Pomysł na zdrowe i dobre śniadanie lub kolację. Także na stół biesiadny ze znajomymi. Sałata rzymska z oliwkami, suszonymi pomidorami, aromatyczna w ziołowym dressingu. Podaję z bagietką, ciepłymi chrupiącymi i serowymi lub czosnkowymi grzankami. Smakuje do przekąsek z ciasta francuskiego. Do sałatki możecie dodać – zamiast suszonej figi – inne suszone owoce, smakują śliwki, rodzynki, żurawina. Jeśli chcecie dodajcie pestki
Zasmakuj Kuchnipotrzebowały dodatkowego tłuszczu czy przypraw, z kurczaka wycieka sporo sosu. Można podać go z ziemniakami z wody lub purée – u nas na talerzu maślany kurczak wylądował w towarzystwie pszennej bagietki zamoczonej w złotym płynie z brytfanki. Soki te można też odlać z brytfanki i potraktować jako sos. W takim wypadku znad odlanego płynu zdejmujemy połowę tłuszczu, resztę płynu podgrzewamy
Karo in the KitchenNiech sos odpocznie.Jak sprawdzić czy nasz sos jest idealny i czy niczego mu nie brakuje? W bardzo prosty sposób, na 10 minut przed zakończeniem gotowania.Ukroić sobie piętkę włoskiej bagietki lub kawałek chleba i po prostu nabrać tym chlebkiem sosu i spróbować. Włoski niezawodny sposób każdej gospodyni. Na drugi dzień lekko podgrzać sos. Ugotowane jaja zetrzeć, ser mozzarella zetrzeć
Z Kuchni Do Kuchnigotuj ziti przez 20 minut. Następnie dodaj ricotta, utarty parmezan, wymieszaj, a na końcu dodaj szpinak. Zamieszaj sos jeszcze raz, szpinak powinien lekko zwiędnąć. Posyp ziti parmezanem. Pokrój bagietkę na kromki skrop oliwą i zrumień na patelni. Gorące grzanki posyp parmezanowymi wiórami i posyp oregano. Smacznego! Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara
codojedzeniaPyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły
Zasmakuj Kuchnidodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut. Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut. Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchenoprószyć startym pecorino, następnie ułożyć w kolejności ser mozzarella oraz oliwki. Przyprawić oregano oraz skropić oliwą. Piec 10 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco z ulubionymi sałatami oraz bagietką
Wino Francja Kuchniazdrowa sałatka. Połączenie warzyw, sera bundzu (owczego + krowiego) z kaszą gryczaną to zdrowe i syte śniadanie, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Można jeść samą lub z dodatkiem chrupiących złotych bagietek. Na pewno do tego coś gorącego, zielona herbata, delikatna herbata liściasta.. Nic więcej nie trzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków pokrojonych w ćwiartki 0,5 szklanki kaszy
Zasmakuj Kuchnipapryczka chili do smaku – 1 garść szpinaku – 2 łyżki czerwonej fasolki – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania : świeża bazylia, bagietka Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Szpinak opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek
I LOVE LIFEugotowaniu się warzyw z przyprawami dokładnie całość zmiksować na aksamitny krem, dodać śmietankę kokosową oraz miód. Gotować 5 minut. Można podpiec przed podaniem. Przyozdobić prażonym sezamem. Podawać ze świeżą bagietką lub innym ulubionym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchniasosie bolońskim Jamar . Jest naprawdę pysznie! Danie podaję najczęściej z krótkim makaronem typu świderki, penne, kolanka lub kaszą, brązowym ryżem. Gdy jesteśmy bardzo głodni wcinamy ot tak, ze świeżą bagietką. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść mrożonej marchewki w kostce spora garść mrożonego zielonego groszku 2 cebulki 2 ząbki czosnku 3 suszone pomidory z zalewy 1 jajko
Zasmakuj Kuchnidomowym zakwasie. Taki chleb z mąki żytniej przed pieczeniem można posypać dowolnymi ziarnami. Ja wybrałam pestki słonecznika. Warto spróbować :-) Z wypieków na bazie drożdży polecam szczególnie: - domową chałkę chlebową - bagietki pszenne na drożdżach - domowy chleb pszenny na kefirze
AniaGotuje.plskładnikami , czy sosami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kuchnia leniuszka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 3 osoby : 3 bagietki – krótkie lub jedna długa pocięta na trzy kawałki 3 małe pojedyncze filety z piersi kurczaka ( 3 łyżki przyprawy do kebaba ) 1 pomidor kilka liści sałaty lodowej lub kruchej kilka plasterków
Ogrodnik w podróżyzdrowo, kolorowo, mocno warzywnie, pysznie – taki obiad przygotowany w większym garze może „służyć obiadowo” przez kilka dobrych dni Polecam jako samodzielne danie albo z chrupiącymi bagietkami zapiekanymi z lekkim musem z czosnku i soli. Danie można posypać tartym twardym ulubionym serem, obowiązkowo zaś coś zielonego – bazylia, natka, rukola. Pasuje i dodaje dodatkowych witamin. Bomba witaminowa, którą
Zasmakuj Kuchniwlałem sos, który powstał z pieczenia pstrąga, dodałem wino, wymieszałem, zredukowałem chwilę. Dodałem sok z cytryny i kawałek zimnego masła. Doprawiłem solą, podgrzałem w sosie chwilę roladki. Podałem z bagietką
R'n'G Kitchen