zabraknąć. To danie zawsze kojarzy mi się z wieczorami spędzanymi ze znajomymi, kiedy to jemy te pyszności prosto z patelni, a kiedy się skończą każdy bierze kawałek bagietki i macza ją w pysznym, kwaskowym maślano-czosnkowo-pietruszkowym sosiku… :) Składniki: ok. 500 g krewetek tygrysich duży pęczek natki pietruszki cytryna kilka ząbków czosnku masło lub masło klarowane (ok. 3-4 łyżek
MyCookBook.plpomidory chyba mi nawet uczulenie przeszło i nic mi po nich już nie wyskakuje :) Ratatouille to świetny, szybki i prosty posiłek :) Zamiast z ryżem możecie zjeść je z bagietką :) Wtedy czas przygotowania będzie jeszcze krótszy. Składniki : 100 g ryżu naturalnego 1/2 bakłażana 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki pomarańczowej 1/2 papryki zielonej 1 cukinia żółta
Parowar Facetazimno i na ciepło :) Składniki: 500 gram brokuła 1 litr rosołku 2 serki topione w kiełbaskach po 100 gram 2 ząbki czosnku do smaku: sól, pieprz, cukier dodatkowo: bagietka czosnkowa Sposób wykonania: Brokuł pokroiłam w różyczki ugotowałam w 1 litrze rosołku z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru. (Zamiast rosołu brokuł można ugotować w litrze wody z dodatkiem dwóch kostek rosołowych drobiowych
Darcia w kuchniOdczekać chwilę aż sos się zredukuje. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec posypać posiekana natką pietruszki. Podawać z grillowaną bagietką. SMACZNEGO
Jemy Pijemyumieszczamy quinoa a dookoła układamy rukolę. Na niej układamy kawałki upieczonej dyni. Całość posypujemy siekanymi orzechami. Polewamy dressingiem przygotowanym z musztardy ziarnistej, miodu i oleju arganowego. Można podawać z bagietką lub chlebem. Jestem ciekawa czy Wy też przygotowujecie sałatki z dynią. Meldujcie się i życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznietakie pyszne kanapki szykuję dla Męża do Pracy SKŁADNIKI: Bagietka 20 Dag Mięsa Kebab( ja kupiłam mrożone) 2 Liście sałaty lodowej pokrojone w paski 2 Łyżki prażonej Cebulki Ketchup
Gotowanie Patkisicie i odsączyć z wody. Fasolę i dynię dodać do gulaszu, delikatnie przemieszać i gotować do podgrzania składników. Gulasz doprawić meksykańską mieszanką przypraw. Danie podawać samodzielnie lub z bagietką bądź ryżem. Smacznego
kolorowotorcikowokrewetkom charakteru i podkreśla ich smak, a natka pietruszki fantastycznie kusi zapachem. Przepyszne skorupiaki są również traktowane jako afrodyzjak, znakomite z białym winem, na letnie kolacje! Polecam ze świeżą bagietką! Składniki: 500g krewetek 1 pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek chilli sól pieprz Sposób wykonania: Na patelnię wlewamy dużą ilość oliwy z oliwek. Kiedy oliwa się rozgrzeje
Kuchnia Pani Wiosnystopni wałkujmy i znowu składamy na 3. czynność tę powtarzamy 2 razy. Ciasto dzielimy na 4 części, Każdą rolujemy formując paluchy, Moje paluchy ułożyłam na foremkach do bagietki. Jeśli ich nie macie połóżcie paluchy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia w odstępach 4 cm. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut. Posypujemy parmezanem i pieczemy przez 25 minut. Paluchy muszą
Kulinarne przygody Gatityczosnku 1 łyżeczka suszonej mięty 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka kopiasta koncentratu pomidorowego (słodkiego więc odradzam Pudliszki) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki harissy 1/2 bagietki ( użyłam chleba) sól 1/2 - 2 l wody ( może być wywar warzywny lub z kostki) Do dzieła!!! W miseczce ucieramy czosnek z kminem, dodajemy do tego koncentrat, harisse, paprykę i sól
sierotka maRysia w kuchniwłożyć do zimnej wody z lodem. Sprawimy, że proces ścinania białka i żółtka zatrzyma się. Krok 4 - jeść! Na koniec jakieś dodatki w postaci gęstego sosu chrzanowego, ciepłej bagietki, chrupiący boczek i kiełki soczewicy z pomidorkami koktajlowymi. Ale to tylko dodatki. Cały myk w tym rozpływającym się żółtku... Powyższy sposób ugotowania jajka w koszulce jest jednym ze sposobów. Innym razem
Right Behind The Kitchenwrażenie, że mieszkańcy tego kraju mają niedościgniony apetyt na smak życia, a sama ziemia francuska rodzi nieustannie genialnych kucharzy i doskonałe produkty. Jakże często kojarzymy francuską gastronomię z bagietką, malutkimi kawiarenkami w zatłoczonym Paryżu, w których to przechodnie degustują się aromatyczną kawą i croissantem. Nota bene, choć ten ostatni rodzaj pieczywa utożsamiamy z Francją, zrodził się pod koniec XVII
Right Behind The Kitchenmłode ziemniaki podsmażane na oliwie ze szczypiorkiem oraz świeżą fasolką gotowaną i podsmażoną na maśle. A gdyby to zjeść z pieczywem? A dlaczegóż by nie? Porwać w rękach chrupiąca bagietkę i wytarzać ją perfidnie w aromatycznym sosie! Wrrrr! Na koniec. 24 godziny marynowania. 4 godziny duszenia. 0,5 godziny kończenia sosu i przygotowywania dodatków. I nie wiem czy to nazwać
Right Behind The Kitchenjest pozamykanych. Mimo tego nasz przewodnik wiedział gdzie jest otwarte i gdzie zjemy bardzo dobre jedzenie, oj wiedział - Terremolinos . Chyba w każdej hiszpańskiej restauracji jako czekadełko dają jasną, małą bagietkę i kilka oliwek. Niby spoko ale i tak wliczają to do rachunku – pół euro za osobę : ) Być w Hiszpanii i nie napić się sangrii to grzech. Pomimo tego, że byliśmy
Right Behind The Kitchen