bagietka - 3616 przepisów (strona:143/242)

Przepisy na kolację walentynkową 227

JEŻYNAMI SAŁATKA Z GRIILLOWANYCH WARZYW Z SEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ   DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE

nietylkopasta.pl
Odrywane drożdżowe z ziołami 177

Pierwszy raz takiego chlebka, spróbowałam u mojej kochanej babci. Robi się go błyskawicznie szybko i jeszcze szybciej znika ze stołu! Pobija nawet bagietki z masłem czosnkowym! Prosty, smaczny, idealny na imprezy. Jeżeli nie zawsze udawało Ci się ciasto drożdżowe.. zapewniam, że z tego przepisu uda Ci się na 100%! Do dzieła Składniki na ciasto drożdżowe: – 300 g mąki

Be Fit Be Strong
Wyglądają jak kotlety, smakują jak gołąbki, czyli... Kotlety jak gołąbki 168

naczynia do zapiekania. Załam sosem pomidorowym i wstawiłam do piekarnika na około 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika od razu podałam na stół. Takie gorące. Najbardziej smakują z bagietką. Przekonajcie się... Kiedy zdecydujecie się na zrobienie tych smacznych niby gołąbków, niby mielonych, to jedząc zamknijcie oczy i zadajcie sobie pytanie: co to za smak? Gołąbki, czy mielone? Trudno zgadnąć

Kuchnia u Krysi
Krewetki po toskańsku 227

młodych liści szpinaku i suszonych pomidorów. Potrawa może wydawać się skomplikowana, ale wcale taka nie jest, ponieważ przygotowuje się ją w niecałe 15 minut. Wybornie smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką lub ulubionym makaronem.  Składniki: 400 g krewetek Black Tiger 3 szkl. świeżego szpinaku baby cebula kilkanaście kawałków suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła łyżka oliwy szklanka śmietany

wyzwania kuchenne
„Witaminka” , pyszna , surówka z czerwonej kapusty 173

się do roboty , a robota wcale nie jest ciężka w tym przypadku , praktycznie jej nie ma Doskonała do obiadu , a nawet na kolację , ja lubię ją z ciepłą , chrupiącą bagietką …i niczym więcej Składniki : 1/2 małej ,główki czerwonej kapusty 1 czerwona papryka , grubościenna 1 cebula biała lub czosnkowa ( łagodna , cukrowa lub 3 szalotki ) 1 duże, winne , jabłko

Ogrodnik w podróży
Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym… 253

drodze, o niczym innym nie mówi. Spędza czas przy swojej mapie zaznaczając miejsca, które odwiedzimy, dopytuje o to, co tam zobaczymy i zaciera ręce na myśl o tych wszystkich bagietkach oraz pizzy,… Czytaj dalej Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym

brunetkawkuchni
Kurczak pieczony na ratatouille 147

kurczaka 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka tabasco Sól, pieprz 1 łyżka majonezu Dodatkowo:  Bagietka Przygotowanie Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawy i sos łączymy ze sobą, dodajemy majonez, dokładnie obtaczamy mięso. Zostawiamy w temperaturze pokojowej, by smaki się przegryzły. Warzywa myjemy, bakłażana kroimy na plasterki

R'n'G Kitchen
Świeża makrela pieczona na pomidorach 297

Wygodnie najpierw zdjąć wszystkie ryby z blachy na osobny talerz, podzielić między naszykowane talerze sos i dopiero wtedy na sosie rozłożyć ryby. Do tak podanej makreli świetnie pasuje pszenna bagietka i białe lub różowe lekkie wino. Niesamowita śródziemnomorska uczta! SKŁADNIKI 3 makrele świeże, każda o wadze 320-360g 6 gałązek świeżego rozmarynu 6 dużych ząbków czosnku 2 łyżeczki soku

Karo in the Kitchen
Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie 169

przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym sosie. Czas: 12-15 minut Poziom trudności: łatwe Najlepszy przepis na spaghetti z krewetkami Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym – to była wielka rodzinna

Niedzielny kucharz
Grzanki z masłem czosnkowym 230

Grzanki z masłem czosnkowym to doskonała przekąska przed daniem głównym, lub bardzo lekki i niezwykle szybki w przygotowaniu posiłek na kolację lub na przyjęcia ze znajomymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym 204

przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym sosie. Czas: 12-15 minut Poziom trudności: łatwe Najlepszy przepis na spaghetti z krewetkami Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym – to była wielka rodzinna

Niedzielny kucharz
Dutch baby – grzeszne śniadanie 131

możecie owinąć ją folią aluminiową. Nie jest to nasz patent, lecz naszego znajomego Tomka (pozdrowienia dla działu PR Pekao :-), który przekonuje, że to działa. Zobacz też przepis na bagietki z pieczonym camembertem. Naleśniki według przepisu, który podajemy niżej są tylko lekko słodkie, bo wyszliśmy z założenia, że za słodkości powinny robić dodatki. Jeśli lubicie słodkie naleśniki dodajcie więcej miodu

Niedzielny kucharz
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką 206

jajeczna z groszkiem i cebulką jest przepyszna! Robi się ją ekspresowo. Doskonała na śniadanie, przekąskę czy kolację. Taką pastę możecie zrobić także na imprezę i podać ją przykładowo na bagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta

Kuchnia Bazylii
Ryba w pomidorach 158

pomidorach i warzywach, pachnąca przyprawami, w tym aromatycznym kardamonem i chrzanem. Nie da się przejść obojętnie! Takie danie podaję z makaronem lub pieczywem, najczęściej pada na świeżą i chrupiącą bagietkę. No cóż.. jest pysznie! Ryba w pomidorach smakuje także na zimno podana na kromce pieczywa lub bez dodatków, tak po prostu znika łyżką Zawsze, w zależności od potrzeb możecie

Zasmakuj Kuchni
Szakszuka z soczewicą 189

łyżeczki kminu rzymskiego – 2 łyżki czerwonej fasolki – olej rzepakowy lub olej kokosowy – 100g sera feta – sól i pieprz – do podania : parmezan, świeży szpinak, bagietka Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Chwile smażymy i wrzucamy soczewicę z wszystkimi przyprawami. Chwilę podsmażyć a następnie wlać

I LOVE LIFE