bagietka - 3616 przepisów (strona:164/242)

Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 119

frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów na jakieś dietetyczne dania - ze składnikami

Di gotuje
Rogale na śniadanie 126

Staram się urozmaicać wszystkie posiłki. Dlatego w weekendowe śniadania wypiekam domowe pieczywo. Różne. Chleby, bułki, bagietki. Postanowiłam częściej udostępniać przepisy okraszone zdjęciami właśnie z tych wypieków. Dzisiaj przedstawiam rogale, które upiekłam wczoraj na śniadanie. Trudno im się oprzeć, bo pachną pięknie, bo są takie ładne, a przede wszystkim są pyszne i puszyste ...       Składniki

Kuchnia u Krysi
Kurczak w sosie śliwkowym z rozmarynem! 144

wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Kurczak w sosie pomidorowym z kurkumą i cukinią! 196

minut, dodajemy pomidory i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czekamy aż sos odpowiednio się zredukuje i nabierze ładnej kremowej struktury.  Podajemy póki gorące z kromką bagietki bądź chleba. Danie przed podaniem możecie też dodatkowo skropić oliwą z oliwek, bądź podać z zrumienionymi grzankami ( np. w tosterze), a potem polać je obficie oliwą z oliwek- możecie użyć smakowej

SMYKWKUCHNI
Tuńczyk z rukolą i fetą 144

dodaj odsączonego z nadmiaru sosu tuńczyka. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do sałatki. Przypraw całość większą ilością pieprzu i polej sokiem z cytryny. Dokładnie, lecz delikatnie wymieszaj. Podawaj z bagietką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki z indyka z cukinią i bakłażanem 124

Kolejny przepis z wykorzystaniem cukinii i dodatkowo bakłażana. Można je traktować jako danie jednogarnkowe. Wystarczy dorzucić do niego bagietkę i obiad gotowy. Smacznie i szybko. Składniki: 1 młoda cukinia 1 bakłażan 300 gram mięsa mielonego z indyka Pomidory krojone z puszki 1 czerwona papryka Kilka pieczarek 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Mleko około 50 ml Olej Sól Pieprz

Smaki Ewy
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 194

Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE I BAGIETKA Z PASTĄ RYBNĄ „WIEDŹMIN. DOM ZE SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych

Nerds Kitchen
Ciecierzyca z pomidorami i chorizo 125

pomidory z puszki. Dusić około 10-15 minut aż papryka będzie miękka  na koniec dodać ugotowaną wcześniej ciecierzycę i poddusić razem, by smaki potrawy się połączyły podawać z bagietką. Posypać zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z fasolki szparagowej i bazylii z grillowanym serem camembert. 147

Fasolkę zakupiłam na pobliskim straganie. Do warzyw dodałam grillowany ser camembert i chutney malinowy (o którym jeszcze napiszę). Proste i pyszne :) Składniki: fasolka szparagowa zielona świeża bazylia ser camembert bagietki chutney malinowy (lub inny sos) sól (opcjonalnie) Wykonanie: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ser przygotować na grillowej patelni. Na talerzu ułożyć bazylię, następnie fasolkę i ser camembert. Podawałam z malinowym

zadanie-gotowanie
Indycze golonki z warzywami z wolnowaru 176

jest to konieczne, można przedłużyć czas gotowania groszku o ile będzie to konieczne).  Doprawić sos solą i pieprzem. Podawać mięso z dużą ilością sosu z ryżem lub bagietką. Posypać kolendrą. Smacznego

Stare Gary
Krewetki z imbirem, kolendrą i skórką pomarańczową 120

Aromatyczne i delikatne w smaku. Wyczuwalne są kolendra i imbir wraz z pomarańczą, razem tworzą  wyjątkowy korzenno-cytrusowy posmak. Świetnie smakują z białym winem, bagietką lub garścią świeżych sałat. Składniki: Opakowanie krewetek (ja użyłam 465 g krewetek Grenlandzkich w skorupkach) 4 posiekane ząbki czosnku 1 pomarańcza - jej sok wraz ze skórką startą na małych oczkach mielony imbir, chili ziarenka

Zasmakuj Kuchni
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 158

smarowania pieczywa. Możesz smarować nim świeży chlebek, a jeszcze lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą

Chilli Czosnek i Oliwa
KOUNOUPIDI KAPAMA czyli KALAFIOR PO GRECKU – kuchnia grecka 205

potrawach warzywnych lub mięsnych nie jest w kuchni greckiej niczym dziwacznym, a właściwie jest to całkiem powszechny składnik. Świetnie smakuje jako danie główne ze świeżą pitą lub chrupiącą bagietką. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 3 porcje ) * kalafior – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 3 ząbki * mielony cynamon – 1 łyżeczka * passata ( przecier ) pomidorowa – 250 ml * woda

Ostra na Słodko
Młoda kapusta z kiełbasą 142

duży gar, każdego dnia im więcej odgrzewana jest lepsza. A i zapas jest duży, można jeść ją na kilka sposobów. Do ziemniaków, do różnego mięsa, czy samą ze świeżą bagietką. Możecie dodać do niej trochę passaty lub nie. Ale na pewno nie pożałujcie jej ziół!;) Składniki: 2 średnie główki młodej kapusty 1 duże pęto dobrej jakościowo kiełbasy, tzn. dobrze mięsnej

Zasmakuj Kuchni