wiem jak wy ale my bardzo lubimy treściwe dania jednogarnkowe. Do takich dań z pewnością można zaliczyć strogonova. Pyszne mięsko wołowe z dodatkiem warzyw. Ja podałam z zapiekaną bagietką z masłem czosnkowy. Pycha. Składniki: 1 kg mięsa wołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka
Ala piecze i gotujeprzepuszczamy przez maszynkę. Najlepiej jest to robić na zasadzie łyżka tego, łyżka tamtego. Uzyskamy wtedy ładnie połączoną masę. Na sam koniec, można wrzucić do maszynki kawałek zwykłej bułki czy bagietki, aby nic nie zostało wewnątrz. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy na oleju, do momentu, aż zacznie się rumienić. Dodajemy ją wraz z tłuszczem do pieczarkowo - pęczakowej masy
Kuchnia od dwojgaskórki. Po obraniu, kroimy w kostkę, wkładamy do rozdrabniacza wszystkie składniki-miksujemy na gładką masę-można dodać trochę oleju z suszonych pomidorów.Gotowe. Pastę podajemy do wszelkiego rodzaju pieczywa:.bagietki, chlebki z rozmarynem, chlebki z patelni
Kopystką po garachmoim blogu przepisów na chleb, bo i dużo chleba piekę. Przestałam kupować pieczywo, i ciągle coś piekę, jak nie bułki, to chleby, to w formie, to na kamieniu, to bagietki, to pszenne, to graham i tak w kółko. A pytań o pieczenie chleba dostaje od Was najwięcej. Ostatnio nagrałam dla Was filmik o tym jak zrobić zakwas na chleb, omówiłam
SMYKWKUCHNIparówki z serem, bo śniadania nie muszą być nudnym posiłkiem 😉 Parówki podane w ten sposób to również idealny pomysł na szybką przystawkę na imprezę. Idealnie smakują z grzankami lub bagietką! Składniki: parówki - bez folii :) kilka plastrów żółtego sera zioła prowansalskie słodka lub ostra papryka (w proszku) Przygotowanie: Kratkę w piekarniku wyłóż papierem do pieczenia. Parówki przekrawamy wzdłuż (na głębokość
Alutka-Gotujebulion wołowy- 1,2 litra (ja użyłam rosołu z kury) * cebula- 1,2 kg * białe wino słodkie- 120 ml * masło klarowane- 40 g * sól, pieprz- do smaku * kromki chleba/ bagietka + starty ser Cebulę obrać i pokroić w piórka. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić cebulę i dusić ją pod przykryciem na bardzo małym ogniu- co jakiś czas mieszając- aż będzie
Kraina Miodem Płynącaświeżą bagietkę z masełkiem polecam:) Składniki: 250 g śledzi korzennych a la matjas 2 mniejsze cebulki 3 suszone pomidory z zalewy pieprz cytrynowy 3 ziela angielskie kilka goździków szczypta gałki muszkatołowej kilka ziarenek czarnuszki (rozgnieciona świetnie zastępuje pieprz) olej Przygotowanie: śledzie kroimy w większą kostkę, cebulkę i suszone pomidory drobno siekamy. układamy w słoiku warstwami, cebulka, śledź, suszone
Zasmakuj Kuchnidodatkiem suszonego oregano i... jest prosto i pysznie! 😋 2 porcje: * pomidory- 250 g * mini mozzarella-125 g * oliwki- około 10 szt. * chleb- 4 małe kromki (lub jedna mała bagietka) * cebula czerwona- 1 mała * czosnek- 2 ząbki * oliwa z oliwek- 3 łyżki do smażenia Winegret: * oliwa z oliwek- 100 ml * ocet jabłkowy- 1 łyżka * suszone oregano- 1 łyżka * sól, pieprz
Kraina Miodem Płynącaminut. Dodajemy odsączoną z wody fasolkę, upieczonego bakłażana, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy 1 minutę. Nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Dodatkowo do potrawki można podać bagietkę, ugotowany na sypko brązowy ryż lub kaszę. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujewiele suplementów zawierających ekstrakt z tego skorupiaka. Ale przejdźmy do konkretów, czyli do przepisu. Zapraszam dziś moich czytelników na pyszne zielone małże nowozelandzkie w winie. Najlepiej smakują ze świeżą bagietką i oczywiście kieliszkiem schłodzonego wytrawnego wina. Zielone małże nowozelandzkie w winie Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 400 g mrożonych zielonych małży nowozelandzkich 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 szklanka białego
Kulinarne przygody Gatityfrancuskiej - prowansalskiej. Jest.... zdrowo, kolorowo, mocno warzywnie, pysznie - taki obiad przygotowany w większym garze może "służyć obiadowo" przez kilka dobrych dni;) Polecam jako samodzielne danie albo z chrupiącymi bagietkami zapiekanymi z lekkim musem z czosnku i soli. Danie można posypać tartym twardym ulubionym serem, obowiązkowo zaś coś zielonego - bazylia, natka, rukola. Pasuje i dodaje dodatkowych witamin. Bomba witaminowa, którą
Zasmakuj Kuchnicienkie. Domowe wypieki chleba sprawiają mi niemało przyjemności. Uwielbiam piec chleb! Co tu dużo mówić. Świeże pieczywo ma wspaniały aromat i smakuje najlepiej. Lubię też fotografować bułki , chleb czy bagietki . Pieczywo to wdzięczny rekwizyt. Podjadam po każdym strzelonym zdjęciu. W każdej chwili łączę pracę z przyjemnością. Świeża grahamka z wkładką pobudza umysł. Bułki grahamki Składniki: na 16 bułeczek
codojedzeniaPóźniej 25 min/ 185 st.C w piekarniku i mamy świeże, ciepłe, pachnące bułki na niedzielę :) Smacznego ! p.s. na ostatnim zdjęciu piątkowe wyroby Angeliki, precelki, olimpiady, korona, bagietka, nawet chłopek się upiekł
chleba naszegogotującego sosu wrzucamy omułki i gotujemy je w sosie co jakiś czas mieszając dosyć krótko – około 10 minut. Potrawę można na koniec posypać szczypiorkiem oraz podać z podpieczoną bagietką posmarowaną masłem
wysmienity