bazylii. Na talerzu układamy naprzemiennie mozzarellę i pomidory. Na wierzchu rozkładamy pokrojone oliwki i listki bazylii. Całość skrapiamy octem balsamicznym, polewamy oliwą oraz posypujemy pieprzem i solą. Podajemy z bagietką. Smacznego
Smak mojego domuwbijamy jajka i doprawiamy je solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 3-4 minuty do momentu aż białka nam się zetną. Możemy podawać z bagietką jednak wybornie smakuje również bez. SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelatego ogórki kiszone, papryka i czerwona cebula oraz oliwa z oliwek i posiekany koperek tworzą znakomitą całość. Sałatkę można również podać z sosem czosnkowym, doskonale smakuje zajadana ze świeżą bagietką. składniki na 4 porcje 300 g wędzonego kurczaka 1/2 szklanki kaszy kuskus czerwona cebula czerwona papryka 2-3 ogórki kiszone pęczek posiekanego koperku 1-2 łyżki oliwy
Smakowite DaniaWstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy bez przykrycia przez ok. 30 minut. Przed podaniem możemy posypać świeżą bazylią. Podajemy np. ziemniakami pieczonymi w piekarniku, pieczarkami smażonymi lub tylko z bagietką. The post Kurczak Caprese z piekarnika appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLubicie smarowidła na chleb? Jeśli tak, to pokochacie to masło, jest obłędnie kremowe, bardzo aromatyczne i nadaje się do wielu dań. Możesz go używać jak masło do bagietki, nadzienie do naleśników, nadzienie do wszelakich bułeczek, pączków czy do pierożków na słodko. Masło z pieczonej dyni, powinniśmy przechowywać w słoiku w lodówce maksymalnie do 5 dni. Przygotowuje się
SMYKWKUCHNIskładnikó wyrób elastyczne ciasto. Przykryj folią spożywczą i odstaw na minimum 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie podziel ciasto na 4 porcje, z każdej uformuj kształt knedla (małej bagietki). W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, gotuj knedle ok. 10 minut. Najlepiej pojedynczo, rosną w trkacie gotowania, trzeba uważać, żeby się nie posklejały. Podawaj z od razu z sosem
Anioły w kuchnibakłażana. Pieczemy przez 25 minut w temp. 180 st. C. Podajemy zaraz po przygotowaniu z pokrojonymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Na zimno też smakuje doskonale z np. chrupiącą bagietką
Moja smaczna kuchnianiego naczynie żaroodporne. Sałatkę Capri zapiekamy, aż ser się roztopi (około 10 minut). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy oliwą i octem balsamicznym. Podajemy z bagietką. Smacznego
Smak mojego domuchciałabym zaproponować Wam prosty przepis na krem z pomidorów z nutką parmezanu. Nie smakuje jak typowa pomidorówka i jest fajną, sycącą i rozgrzewającą zupą. Idealnie pasuje do niej czosnkowa bagietka i odrobina parmezanu posypanego z wierzchu. Składniki: 400g pomidorów z puszki, dobrej jakości 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 ml bulionu 150g parmezanu
Smakuj życie!zrumieni. Pod koniec dodajemy na minutę przekrojone na połówki pomidorki. I gotowe :) Smacznego! Cała porcja - 870 kcal - ilość porcji zależy od tego czy jemy ją samodzielnie (albo z pełnoziarnistą bagietką :)) - to spokojnie dla 3 osób wystarczy - czy jako dodatek - wtedy dla 4 :) na całość: - białko - 48 g, tłuszcze - 61 g , węglowodany - 36 g, błonnik - 8 g Zapraszam
Moje Kuchenne Rewelacjeniepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce. Na danie główne oczywiście wybrałam pizzę – pyszną, na cienkim cieście, idealnie wypieczoną. Polana oliwą smakowała obłędnie
Kuchnia BazyliiJEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO” Składniki: 1 słoiczek makreli w oleju Seko 1 mała bagietka 1 szalotka 2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego sól, pieprz 2 ząbki czosnku oliwa ogórek kiszony … Czytaj dalej Grzanki czosnkowe z pastą rybną
czarrna od kuchnimąk uniwersalnych. Robi się z niej ciasto drożdżowe na włoską babkę bożonarodzeniową Panettone i Pandoro, oraz wielkanocną Colomba , stosuje się ją także do wyrobu makaronów , wypieku długo rosnącej pizzy, bagietek, croissantów, brioszek, pączków, focaccii, indyjskich chlebków Chapati. Mąka Manitoba jest podstawą produkcji Seitanu , składnika szeroko stosowanego w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, jako źródła roślinnego białka. Jest dostępna w sklepach włoskich
mojewypiekiinietylkoZróbcie taką sałatkę i sami oceńcie, czy było warto. Dlaczego takie połączenie smaków ? W sumie...czemu nie ! Klasyczna sałatka grecka wymaga podania jej z czymś sytym, zwykle jest to bagietka lub grzanka. Tu mamy makaron...i nic więcej już nie potrzeba. Sałatka taka świetnie sprawdza się zarówno na kolację, jak i na lekki obiad. Śmiało możecie ją też zabrać
kolorowotorcikowoJestem ogromną fanką pomidorów, które jadam pod wieloma postaciami. Z jajkami w formie szakszuki tworzą duet idealny. Podana koniecznie z kromką świeżego chleba lub bagietki jest dla mnie pyszną kolacją lub śniadaniem. W sezonie możecie użyć świeżych pomidorów, a poza - tych z puszki. Składniki na 1 porcję: 2 pomidory lub pół puszki krojonych pomidorów 2 jajka 1 ząbek czosnku ½ małej
Fabryka pomysłów