mięsnego obiadu i pieczonych ziemniaków. Jak w większości przypadków na szybko, tzn. z tego co było pod ręką, w lodówce. Bez wychodzenia z domu:) Można ją podawać do bagietki z masełkiem, pieczonych chrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Składniki
Zasmakuj Kuchnidodać fasolę i przyprawy ( tymianek, cząber, chili, paprykę, imbir ), gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania przyprawić fasolę solą i pieprzem . Fasolę podawać na ciepło z chlebem lub chrupiącą bagietką. Smacznego
Codziennik KuchennyCaprese w towarzystwie kawałka bagietki może spokojnie stanowić samoistne danie na lato. Jak to zwykle bywa, jeśli mamy zaledwie kilka składników na talerzu to wszystkie muszą być najwyższej jakości, dlatego korzystajmy z sezonu na pomidory i truskawki. Ta sałatka podbije Wasze serca, jest lekka, świeża, sezonowa, smak słodkiej truskawki doskonale łączy się ze szpinkaowym pesto, pamiętajmy tylko o dobrych składnikach
Słodki Kompromisniego kolejne smaczne danie. Bób z pangrattato to jedno z moich ulubionych letnich dań z wykorzystaniem tego zielonego zawodnika. Danie można przygotować bardzo szybko, a w towarzystwie kawałka bagietki i zgrillowanych warzyw zaspokoi głód niespodziewanych gości. Obieranie ugotowanego bobu polecam zlecić dzieciakom, wyciskanie jaskrawo-zielonych fasole z osłonek to świetna zabawa, nawet jeśli nie wszystkie fasoli pozostaną w swoim kształcie
Słodki Kompromisnapisze innym razem. Z pewnością jednak rillettes, pasztety czy pate należą do tych dań, bez których trudno sobie wyobrazić francuską kuchnię, a już na pewno chrupiąca bagietkę. Jako, że Francja różnorodnym pieczywem i wypiekami stoi, to coś do niego trzeba podać, tym czymś może być konfitowana w gęsim tłuszczu kaczka. Niebywale delikatne i aromatyczne mięso, dobrze się przechowuje, łączy cudownie
Słodki Kompromisjednocześnie, nie sposób było mi się zdecydowac na cokolwiek, najchętniej opuszczałabym paryską boulangerie z kilkoma croissantami w papierowej torbie , słodką brioszką, bochenkiem pain levain, i bagietką pod pachą. Szczerze mówiąc przy dłuższym pobycie mogłoby to się skończyć dla mnie dodatkowymi kilogramami i to w liczbie dwucyfrowej. Francuzi nie pieką sami chleba w domu, wiedzą
Słodki KompromisDrodzy Czytelnicy Słodkiego Kompromisu, to mój ostatni wpis w tym roku. W aktualnie umykającym, zrumieniło się kilkanaście bułeczek, bochenków, ciabatek i bagietek. Wyrosło kilka smakowitych bab i biszkoptów. Dziesiątki ciasteczek, muffinek i pierników wypełniło moje puszki. Ulepiło się setki pierogów i zmiksowało wiele zup. Wałkowało się, zwijało, rolowało, lepiło, siekało, prażyło, smażyło, gotowało, grillowało, ugniatało, piekło żeby wreszcie zjeść setki
Słodki Kompromisbriam , Maltańczycy kapunatę , a w Andaluzji zjemy pisto . Moja wersja ratatouille to nawiązanie do tarty lub pizzy warzywnej, a z gorącym, pomidorowym sosem bardzo dobrze komponuje się kawałek chrupiącej bagietki. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 60 min 1 większa cukinia 1 większy bakłażan 2 duże pomidory 2 kulki mozzarelli 1 cebula 2 ząbki czosnku
Słodki KompromisPasta na kanapki, bagietki lub krakersy gotowa w 10 minut. Smakuje super:) Jeśli tak jak ja lubicie takie włoskie potrawy na pewno Wam posmakuje. Czas wykonania: 10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 słoiczek suszonych pomidorów 150 g serka mascarpone 1 łyżeczka kaparów 3 – 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów lub oliwy pestki dyni zioła prowansalskie
KuchniaWeDwoje.pludek kurczęcych i pieczonych warzyw przyszedł czas na kurczaka w sosie z aromatycznych pomidorów, cebulki przesmażonej na maśle i fasoli. Też jednogarnkowo danie. Pasuje do niego świeża bagietka lub bruschetty czosnkowe. Składniki: 6 udek kurczęcych lub pałki z kurczaka 3 duże pomidory pokrojone w kostkę 3 suszone pomidory 2 większe cebule pokrojoną w piórka puszka czerwonej fasoli
Zasmakuj Kuchnimorza. Kiedy mieszkałem w Hiszpanii, to obżerałem się nimi (tak, to słowo jest jak najbardziej na miejscu) kilka razy w tygodniu. Zwykle robię je po marynarsku i wcinam z bagietką, ale czasami lubię przygotować z nich treściwe danie z makaronem. To, co w mulach uwielbiam (oprócz smaku oczywiście) to prostota i szybkość przygotowania. Tak naprawdę możemy tę potrawę zrobić
Food Squareserowe 12. Parówki na patyku w chrupiącym cieście 13. coś dla Vegan czyli chrupiące świeże warzywa z ulubionym dipem (marchew, seler naciowy, pomidorki koktajlowe) 14. Bagietka z hummusem świetny przepis na Hummus idealny, jednak w "sylwestrowy dzień" wszyscy jesteśmy zapracowani dlatego też jeżeli robicie hummus pierwszy raz, polecam zapatrzeć się w sklepowy sprawdzony hummus
Wylizany Rondelmielimy na gładką masę. Przekładamy ją do miseczki, posypujemy pestkami dyni, dekorujemy rukolą i podajemy wraz z ulubionym pieczywem. Można także od razu smarować pastą kromki pieczywa lub bagietki i układać na talerzu. Smacznego
MyCookBook.plcytrusowym zapachu. Delikatne suszone śliwki i świeżą natka pietruszki dodają dodatkowego charakterystycznego smaku sałatce. Jeśli szukacie przepisu na śledzika to polecam - sałatka zawsze szybko znika w towarzystwie świeżych bagietek i masełka czosnkowego (lub ziołowego). W powstałym pysznym sosie " z charakterem " można maczać bułeczki. Przekąska idealna! Składniki: 2 opakowania śledzi a la matjas w oleju po 220 g pokrojonych
Zasmakuj Kuchnikostkę (możecie je uprzednio sparzyć i zdjąć z nich skórkę); w miseczce mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku, polewamy sosem, zajadamy z pieczonymi tostami, chrupkim pieczywem lub świeżą bagietką z masełkiem, smacznego
Zasmakuj Kuchni