marchewką. Gotujemy przez około 15 minut pod przykryciem.Siekamy listki bazylii i wrzucamy do warzyw. Całość blendujemy doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietanką. Można podawać z czosnkowymi grzankami lub bagietką :) Smacznego
ChilliJemyobsmażyłem na patelni. Ułożyłem rybę na natłuszczonej blasze, obłożyłem po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekałem, aż ser się stopił. Można podać z podpieczoną bagietką
R'n'G KitchenLekka i zdrowa propozycja obiadowa z wiosennych warzyw. Pełna koloru i witamin. Przepyszna z bagietką lub ryżem. Składniki: 1l wywaru ze szparagów 500g piersi z kurczaka Pól kalafiora Por (biała część) Marchew Szklanka zielonego groszku Pęczek zielonych szparagów 150ml śmietanki słodkiej 12% Żółtko jajka Sól Biały pieprz Płatki słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i gotujemy w osolonym
Pyry na Gazkotlety, obtaczać w mące i obsmażyć na rumiano z podanych składników przygotować sos. W garnku z sosem ulożyć obsmażone gołąbki i gotować około 15 minut podawać z ziemniakami lub bagietką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!temperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi ziemniakami lub bagietką
Bullioktóre mogę wykorzystać do wielu różnych dań. Jednym z nich jest uniwersalne ciasto drożdżowe, z którego możemy zrobić… wszystko. Lub prawie wszystko. Macie ochotę na bułeczki? Pizzę? Chleb pszenny? Bagietkę? A może – jak ja dzisiaj – stromboli z „resztek”? Zapraszam do przepisu. Lista zakupów: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być na tyle ciepła
Proste-przepisy.plsolą trzeba uważać bo ogórki mogą być dość słone) 1 łyżka masła do smażenia ogórków koperek do posypania zupy na talerzu na grzanki: 1 bułka wyborowa (kielecka) lub bagietka składniki na przykładowy wywar podałam w opisie pod filmikiem ale możemy przygotować inny wywar wywar przygotowałam z: 2,5 litra wody 2 ćwiartki kurczaka (ale można użyć skrzydełek lub kości
Uwaga Babcia Gotujeenergicznie mieszając ok. 1 minutę. Całość wrzucić do gotowego wywaru i gotować jeszcze ok. 3 minut. Opcjonalnie dodać do zupy łyżeczkę sosu orientalnego bądź sosu sojowego. Podawać z zapiekaną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym, posypaną suszonymi ziołami. Gwarantuję, że kubki smakowe oszaleją
gutfutdodać mule. Przykryć patelnię/garnek pokrywką i gotować do momentu otwarcia się wszystkich muszli (5-6 minut). Od czasu do czasu potrząsnąć patelnią, albo wymieszać. Podawać z chrupką, świeżą bagietką. Jak najbardziej można dodać na talerz jeszcze świeżej natki pietruszki – to połączenie idealne
gutfutZdecydowanie najczęściej jedzoną przez nas rzeczą jest… pieczywo. W sklepach mamy szeroki wybór chlebów, bułek, bagietek, pieczywa chrupkiego i tostowego, aż może się zakręcić w głowie. A gdybym Wam powiedział, że już od kilku lat praktycznie w ogóle nie kupuję pieczywa? Poznajcie Jego Wysokość Chleb! Lista zakupów: 1 kg mąki pszennej (lub mieszanka pszennej i żytniej w stosunku nie większym
Proste-przepisy.plMożecie wspólnie z nami proponować swoje błyskawiczne sposoby nie tylko kulinarne. Możecie także dołączyć do grupy, aby być na bieżąco z wpisami. Zapraszamy :) Kotlety jajeczne Odwrócone ciasto z jabłkami Bagietki z rwaną łopatką Chłodnik szparagowy Kuskus z warzywami Pomysł na okrycie nieciekawej doniczki Lemoniada pomarańczowa Zupa gulaszowa ze śmietanką Surówka z młodej kapusty
Codzienna kuchnia niecodziennawina, które produkowane jest z najwyższą dbałością. Wytwarzanie wina francuskiego urosło do rangi prawdziwej sztuki, a jego próbowanie to nie lada przyjemność. Francja słynie również z ciasta francuskiego oraz bagietek, które są popularne w naszym kraju w różnych formach, na przykład na śniadanie, do zapiekanek czy do małych kanapeczek. Widać, więc wyraźnie, że specjałów kuchnia tego typu ma bardzo dużo
CodogaraPasty jajeczne są jednym z moich ulubionych dodatków do kanapek. Kawałki świeżej bagietki podane z taką pastą przygotowuję często, gdy przychodzą goście - znikają błyskawicznie. W tej paście wykorzystałam moje ulubione połączenie czyli ugotowane jajka i awokado. Ostrości dodaje cebulka i szczypiorek
Milion Smakówserek śmietankowy, jogurt, doprawiam solą i pieprzem. Całość rozdrabnia blenderem, jeżeli nie mamy blendera składniki możemy rozetrzeć widelcem. Dodatkowo pastę możemy podać na grzankach które są proste w przygotowaniu. Bagietkę kroję na kromki i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na środkową półkę i zapiekam około 5 minut, tak żeby kromki
Uwaga Babcia Gotujepodlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać z makaronem typu spaghetti i chrupiącą świeżą bagietką albo oryginalną ciabattą. Buon appetito
Wino Francja Kuchnia