do tego niecałej szklanki mleka. Wszystko wystarczy wrzucić do naczynia i zblendować :D Ilość mleka zależy od naszych indywidualnych upodobań, im więcej, tym nasz koktajl będzie rzadszy, proste. Konfiguracja owoców
Kulinarne zapędy KokosaFasolowe muffinki kokosowe* z dodatkiem banana; z malinami/jagodami *z mąki kokosowej, mleczka kokosowego Zrobić dziurę w misie od blendera to tylko ja potrafię, że akurat w lato, to dopełnienie mojego szczęścia, chyba muszę się na jakiś czas pożegnać z mrożonymi koktajlami/lodami.. grr.. chociaż może coś się wykombinuje :D Miłej soboty ;) Widzieliście wczorajsze gofry? Jeżeli
More food, love and dreams