dodatkiem suszonego oregano i... jest prosto i pysznie! 😋 2 porcje: * pomidory- 250 g * mini mozzarella-125 g * oliwki- około 10 szt. * chleb- 4 małe kromki (lub jedna mała bagietka) * cebula czerwona- 1 mała * czosnek- 2 ząbki * oliwa z oliwek- 3 łyżki do smażenia Winegret: * oliwa z oliwek- 100 ml * ocet jabłkowy- 1 łyżka * suszone oregano- 1 łyżka * sól, pieprz
Kraina Miodem Płynącaminut. Dodajemy odsączoną z wody fasolkę, upieczonego bakłażana, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy 1 minutę. Nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Dodatkowo do potrawki można podać bagietkę, ugotowany na sypko brązowy ryż lub kaszę. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujewiele suplementów zawierających ekstrakt z tego skorupiaka. Ale przejdźmy do konkretów, czyli do przepisu. Zapraszam dziś moich czytelników na pyszne zielone małże nowozelandzkie w winie. Najlepiej smakują ze świeżą bagietką i oczywiście kieliszkiem schłodzonego wytrawnego wina. Zielone małże nowozelandzkie w winie Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 400 g mrożonych zielonych małży nowozelandzkich 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 szklanka białego
Kulinarne przygody Gatitycienkie. Domowe wypieki chleba sprawiają mi niemało przyjemności. Uwielbiam piec chleb! Co tu dużo mówić. Świeże pieczywo ma wspaniały aromat i smakuje najlepiej. Lubię też fotografować bułki , chleb czy bagietki . Pieczywo to wdzięczny rekwizyt. Podjadam po każdym strzelonym zdjęciu. W każdej chwili łączę pracę z przyjemnością. Świeża grahamka z wkładką pobudza umysł. Bułki grahamki Składniki: na 16 bułeczek
codojedzeniaPóźniej 25 min/ 185 st.C w piekarniku i mamy świeże, ciepłe, pachnące bułki na niedzielę :) Smacznego ! p.s. na ostatnim zdjęciu piątkowe wyroby Angeliki, precelki, olimpiady, korona, bagietka, nawet chłopek się upiekł
chleba naszegogotującego sosu wrzucamy omułki i gotujemy je w sosie co jakiś czas mieszając dosyć krótko – około 10 minut. Potrawę można na koniec posypać szczypiorkiem oraz podać z podpieczoną bagietką posmarowaną masłem
wysmienitySmakowita pasta rybna ze śledzi lub szprotek w sosie pomidorowym, jajek na twardo, żółtego sera, ogórków kiszonych oraz cebuli to idealne smarowidło do świeżego pieczywa, pszennej bagietki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach 150 g żółtego sera 2 ogórki kiszone
Smakowite Daniaśrednim ogniu. Dodać śmietankę i sok z cytryny. Zmiksować na gładki krem. Podawać z dużą ilością zielonej pietruszki, grubo zmielonym białym i czarnym pieprzem. Można dodać grzanki z bagietki
zadanie-gotowanieMASŁO ZIOŁOWE będzie wspaniałe jako wsparcie świeżo wypieczonej bagietki, dodatek... Artykuł Masło ziołowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgroszek , bez rozmrażania , oraz pokrojone w plastry pieczarki , a także pokrojone żołądki . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i po około 10 minutach , zupa jest gotowa . Można podawać z bagietką lub po prostu samą Smacznego ! Post Bulion na żołądkach indyczych z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyogniu jeszcze 15 minut. Po wyłączeniu wyjąc liście laurowe, całość zmiksować na aksamitny krem. Na talerzu przyozdobić czerwonym pieprzem i skropić ulubioną oliwą. Podawać z chrupiącą pyszną bagietką i cierpliwie czekać na wiosnę :) Smacznego
Wino Francja Kuchniatego czasu podnosimy temperaturę do 180⁰C i dodatkowo włączamy termoobieg – pieczemy przez kolejne 15-20 minut, do zezłocenia. Podajemy ze schłodzonym białym winem, chrupiącą pszenną ciabattą lub bagietką i koniecznie z sosem w którym kurczak się piekł – mocnym, aromatycznym i lekkim jednocześnie sosem z białego wina, cebuli, czosnku i ziół. Kurczak po upieczeniu pozostaje bardzo soczysty, ma chrupiącą
Karo in the Kitchenjego wykonanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a można go podać na wiele sposobów. Najszybciej i najprościej to tak jak dziś u mnie w towarzystwie świeżego pieczywa a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek
Kuchnia z widokiem na ogródktóre pozostaną zamknięte, wyrzucamy). W trakcie gotowania kilka razy dobrze jest potrząsnąć rondlem lub delikatnie zamieszać, aby małże równomiernie się dusiły. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu razem z bagietką lub frytkami
Z notatnika