Składniki: • 2 dojrzałe awokado • 4 jajka • garść świeżego szpinaku • garść pomidorków koktajlowych • 3 łyżki oliwy • szczypiorek i koperek • szczypta soli i pieprzu Dodatki: podpieczone bagietki, seler naciowy, ćwiartki limonki lub plasterki cytryny
AniaGotuje.plDomowe, pszenne bagietki na drożdżach. Bardzo proste do zrobienia. Pachnące i chrupiące.. najlepsze prosto z pieca ;-) - na drożdżach - z mąki pszennej - w rustykalnym stylu - pachnące i chrupiące
AniaGotuje.plbłyskawicznie. Wystarczy dać ciastu wyrosnąć. Bułeczki są też mega chrupiące pachnące. Jeśli macie pigwy, to zróbcie marmoladę z pigwy .. idealna z masłem do kajzerek! Polecam również bardzo smaczne domowe bagietki na drożdżach
AniaGotuje.plgorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga długiego duszenia, prostsza w obsłudze niż jej pękata, głowiasta koleżanka. Idealny dodatek do każdego mięsnego lub rybnego dania i równie smaczna solo z bagietką lub np. kopytkami. Rozgrzewająca, aromatyczna, po prostu pyszna! Gościła u nas już dwa razy z rzędu, u Was jestem pewna bez dokładki się nie obędzie! Składniki: 1/2 małej kapusty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!każdy zna ten smak, warto więc przygotować takie zapiekanki w domu 🙂 Ich przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy tylko kilka składników a mamy świetny pomysł na kolację. Składniki: – 1 bagietka – 350g pieczarek – pół cebuli – ser żółty – sol, pieprz, Czytaj więcej → Artykuł ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesminut. Muszle, które nie otworzyły się w czasie gotowania należy wyrzucić. Mule przełożyłam do miski, polałam pozostałym sosem, posypałam posiekaną natką pietruszki i świeżym tymiankiem. Podałam z lekko podpieczoną bagietką maczaną w sosie
Kate's Kitchenprzygotowaliśmy -przeczytamy na stronie restauracji. Chwila to piekarnia, która używa tylko francuskich mąk, a pieczywo wypiekane na miejscu zawiera tylko naturalne składniki. Większość chlebów i bagietek robiona jest na zakwasie. Poza pieczywem Chwila wypieka również przeróżne słodkości –brioche, chałki, drożdżówki, croissanty... W ofercie nie brakuje konkretnych pozycji – śniadania, tarty czy quiche. Gdy docieramy tu w niedziele koło godziny
Kulinarne przygody Gatitypozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione. U nas świeża bagietka. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenwersji. Zapraszam :) Składniki: Na jajecznicę: 30 dag świeżych kurek 3 jajka masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Na grzanki: 1 duża bułka lub pół bagietki masło czubryca zielona lub biała według uznania 5 dag sera żółtego słodka papryka mielona według uznania Dodatkowo: 10 dag sera żółtego szczypiorek według uznania Wykonanie: 1. Grzanki: Bułkę kroimy
Izabelawkuchnidobry! Ale pięknie za oknem... Zamiast do pracy to mam ochotę pospacerować.... Dzisiaj mam dla Was przepis na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Szybka, smaczna (uwielbiam do niej świeżą bagietkę z samym masłem lub dodatkiem camembertu). Zapraszam... Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 woreczek ugotowanego ryżu 3/4 małego słoiczka ogórków korniszonków (u mnie te z Lidla) 1 puszka
Trufelkowoweekend jakaś parapetówka, goście, dlatego trzeba wymyślać różne przekąski, sałatki i słodkości. Tym razem zainspirowana przepisem z bloga kotlet.tv zapraszam Was na sałatkę krabową, w połączeniu z chrupiącą bagietką smakuje idealnie! Składniki: ok 16 szt paluszków krabowych 1 ogórek zielony 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 pęczek koperku 1 puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu
TrufelkowoCzasami siła tkwi w prostocie. Mało składników, ale łączą się one ze sobą doskonale. Szybko, prosto i przede wszystkim smacznie! Do tego świeża bagietka albo pieczywo domowej roboty, i jest pysznie! Zapraszam. Składniki: 2 garście roszponki 1 kulka sera mozarelli 6-7 suszonych pomidorów w oliwie 1 łyżeczka oleju lnianego Wykonanie: Do miski wrzucić opłukaną i osuszoną roszponkę. Ser mozarella
Trufelkowoświeżego chleba uwodzi już na schodach. Myślę, że to właśnie dzieci zapamiętają z dzieciństwa. Każde z nich ma swoje ulubione pieczywo. Kochają ciepłe bułki i chrupiące bagietki, ale pan mąż bardzo lubi chleb żytni. Taki właśnie jest ten który upiekłam. Mięsisty z chrupiącą skórką, o kwaskowatym smaku. Dzięki domieszce mąki pszenny nie jest gliniasty
Piekarz-Kucharz-Garkotłukszklanki wody. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozlewamy do miseczek i polewamy odrobiną śmietany. Zupę posypujemy świeżym, posiekanym rozmarynem. Idealnie smakuje z czosnkowymi grzankami z bagietki. Zobacz także: Boeuf strogonow To nie jest tradycyjna wersja słynnej zupy, ale jej szybka i... Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa to prawdziwa kulinarna rozkosz. Krem ma piękny ... Tajski rosół z kurczakiem
Poezja smakuzainteresuje 🙂 Pyszna i prosta sałatka z serem feta, pomidorkami i pestkami słonecznika. Lekka i pożywna – idealna na kolację lub lekki lunch 🙂 Świetnie smakuje solo, a także z pieczoną bagietką lub grzankami. Składniki: – 2 garście ulubionej sałaty – ok 100g … Czytaj dalej SAŁATKA Z FETĄ I POMIDORKAMI Artykuł SAŁATKA Z FETĄ I POMIDORKAMI pochodzi z serwisu green goodies
greengoodies